www.unclic.ro   Cursuri online www.ittraining.ro
Prima pagina Informatii utile Numere de telefon Stiri Subiecte de barfa Revista presei Fotbal. Sport Filme Programe TV Mancare Bautura Distractii Amuzante Auto/Masini Imagini desktop Dictionare Turism. Vacante Sanatate. Frumusete Moda Muzica Jocuri Cursuri IT Distributie software Download Magazine online Telefoane mobile Servicii Job-uri Portofolii Anunturi Blog-uri vedete Pagini personale Site-uri interesante Nostalgii Contact
Stiri > aprilie 2010
Şoferii RATB spun că le-a ajuns cuţitul la os şi refuză să meargă la negocieri cu Oprescu

Şoferii RATB care protestează, astăzi, la Autobaza Titan, refuză să meargă la discuţiile cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Un reprezentant al protestatarilor, care a făcut acest anunţ, şi-a exprimat regretul că autobuzele nu sunt în traseu.

"Ne-a ajuns cuţitul la os. Sindicatele nu au făcut nimic, iar liderii de sindicat ne-au adus în aceste condiţii", a spus şoferul de pe linia de autobuz 133, aflat la protest.

El a adăugat că primarul Capitalei este aşteptat la autobaza Titan de protestatari.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, i-a invitat, joi, la ora 10,00, pe reprezentanţii sindicatelor de la RATB să discute pe marginea revendicărilor care au determinat o grevă spontană, după ce, în prealabil, s-a întâlnit cu conducerea regiei.

Potrivit lui Sorin Oprescu, contractul colectiv de muncă la RATB este semnat şi expiră în noiembrie 2010. (Sursa: Libertatea.ro - 1 aprilie 2010)

Corneliu Vadim Tudor este verificat pentru fals în declaraţii

Agentia Naţională de Integritate (ANI) a demarat procedura verificării declaraţiei de avere şi de interese în cazul preşedintelui Partidului România Mare (PRM), Corneliu Vadim Tudor. Surse din cadrul ANI au declarat că inspectorii de integritate îl cercetează pe Corneliu Vadim Tudor pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii.

ANI s-a autosesizat în acest caz, după ce revista “Kamikaze” a publicat un articol în care se arăta că Editura Speranţa SRL (deţinută în proporţie de 95% de Corneliu Vadim Tudor) a încheiat, pentru perioada august-decembrie 2009, un contract de publicitate cu firma T Dancor Romconstruct SRL, în valoare de 200.000 de lei. Banii nu au fost trecuţi în declaraţia de avere depusă de Corneliu Vadim Tudor în calitate de europarlamentar.

Inspectorii de integritate verifică şi dacă europarlamentarul a primit dividende de la editură, precum şi declaraţiile publice făcute de preşedintele PRM referitoare la diferite obiecte valoroase primite drept cadou, pe care însă nu le-a declarat, scrie Hotnews.
(Sursa: Libertatea.ro - 9 aprilie 2010)

Hackerii români, lideri în topul infracţiunilor comise în Italia de străini

Ca de fiecare dată când vine vorba despre vreun clasament în care suntem pe primul loc, nu poate să fie ceva de bine...

Italienii îi cunosc foarte bine pe români, sau mai bine zis pe cei de naţionalitate română. În ultimii ani nu mai au probleme doar cu furturile din buzunare sau cu cerşitul, ci şi cu infracţiunile electronice.

Hackerii şi clonatorii de carduri din România deţin supremaţia printre străinii din peninsulă. La aceste talente nu suntem egalaţi decât de bulgari şi ruşi, mai slab reprezentaţi însă, a declarat directorul Poliţiei Poştale şi a Comunicaţiilor de la Roma, Antonio Abruzzese pentru Agerpres.

"Sumele furate sunt uneori foarte mari pentru că e vorba de spargerea unor conturi bancare importante", a arătat Abruzzese, al cărui serviciu este subordonat Direcţiei Generale Anti-Criminalitate a Ministerului italian de Interne.

Bandele sunt în general alcătuite din români în întregime, dar sunt şi unii care acţionează în grupuri multinaţionale, a mai spus oficialul italian. (Sursa: Libertatea.ro - 9 aprilie 2010)

Biciclete de închiriat gratuit, în Herăstrău şi Kiseleff

Bucureştenii amatori de plimbări în aer liber pe biciclete şi care nu dispun de un astfel de mijloc de locomoţie, vor putea să le închirieze din parcurile Kiseleff şi Herăstrău, începând de sâmbătă, ora 11:00.

Bicicletele, al cărăr număr a fost suplimentat la 250, sunt grupate pe trei categorii - adulţi, adolescenţi şi copii. Pe baza unui buletin de identitate, un adult va putea primi trei biciclete, perioada maximă de închiriere fiind de două ore. Cei dornici să facă o plimbare vor trebui să ştie să meargă cu bicicleta, să cunoască regulile de circulaţie, să aibă un comportament decent şi să aducă bicicletele înapoi în stare bună de funcţionare.

În 2009, în perioada 26 august - 15 noiembrie, în centrele ''La Pedale'' au fost înregistraţi peste 23.000 de utilizatori. Proiectul ''La Pedale'' se va desfăşura în intervalul 10 aprilie - 31 octombrie.

Programul centrelor de închiriere va fi de luni-vineri în intervalul orar 12:00 - 19:00, iar sâmbătă şi duminică de la 10:00 la 20:00. (Sursa: Libertatea.ro - 9 aprilie 2010)
Nicoleta Luciu, prădată de hoţi! Hoţii aveau cheile de la seif

Nicoleta Luciu a rămas fără o parte din bijuterii după ce, luna trecută, hoţii au intrat într-unul dintre apartamentele lor din Miercurea Ciuc şi au golit două seifuri. Pentru prinderea făptaşilor a fost trimis, de la Bucureşti, detectorul de minciuni.

Surse din politie sustin ca, la sfarsitul lunii trecute, un apartament al cuplului Zsolt Csergo si Nicoleta Luciu a fost spart. Este vorba despre o locuinta aflata la etajul sapte al unui bloc din complexul rezidential "Fortuna", pe care Csergo l-a construit in perioada in care imobiliarele reprezentau o afacere extrem de banoasa. In mod obisnuit, acesta folosea apartamentul ca birou, insa uneori organiza acolo petreceri la care participau, printre altii, jucatori de hochei cunoscuti cu antecedente penale.

In noaptea de 23 spre 24 martie, cand Csergo era plecat in Ungaria, cineva a intrat in casa si a deschis cele doua seifuri. Potrivit anchetatorilor, intr-unul din ele se aflau aproximativ 50.000 de lei, in timp ce in al doilea erau bijuterii, prejudiciul fiind estimat la aproximativ un miliard de lei vechi. Politistii sustin ca, din primele cercetari, reiese ca hotii au actionat la pont si au folosit chei potrivite, fapt care a condus la ipoteza ca jaful a fost organizat de cineva din anturajul omului de afaceri.

Pe lista suspectilor se afla mai multi hocheisti si femeia de serviciu, a carei fiu ar fi un cunoscut interlop din Miercurea Ciuc. Dupa ce au pus la punct cercul de suspecti, politistii au cerut sa fie adus, de la Bucuresti, detectorul de minciuni al Politiei Romane, impreuna cu specialisti in interpretatea rezultatelor. Drept urmare, incepand de miercuri, ofiterii veniti din Capitala au inceput sa testeze suspectii.

Avere de 60 de milioane de euro

Zsolt Csergo detine un imperiu financiar de 60 de milioane de euro, mai multe cazinouri de lux si cateva imobile in tara si strainatate. La botezul fiului sau, Zsolt i-a oferit micutului un apartamentde lux tip penthouse la Miercurea Ciuc, in valoare de 200.000 de euro.

Si ei au avut ghinionul sa fie jefuiti

La inceputul acestui an, Anna Lesko a fost lovita cu un pumn in fata de catre un individ care a atacat-o pe strada, agresorul furandu-i vedetei rucsacul. Nici Ramona Gabor nu a scapat de aceste experiente neplacute, hotii care i-au spart geamul masinii luandu-i geanta si un laptop, paguba ridicandu-se la aproximativ 7.000 de euro. Si Mircea Radu a fost jefuit, insa in Spania, acestuia furandu-i-se un laptop in valoare de 3.000 de euro. Ghinionist a fost si actorul Horatiu Malaele, caruia hotii i-au furat din masina un laptop si alte bunuri, prejudiciul total ridicandu-se la 5.000 de lei. (Sursa: CanCan - 10 aprilie 2010)
Un român a fost ucis şi dizolvat cu acid de un afacerist italian

Crimă oripilantă în Italia. Un om de afaceri italian a fost arestat, ieri, în apropiere de Roma, fiind acuzat că a ucis şi dizolvat cu acid un român, în urmă cu trei ani.

Vincenzo Nappi, în vârstă de 50 de ani, l-ar fi ucis pe Ivan Mişu, în vârstă de 42 de ani, pentru că a furat câţiva litri de carburant dintr-un camion. Italianul, ajutat de un complice, l-a răpit pe Mişu, l-a bătut, i-a tăiat o ureche şi l-a ucis. După aceea, i-a dizolvat corpul în acid, pentru a scăpa de cadavru.

Dispariţia românului a fost anunţată de sora lui. După o anchetă de trei ani, poliţiştii italieni au reuşit să adune suficiente dovezi pentru a-l reţine criminal.
(Sursa: Libertatea.ro - 11 aprilie 2010)
Teo Trandafir şi-a inaugurat sediul de campanie

Cei care credeau că pentru Teo Trandafir politica este un moft s-au înşelat. Teo (PDL) şi-a inaugurat, astăzi, sediul de campanie, aflat la câţiva metri de cel al contracandidatei sale, Liliana Mincă (PSD-PC), şi va avea în campanie sloganul "Mai mult suflet, mai puţină politică".

La intrarea în sediul de campanie al PDL a fost postat un banner cu imaginea lui Teo, alături de mai multe persoane, pe un fond alb, verdele fiind culoarea folosită în mesajul electoral al candidatei PDL: "TEOdora Trandafir, Un prieten în Parlament" şi "100% Suflet".

Întrebată de ce nu foloseşte culoarea portocalie a PDL pentru a-şi promova campania, Teo a explicat că partidul a avut generozitatea de a nu o politiza.

"Mi-au explicat clar că nu au nevoie de încă un om politic care să sforăie în continuare în Parlament, care să scoată idei pe care nu le poate duce la bun sfârşit. Am fost acuzată în ultima vreme că nu ştiu politică deloc. Am stat şi m-am gândit şi nu este chiar aşa. Trebuie să fii inconştient să îţi propui asta sau să spui aşa ceva, dar ştiu ce trebuie să fac ca să pun presiune pe oamenii care pot face asta ", a declarat Teo, conform Mediafax.

Printre cei care au susţinut-o pe la prima acţiune de campanie s-au aflat preşedintele Organizaţiei PDL Sector 4, Romeo Raicu, viceprimarul Mircea Raicu, deputaţii Theodor Paleologu şi Sever Voinescu, dar şi eurodeputatul Cristian Preda, care va fi purtătorul de cuvând al fostei prezentatoare.

Teo Trandafir este candidata Partidului Democrat Liberal pentru un mandat de deputat în Colegiul 19 din Capitală, la alegerile parţiale ce vor avea loc pe 25 aprilie.
(Surse: Libertatea.ro şi Mediafax - 11 aprilie 2010)
Motociclist surprins mergând cu 189 de km/oră, la 30 de minute după ce a fost amendat

Un motociclist constănţean a fost surprins de poliţiştii circulând cu 189 de kilometri pe oră în localitate.

Acest lucru s-a întâmplat la numai o jumătate de oră după ce vitezomanul, în vârstă de 36 de ani, fusese amendat de poliţie pentru că nu avea asigurare.

Bărbatul a rămas fără carnet, certificat şi plăcuţe de înmatriculare.

Un alt motociclist a fost urmărit în trafic pe DN 2A, înspre Ovidiu, după ce a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor. Ce-i drept, bărbatul avea şi de ce să se teamă: mergea cu 166 de km/oră. La un moment dat a vrut să scape de urmăritori, şi, într-un viraj, s-a răsturnat cu motocicleta.
(Sursa: Libertatea.ro - 11 aprilie 2010)

Giulgiul din Torino, expus în public după zece ani

Giulgiul din Torino, o pânză din in, despre care se crede că ar fi acoperit corpul lui Iisus după crucificare, este prezentat în public, pentru prima dată în ultimii zece ani .

Peste două milioane de persoane sunt aşteptate să viziteze, până pe 23 mai, capela regală a Catedralei Sfântul Ioan Botezătorul din Torino, unde este expusă această controversată relicvă creştină.

Pe giulgiul din Torino se află imprimată imaginea corpului unui om ce prezintă semne de agresiune fizică şi, în special, de crucificare. Mulţi dintre credincioşii creştini îl consideră o relicvă şi anume giulgiul în care a fost învelit Iisus Hristos după crucificare.

Provenineţa ţesăturii este foarte controversată. Istoricii, bazându-se pe o datare cu carbon 14, realizată în 1988, au stabilit că Giulgiul datează din Evul Mediu, între anii 1260 şi 1390, însă această analiză este şi ea obiectul unor controverse.

În 2005, revista franceză Science et Vie a reuşit să obţină un "autentic fals" giulgiu cu ajutorul unor tehnici existente în Evul Mediu.

Unii specialişti susţin că Giulgiul din Torino ar putea fi opera lui Leonardo da Vinci, respectiv rezultatul unui experiment fotografic.

Nici Vaticanul nu s-a pronunţat niciodată asupra autenticităţii Giulgiului, chiar dacă Papa Benedict al XVI-lea va vizita relicva, pe 2 mai. (Sursa: Libertatea.ro - 11 aprilie 2010)

Şi-a decapitat tatăl cu toporul

Crimă înfiorătoare în satul Lipova, judeţul Bacău. Un bărbat şi-a decapitat tatăl şi şi-a înjunghiat soţia după ce i-a prins pe cei doi sărutându-se.

Aurel Câţea (32 de ani) din Lipova, judeţul Bacău, şi-a luat soţia şi cei trei copii şi au mers, sâmbătă după-amiază, în vizită la tatăl său. La un moment dat, Câţea a ieşit în curte, iar când s-a întors şi-a găsit soţia sărutându- se cu tatăl lui. Orbit de gelozie, bărbatul a pus mâna pe un cuţit şi a înjunghiat- o pe Iubovi Cernescheia (28 de ani) în zona gâtului.

Nevasta zăcea într-o baltă de sânge

Socrul femeii i-a sărit acesteia în ajutor, dar a reuşit doar să îşi înfurie fiul şi mai tare. Câţea a pus imediat mâna pe un topor şi l-a decapitat pe bătrânul de 52 de ani. Liniştit, a luat în mână capul tatălui său şi a ieşit pe stradă, lăsându-şi soţia într-o baltă de sânge. Sătenii, îngroziţi, au alertat poliţiştii, care l-au reţinut pe ucigaş. Femeia a fost operată şi e acum în afara oricărui pericol, în timp ce asistenţii sociali i-au luat în plasament pe cei trei copii ai familiei, care au fost martorii scenei de coşmar. (Sursa: Libertatea.ro - 12 aprilie 2010)
Chef cu fiţe la ţigani: cu elicopterul la nuntă

Veselie mare, ieri, într-o familie de ţigani din Târgu Jiu. Fiica mai mică s-a măritat a doua oară, iar părinţii, fericiţi, nu s-au sfiit să bage adânc mâna în buzunar.

Pentru copiii tăi, nimic nu e prea scump. A vrut să arate asta Dan Bârcilă, un ţigan înstărit din Târgu Jiu, judeţul Gorj, care şi-a măritat, ieri, fiica de 20 de ani, cu mare fast. Mihaela, care - culmea, pentru tradiţia ţigănească - a mai fost căsătorită o dată, a purtat o rochie de mireasă în valoare de 5.000 de euro.

Alaiul de nuntaşi s-a plimbat de la casa miresei la cea a mirelui cu trei elicoptere, fiecare plătit cu 1.500 de euro pe oră, iar de acolo la restaurant i-au condus câteva limuzine luxoase.

Mai mult, fiecare invitat a băut şampanie scumpă din pahare împodobite cu cristale Swarovski. La nuntă a fost prezent şi senatorul PSD Toni Mihail Greblă, care a fost naş de cununie şi la prima căsătorie a Mihaelei Bârcilă.
(Sursa: Libertatea.ro - 12 aprilie 2010)
Bote şi-a făcut praf mâna

O seară plină de spectacol, conflicte şi accidentări a fost vineri, la "Dansez pentru tine" de la PRO TV. Emisiunea i-a adus la duel pe Cătălin Botezatu şi pe “Regina” Diana Dumitrescu, iar Dragoş Bucurenci a părăsit concursul.

Prima care a cedat a fost Diana Dumitrescu, “Regina” izbucnind în plâns în timpul în care îşi primea notele pentru paso-doble. Ea a avut o săptămână foarte grea, în care, din cauza oboselii, a leşinat şi, pe fond nervos, s-a îmbolnăvit de Zona Zoster. Mai mult, frumoasa blondă este plină de vânătăi pe braţ din cauza căzăturilor repetate de la antrenamentele făcute alături de partenerul ei, Adrian.

Cătălin s-a certat cu Bursucul

Cătălin Botezatu nu a fost nici el ocolit de probleme. După o ceartă cu Bursucul, coregraful perechii Iuliana Luciu - Grigore, din care nu au lipsit cuvintele grele, epuizat din cauza antrenamentelor, cu genunchiul şi cu umărul nerefăcute din cauza accidentărilor, Bote şi-a făcut praf mâna dreaptă în timp ce se încălzea pentru dans, în culisele emisiunii. Cătălin Botezatu şi Diana Dumitrescu, alături de partenerii lor, Liuba şi Adrian, se vor înfrunta la duel în această săptămână. Telespectatorii îi pot salva trimiţând un SMS la numărul 1276, cu textul “Diana” sau “Cătălin”. (Sursa: Libertatea.ro - 12 aprilie 2010)
Raluca Sandu vrea să-şi boteze fetiţa la Ibiza

Raluca Sandu vrea să-şi boteze fetiţa născută vineri, pe Simona, la Ibiza, in Spania. De detalii se va ocupa Nicu Gheară, fostul ei naş.

Simona, fetiţa Ralucăi Sandu (30 de ani) cu Ciro Castellano, va avea parte de un botez ca in poveşti. Locaţia, spun surse apropiate fiicei bossului FRF, Mircea Sandu, a fost aleasă deja: paradiziaca insulă spaniolă Ibiza. De detaliile organizării petrecerii şi a creştinării fetiţei se va ocupa fostul naş de cununie al Ralucăi, omul de afaceri Nicu Gheară.

Micuţa are numele mamei Ralucăi

De sâmbătă, Raluca e foarte fericită pentru că fetiţa ei şi a fostului ei iubit Ciro Castellano a fost lăsată de medici să stea în acelaşi salon cu ea. Fiica şefului FRF Mircea Sandu a născut prin cezariană, vineri dimineaţă, la ora 10.18, la o clinică privată din Capitală, iar Libertatea v-a prezentat sâmbătă, în exclusivitate, prima fotografie cu micuţa.

Simona, fetiţa care a avut la naştere 2,980 kilograme şi 49 de centimetri lungime, a primit acest nume pe care l-a purtat şi mama Ralucăi, Simona Arghir, care a murit la doar 47 de ani, pe vremea când vedeta avea doar 15 ani. (Sursa: Libertatea.ro - 12 aprilie 2010)

Mihai Albu şi soţia sa, Iulia, şi-au creştinat fetiţa

Mihai şi Iulia Albu şi-au creştinat ieri fetiţa, pe Mikaela, în vârstă de 6 luni, la Biserica Domniţa Bălaşa din Capitală. Micuţa a avut două perechi de naşi: Cristi şi Mihaela Borcea şi Galina Pânzaru şi Boris Belschi.

Conceptul botezului a fost unul inedit, în stilul anilor ’40. Cum era de aşteptat, Mihai s-a ocupat de încălţămintea celor două fete, dar şi de cea a naşelor.

Mikaela a purtat două perechi de botoşei, una retro asortată perfect costumului şi temei botezului, iar cea de-a doua a fost bej cu dantelă, pe tălpi fiind lipite zeci de cristale Swarovski. Mihai Albu, Iulia şi micuţa au venit la biserică într-o maşină de epocă, iar căruciorul fabricat în anii ’40, în care a stat Mikaela, a fost restaurat.

Trusoul fetiţei a fost adus de la câteva case de modă celebre, printre care Christian Dior, Blumarine şi Burberry. Botezul a fost înţesat de vedete, printre acestea numărându-se Romaniţa Iovan, Cătălin Botezatu, Răzvan Ciobanu, Raluca şi Valeriu Turcan, Diana Munteanu sau Ana Maria Prodan. După botez, naşul Borcea a plecat imediat la stadion pentru partida Dinamo Bucureşti - FC Braşov şi s-a întors imedat după terminarea meciului la restaurantul Maiko, unde invitaţii au petrecut până în zori. (Sursa: Libertatea.ro - 12 aprilie 2010)

Statul dă 500 de euro copiilor, ca să înveţe! Evaluari din 2 în 2 ani şi bac la două limbi străine, noutăţile legii educaţiei

Toti copiii vor primi la nastere 500 de euro! Bani pe care nu ii vor putea scoate din contul infiintat de stat decat dupa varsta de 16 ani si numai pentru a-i folosi pentru educatie. Executivul a aprobat, astazi, intr-o sedinta speciala de Guvern, noul proiect al legii educatiei nationale, care aduce ca noutate trecerea clasei a IX-a la gimnaziu, invatamantul obligatoriu de zece ani sau amenzi pentru parintii ai caror copii chiulesc de la scoala.

Potrivit proiectului de lege elaborat de Guvern, statul va infiinta, la nasterea fiecarui copil, un cont de 500 de euro, bani destinati educatiei. Contul va fi deschis la trezorerie si va fi alimentat din bugetul statului, prin Ministerul Muncii.

Parintii copilului, care platesc impozite pe venit la stat, pot dirija 2% din acest impozit catre contul copilului, in care mai pot depune si alte sume.

Pentru sumele depuse in contul pentru educatia copilului se va plati o dobanda anuala stabilita prin ordin al ministrtului finantelor publice.

Proiectul mai prevede ca doar titularul contului poate solicita scoaterea unor sume din contul pentru educatie, dupa varsta de 16 ani si doar cu acordul expres al parintilor.

In contul sumei solicitate, trezoreria va elibera vouchere pe numele solicitantului. Normele metodologice privind conditiile in care se folosesc banii vor fie elaborate in maximum un an de la publicarea legii in Monitorul Oficial.

Reprezentantii sindicatelor sunt circumspecti in ceea ce priveste alocarea acestor sume pentru educatie, in conditiile in care sistemul este subfinantat.

“Ar fi bine sa se dea acesti bani, dar noi ne-am invatat sa nu mai credem in basme. Ne-au mai promis si ca ne majoreaza salariile cu 50% si acum ne luptam in instanta pentru banii astia”, a declarat, pentru incont.ro, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Aurel Cornea.

Alte modificari importante pe care le aduce noua lege a educatiei sunt trecerea clasei a noua la ciclul gimnazial, precum si sustinerea unei probe multidisciplinare la bacalaureat.

Astfel, proiectul de lege aprobat de Guvern prevede ca absolventii de clasa a XII-a vor sustine o proba scrisa transdisciplinara la limba si literatura romana si ambele limbi de circulatie internationala studiate in liceu, o proba scrisa la limba si literatura materna, precum si o proba scrisa transdisciplinara, diferentiata in functie de filiera, profil si specializare, la matematica si stiintele naturii (pentru profilul real), respectiv la stiinte socio-umane - istorie, geografie, economie, sociologie si psihologie (pentru profilul umanist).

Noul tip de bacalaureat va intra in vigoare din 2012, iar noile reguli de admitere la liceu, in 2013.

Proiectul de lege mai prevede ca elevii vor fi evaluati pe toata durata pregatirii, la finalul clasei pregatitoare, la sfarsitul claselor a II-a, a IV-a, a VI-a, a IX-a si la bacalaureat, pentru a se vedea, in functie de varsta, cum au fost insusite anumite notiuni, rezultatele fiind trecute in Portofoliul educational.

O alta noutate adusa de proiectul adoptat astazi de Executiv este amendarea parintilor pentru chiulul copiilor. Astfel, in cazul in care copiii lipsesc de la scoala nemotivat, parintii vor fi amendati cu sume intre 100 si 1.000 de lei sau vor presta munca in folosul comunitatii.

Desi a fost in dezbatere publica trei saptamani, proiectul de lege starneste in continuare nemultumirea sindicatelor, care spun ca vor declansa greva generala de o zi, in data de 22 aprilie si se pregatesc pentru boicotarea anului scolar, daca proiectul va trece de Parlament in forma aprobata astazi de Guvern.

Cadrele didactice nu sunt de acord cu includerea clasei a IX-a in ciclul gimanzial, pentru ca, sustin ei, la finalul celor noua ani, elevul nu primeste competentele necesare. Sindicalistii reclama, totdata, eliminarea examenului de titularizare pe post sau asigurarea de catre stat a fondurilor per elev in mod egal, atat pentru invatamantul de stat, cat si pentru cel privat.

Cabinetul anterior, condus tot de premierul Emil Boc, dar cu Ecaterina Andronescu ministru al Educatiei, si-a asumat raspunderea, in septembrie, pe un alt proiect de lege, pe care, insa, Curtea Constitutionala l-a considerat necontitutional. Curtea a precizat atunci ca un proiect de o asemenea importanta nu poate trece prin asumare si ca necesita dezbatere parlamentara.

Proiectul aprobat luni de Guvern va fi dezbatut in Paralment in procedura de urgenta.
(Sursa: incont.ro - 12 aprilie 2010)
Liuba, partenera lui Cătălin Botezatu, de la ''Dansez pentru tine'', are mari probleme acasă

In timpul repetiţiilor pentru duelul de la ''Dansez pentru tine'' (PRO TV), Cătălin Botezatu a asistat la o scenă care l-a cutremurat. Sosită la Bucureşti, mama Liubei a început să plângă, povestindu-i că tocmai le-a fost sistată alimentarea cu căldură şi cu electricitate.

Din pricina datoriilor, mama Nadejda, fiica Ana şi fratele Dumitru stau acum în condiţii inumane. Auzind veştile, Liuba a început să plângă în hohote şi a scos din portofel ultimii bani şi i-a dat rudelor sale. Din păcate, aceştia nu au fost de-ajuns pentru a scăpa de probleme. Liuba îşi doreşte să-şi ajute familia, pentru că se descurcă foarte greu din pensia mamei şi din ce câştigă ea dansând, iar banii nu le ajung pentru întreţinerea casei, pentru a-i asigura lui Dumitru tratamentele necesare şi pentru a-şi creşte fetiţa.

Bote, martor la toată scena, a rămas fără cuvinte, iar când şi-a revenit, l-a atacat din nou pe Grigore, partenerul Iulianei Luciu. “Nu e corect ca Grigore să fie favorizat. Situaţia Liubei e mult mai dramatică. Ea nu are nici un ajutor, nu are casă, mama şi fratele ei sunt bolnavi şi mai are şi o fetiţă de crescut”, a spus Bote, citat de ziarul Ring.

Duel între Diana şi Bote

Aflaţi la duel cu Bote şi Liuba, Diana Dumitrescu (foto) şi Adrian Stan luptă pentru ca acesta din urmă să poată îndeplini visul tatălui său şi să mai construiască o cameră la casa în care stau. El mai luptă şi pentru verişorul său, care suferă de autism.
(Sursa: Libertatea.ro - 14 aprilie 2010)

Fiţi pregătiţi pentru şase luni de haos!

Peste un milion de oameni erau ieri blocaţi în aeroporturile din toată lumea, din cauza norului de cenuşă produs de erupţia vulcanului islandez Eyjafjallajokull. Acesta a blocat la sol peste 21.000 de curse aeriene, iar lucrurile se vor înrăutăţi.

Nervi, plânsete şi priviri pline de neputinţă în faţa panourilor de sosiri-decolări din aeroporturile din Europa şi din America de Nord, care le transmiteau oamenilor veşti cât se poate de rele: “Nu ştim când veţi decola spre destinaţie, dar în nici un caz în următoarele 48 de ore, mai ales că vulcanul continuă să erupă”.

Reprezentanţi ai autorităţilor aeronautice europene au anunţat ieri că peste 65% din zborurile care se efectuează zilnic în Europa au fost oprite. Norul de “zăpadă neagră”, cum a fost supranumit de presa islandeză, îşi continuă drumul pe “bătrânul continent”.

Din ce în ce mai multe ţări au închis ieri aeroporturile, spre disperarea pasagerilor, peste un milion la număr.

Pierderile companiilor aeriene ajung la 35 de milioane de euro pe zi, iar specialiştii în securitatea zborului susţin că haosul poate dura chiar şi şase luni, ceea ce ar duce la o “gaură” de peste un miliard de euro.

Avion privat, doborât de cenuşă?

Norul de cenuşă a făcut ieri, se pare, prima victimă. Un avion privat ceh a explodat în zbor în Eidenberg, nordul Austriei, în apropiere de oraşul Linz, pilotul pierzându-şi viaţa, a informat poliţia austriacă. Avionul a fost complet distrus, iar resturile s-au împrăştiat pe o suprafaţă uriaşă. Aeroportul din Linz a fost imediat închis.

Funeraliile preşedintelui polonez nu se amână

În ciuda faptului că problemele de trafic aerian din Europa riscă să împiedice sosirea delegaţiilor străine, funeraliile preşedintelui polonez Lech Kaczynski şi ale soţiei sale vor avea loc aşa cum s-a prevăzut, în acest weekend, a anunţat un înalt responsabil al Preşedinţiei. Ieri, aeroportul de la Balice, pe care ar urma să aterizeze majoritatea liderilor aşteptaţi mâine la funeralii, a fost închis pentru toate cursele, din cauza norului de cenuşă vulcanică, a declarat o sursă din cadrul aeroportului. (Sursa: Libertatea.ro - 17 aprilie 2010)

Otopeni, Băneasa şi alte şase aeroporturi din ţară - deschise de luni, 19 apr., ora 15:00

Aeroporturile Otopeni şi Băneasa, împreună cu alte şase aeroporturi din ţară, urmează să mai fie deschise luni, de la ora 15,00, a anunţat premierul Emil Boc, la Comitetul pentru situaţii de urgenţă reunit la Guvern.

Celelalte şase aeroporturi din ţară care urmează să fie deschise de la ora 15,00 sunt cele din Craiova, Cluj-Napoca, Sibiu, Oradea, Satu Mare, Baia Mare.

De asemenea, există probabilitatea ca de marţi, ora 7,00 să fie deschise şi aeroporturile din Târgu Mureş, Bacău, Iaşi, Constanţa, Tulcea, însă o înştiinţare în acest sens urmează să se facă luni, la ora 21,00, a menţionat premierul Boc.
(Sursa: Libertatea.ro - 19 aprilie 2010)
Duster nu va avea 5 stele la siguranţă

Deoarece au vrut să obţină un preţ bun, oficialii de la Dacia nu au montat anumite echipamente pe maşină.

SUV-ul de la Dacia e, de câteva zile, în showroomuri, iar până acum sute de români l-au admirat, mulţi dintre ei testându-i şi calităţile.

Întrebaţi de jurnaliştii Libertăţii câte stele de siguranţă ar putea obţine Duster la testele EuroNCap, oficialii Dacia au explicat: “Am vrut să obţinem un preţ bun pentru SUV, aşa că nu am montat anumite echipamente pe maşină. Suntem siguri că nu vom obţine 5 stele, deşi noi tindem în viitor spre acest lucru”.

Duster e dotat cu airbaguri frontale, dar şi laterale, acestea protejând atât toracele, cât şi capul, doar pentru pasagerii din faţă. Maşina nu e dotată cu discuri de frână pe roţile din spate, această opţiune fiind disponibilă, se pare, doar pentru modelele de export.
(Sursa: Libertatea.ro - 19 aprilie 2010)
Andreea Raicu e în culmea fericirii: şi-a lansat o nouă linie de tricouri

Andreea Raicu şi-a mai văzut un vis cu ochii! Prezentatoarea TV şi-a lansat propria linie de tricouri inscripţionate.

Colecţia, lansată în colaborare cu Irina Schrotter, se numeşte "Buy me" şi se va vinde exclusiv în magazinele Metro.

"E o linie diferită de cea care îmi poartă deja numele, Tsssshirt by Andreea Raicu. BUY ME conţine doar câteva modele şi care se vor schimba în fiecare lună. Este accesibilă tuturor având aceeaşi calitate ca produsele semnate Andreea Raicu sau Irina Schrotter.

BUY ME se adresează fetelor şi femeilor care doresc să îmbrace tricouri care să le reprezinte, să le descrie starea, să le distreze atât pe cele care le poartă cât şi pe cei din jur", scrie Andreea pe blogul său.
(Surse: andreearaicu.ro şi Libertatea.ro - 19 aprilie 2010)
Primul hotel pentru fumătorii de marijuana se deschide la Los Angeles

Primul hotel destinat fumătorilor de marijuana în Statele Unite se deschide la Los Angeles. Clienţii vor trebui să plătească 420 de dolari pentru două nopţi petrecute în hotelul "Normandia", construit în anii 1920.

Dennis Peron, vechi apărător al distribuţiei de marijuana în scopuri medicale, permisă în California, este iniţiatorul proiectului. El nu a precizat însă dacă hoelul furnizează "iarba" sau dacă musafirii trebuie să-şi aducă marfa.

În luna noiembrie, locuitorii Californiei urmează să se pronunţe prin referendum asupra unui text prin care s-ar autoriza folosirea de plăcere a marijuanei. Promotorii săi consideră că noua legislaţie ar permite statului, al cărui deficit este imens, să adune o sumă ceva mai mare din impozite, informează Agerpres.
(Sursa: Libertatea.ro - 21 aprilie 2010)

Vlad Petreanu a divorţat

Vlad Petreanu, prezentatorul Antenei 3, a divorţat, luni, în mare secret, de soţia sa, Anca. După patru ani de căsnicie, cei doi s-au despărţit de comun acord.

După ce au fost iubiţi mai bine de cinci ani, Vlad Petreanu şi iubita sa, Anca Untea, au decis să se căsătorească în anul 2006.

Nunta a avut loc într-un cadru restrâns, iar de atunci, cei doi soţi şi-au ţinut relaţia departe de ochii lumii. Potrivit unor surse însă, în ultima perioadă, prezentatorul s-a apropiat tot mai mult de un fost reporter al Antenei 1, Ionela Năstase.

Separaţi de mai bine de un an

De mai bine de un an, Vlad Petreanu şi soţia sa nu mai locuiau împreună. Astfel, la sfârşitul lunii decembrie 2009, cei doi au decis să divorţeze, însă judecătorii le-au dat răgaz să se răzgândească până în primăvara acestui an. Cum nu mai era cale de întoarcere, la începutul acestei săptămâni, Vlad şi Anca au divorţat de comun acord, urmând ca fosta doamnă Petreanu să păstreze numele soţului său. (Sursa: Libertatea.ro - 21 aprilie 2010)

Monica Stan a fost jefuită în bolidul ei

Acum câteva zile, Monica Gabriela Stan, realizatoarea emisiunii “High Life”, difuzată de postul de televiziune B1, a trecut prin clipe înspăimântătoare.

Un individ necunoscut a atacat-o şi a jefuit-o chiar în maşina ei, un Porsche Cayenne, pe care tocmai o parca în faţa Restaurantului Gondola, situat pe şoseaua Nordului, din Capitală. În doar câteva secunde, geamul portierei din dreapta-faţă al bolidului s-a făcut ţăndări sub lovitura deosebit de violentă aplicată de tâlharul care, apoi, a luat de pe scaunul de lângă şofer geanta cu acte, bani, carduri şi telefoane mobile ale realizatoarei de televiziune.

Până ca frumoasa Monica să schiţeze vreun gest, banditul care a atacat-o în propria maşină şi-a pierdut urma fugind înspre Pipera, Ilfov.
(Sursa: Libertatea.ro - 21 aprilie 2010)

Ion Columbeanu a fost salvat de politeţe

Ion, tatăl lui Irinel Columbeanu, putea avea aceeaşi soartă cu bătranul din Craiova ucis in bătaie, recent, pe o trecere de pietoni. El a rezolvat insă situaţia într-un mod foarte elegant, aşa cum ii este obiceiul.

Jungla din trafic nu iartă pe nimeni, iar asta a simţit-o pe pielea lui chiar şi tatăl lui Irinel. În vârstă de 84 de ani, Ion Columbeanu a riscat şi a încercat să traverseze o străduţă îngustă din Bucureşti. Nu suficient de repede pentru un şofer nervos, care a început să-l claxoneze şi să-l înjure ca la uşa cortului. Martorii evenimentului, care ne-au şi trimis fotografiile, povestesc că şoferul a fost pe punctul de a coborî din automobilul lui, pentru “a-l ajuta” pe tatăl lui Irinel să traverseze mai repede: mai cu o palmă, mai cu un şut. Spre norocul lui, bătrânul nu s-a pierdut cu firea şi a rezolvat situaţia “ca pe vremuri”.

Şi-a scos pălăria în semn de mulţumire Columbeanu a făcut un semn discret către şofer, prin care îl ruga să mai aibă răbdare, după care, ajuns pe partea cealaltă, şi-a scos, cavalereşte, pălăria. Nervosul s-a blocat câteva secunde, văzând gestul elegant al bătrânului, după care a demarat în trombă, bombănind ceva.

Omorât în bătaie pe zebră

Pe 2 aprilie, un craiovean a fost ucis în bătaie de un şofer, pentru că traversa strada prea încet, alături de nepoţica lui. Bărbatul suferea de inimă, iar în urma loviturilor a murit, imediat după sosirea echipajelor medicale. Cosmin Drăgan, şoferul de 22 de ani, a fost reţinut de poliţişti la câteva zile după incident, iar familia lui Pavel Rentea (62 de ani), bărbatul omorât, a cerut despăgubiri şi mutarea dosarului de la Craiova la Bucureşti. (Sursa: Libertatea.ro - 21 aprilie 2010)

Se lucrează la Avatar 2. Acţiunea, sub apă. Urmează apoi Avatar 3

Asa cum toata lumea se astepta, va exista si Avatar 2, o continuare a filmului cu cele mai mari incasari din lume. De data aceasta, actiunea se va petrece in oceanele de pe planeta Pandora, a anuntat regizorul James Cameron.

“In al doilea film vreau sa creez un alt mediu. O sa ma concentrez pe oceanele de pe Pandora, care vor fi la fel de pline de viata si cu vietati diverse, dar nu mai vreau padure tropicala. Nu spun ca nu o sa o mai vedem deloc, dar nu vreau sa ma repet cu aceste imagini, vreau sa aduc ceva nou”, a declarat Cameron, intr-un interviu pentru Los Angeles Times.

Cameron ar vrea sa creeze chiar o trilogie de filme Avatar si stie deja unde sa isi trimita eroii din primul sau film. Problema e daca vor ajunge acolo, la timp.
(Sursa: ProCinema - 21 aprilie 2010)
Fiul lui Michael Douglas – condamnat la 5 ani de închisoare, din cauza drogurilor

Veste proastă pentru Michael Douglas. Fiul său va sta cinci ani în închisoare, pentru posesie şi trafic de droguri.

Sentinta judecatorului vine la opt luni dupa ce Cameron Douglas, in varsta de 31 de ani, a fost arestat intr-un hotel din New York. Fiul vitreg al lui Catherine Zeta Jones a pledat vinovat la acuzatiile de posesie si trafic de metamfetamina pe de o parte si de posesie de heroina pe de alta.

Atat Michael Douglas, cat si Catherine Zeta Jones au scris cateva cuvinte in favoarea lui Cameron, care se lupta cu dependenta de droguri de la 13 ani. ‘Stiu ce inseama sa fii presat sa-ti gasesti propria identitate, odata ce ai un tata faimos,’ a sunat declaratia lui Michael Douglas.
(Sursa: ProCinema - 21 aprilie 2010)

Romsym Data IT Training Cultural ROMTOUR ENDO DERMA NIGHT PIZZA Curiero ANA PAN RODENTA VACANTA LA JUMBO MEGA OPTIK RusticArt-Sibiu
Link-uri recomandate:
www.gsp.ro
www.prosport.ro
www.sport.ro
www.cancan.ro
www.click.ro
www.libertatea.ro
www.evz.ro
www.acasa.ro
www.trilulilu.ro
www.ejobs.ro
www.kappa.ro
www.hotnews.ro
www.referat.ro
www.clopotel.ro
www.materiale-didactice.ro


Directoare web ClickLink.ro ACTIV - Birotica si papetarie Jocuri & Ghidul tau Web Federal - Director Web Promovare gratuita ClickMe - Director Web