www.unclic.ro   Cursuri online www.ittraining.ro
Prima pagina Informatii utile Numere de telefon Stiri Subiecte de barfa Revista presei Fotbal. Sport Filme Programe TV Mancare Bautura Distractii Amuzante Auto/Masini Imagini desktop Dictionare Turism. Vacante Sanatate. Frumusete Moda Muzica Jocuri Cursuri IT Distributie software Download Magazine online Telefoane mobile Servicii Job-uri Portofolii Anunturi Blog-uri vedete Pagini personale Site-uri interesante Nostalgii Contact
Stiri > ianuarie 2010

Unde puteţi suna, dacă rămâneţi împotmoliţi în zăpadă

La Ministerul Transporturilor functionează două comandamente de iarnă. Unul se ocupă de drumurile naţionale si altul de căile ferate.

Daca porniti la drum si ramaneti impotmoliti pe undeva, dati imediat telefon si cereti ajutoare, pentru ca nu se stie cand vor putea ajunge in zona in care va aflati.

Puteţi suna la:


021.9360

021.318.6609

021.318.6631

Incredibil! O femeie din Alba Iulia a aruncat 40.000 de euro la gunoi!

O femeie din Alba Iulia a aruncat la containerul de gunoi 40.000 de euro ascunşi de soţul său într-o cizmă de damă

Banii au fost găsiţi de o femeie care cu 22.000 de euro a achiziţionat o casă, într-un sat din judeţul Alba.

Păgubitul a povestit poliţiştilor că în luna decembrie a ascuns într-o cizmă, suma de 40.000 de euro, aceasta reprezentând economiile familiei. Când soţia sa a făcut curăţenie în casă, a aruncat la gunoi încălţămintea veche, printre era şi cea în care erau puşi banii.

Poliţiştii au identificat femeia care a găsit banii, dar aceasta mai avea doar 11.000 de euro, pentru că îşi cumpărase de Crăciun o casă cu suma de 22.000 de euro.

De la vânzătorul casei a fost recuperată suma de 19.000 de euro, şi astfel păgubitul a primit înapoi 30 000 de euro.

În prezent, poliţia efectuează cercetări pentru recuperarea diferenţei de 10.000 de euro, femeia care a găsit banii fiind cercetată pentru "însuşirea bunului găsit". (Sursa: Libertatea, 5 ian. 2010)

Clădirea cea mai înaltă din lume (Turnul Burj Dubai) a fost inaugurată!

Turnul Burj Dubai are în total 828 de metri, cu 28 mai mult decât anunţaseră iniţial arabii. Turnul este atât de înalt, încât se poate vedea chiar şi de la 95 de kilometri distanţă. Are 57 de lifturi, 162 de etaje şi peste 1.600 de apartamente, acestea din urmă vânzându-se cu 20.000 de dolari metrul pătrat. Potrivit unui dezvoltator imobiliar arab, Burj Dubaiul a costat aproximativ 1,5 miliarde de dolari, însă cifrele exacte ale costurilor au fost ţinute în secret.

Skype HD (720p) va fi disponibil în curând!

Skype a anunţat astăzi, 5 ianuarie, că în curând va fi disponibil Skype HD în format 1280x720 (720px). Pentru apeluri video HD veţi avea nevoie de o conexiune la Internet de bandă largă (minim 1Mbps simetric), o cameră video care să ştie formatul 720px, un PC cu procesor minim 1.8GHz şi Skype 4.2.

Toni Tecuceanu, din echipa Cronicii Cârcotaşilor de la Prima TV, a murit!

El îi interpreta, de obicei, pe Adrian Năstase, Corneliu Vadim Tudor şi Gigi Becali

Echipa “Cronicii Carcotasilor” de la Prima TV este in doliu, dupa ce colegul lor, Toni Tecuceanu, a incetat din viata din cauza unei pneumonii accentuate de virusul gripei porcine AH1N1. Desi prognosticul medicilor de la Spitalul Matei Bals era ceva mai optimist in ultimele zile, actorul a suferit complicatii severe la plamani si a decedat, ieri dimineata, cu doar o saptamana inainte de a implini 38 de ani. “Carcotasii” spun ca sunt alaturi de familia lui Toni si sunt tristi ca, in loc sa se intalneasca la filmari, se pregatesc acum de inmormantarea colegului lor.

“A fost un om deosebit, un foarte bun prieten, o persoana pe care te puteai baza la orice ora din zi sau noapte. Ne cunoastem de zece ani si nu pot sa cred ca l-am pierdut. Am sperat pana in ultima clipa ca Dumnezeu il va face bine, mai ales ca medicii ne-au dat sperante zilele astea. Am crezut ca se face bine si nici o clipa nu am luat in calcul si varianta ca l-am putea pierde. S-a dus un mare om! Pana acum ne intalneam sa facem glume si sa descretim fruntile oamenilor si acum ne intalnim sa-l inmormantam!”, ne-a declarat, ieri, Codrut Keghes, alias Dezbracatu', cu vocea stinsa. “Carcotasul” care ii imita cu succes pe Adrian Nastase sau Cristian Tantareanu avea simptome de gripa, dar a dus boala pe picioare, fara a se gandi ca a contractat temutul virus AH1N1. In Ajun de Craciun, a petrecut acasa la colegul sau de emisiune, Serban Huidu, unde a inceput sa se simta foarte rau. A ajuns la urgenta, la Spitalul Municipal din Bucuresti, unde medicii au descoperit ca actorul era bolnav de gripa porcina. In miez de noapte, a fost transferat la sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Matei Bals. Timp de cateva zile, Toni a fost in coma si a respirat doar cu ajutorul aparatelor, insa imediat dupa Revelion a fost deconectat, a inceput sa respire singur, iar febra i-a scazut, drept care doctorii, familia si prietenii au prins speranta ca se va face bine. In schimb, starea lui s-a inrautatit din cauza unei forme grave de pneumonie. Plamanii i-au cedat in dimineata de marti, cand s-a stins din viata. Pe 13 ianuarie, Toni urma sa implineasca 38 de ani. “In aceste momente, Prima TV este alaturi de familia actorului. Toni va ramane mereu in amintirea noastra, a tuturor colegilor, prietenilor, dar si a celor care au zambit macar o data, urmarindu-l pe scena teatrului sau in emisiunea «Cronica Carcotasilor»”, mentioneaza un comunicat transmis de postul Prima TV. Ceilalti colegi ai lui Toni de la “Cronica Carcotasilor” nu au putut fi contactati ieri.
 
S-a prezentat la spital a treia zi de la infectarea cu virusul gripal

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Adrian Streinu Cercel, a declarat, ieri, ca Toni Tecuceanu s-a prezentat la spital la trei zile dupa ce contractase virusul gripal. Actorul a decedat la ora 3.00 dimineata, dupa ce, in ultima saptamana, fusese in coma controlata. Potrivit medicului, Tecuceanu suferea de obezitate, dar ca nu aceasta a fost principala cauza a decesului. In Romania, 64 de oameni au murit pana acum de gripa porcina.  

“Putea sa te faca sa razi o zi intreaga daca avea chef”

Inainte de a face actorie, Toni a participat la misiuni de mentinere a pacii sub comanda ONU. A jucat in mai multe spectacole de teatru, filme si productii de televiziune. In 2006, in cadrul Galei Tanarului Actor – HOP, Toni a castigat Premiul pentru cel mai bun actor, pentru rolul “Lomeier”, din spectacolul “Noapte araba”, in regia Theodorei Herghelegiu, piesa care a fost jucata pe scena Teatrului Foarte Mic. “Amintiri din Epoca de Aur 1 – Tovarasi, frumoasa e viata!” este o alta productie in care Toni a jucat, de aceasta data, rolul unui militian. Regizorul Cristian Mungiu il selectase datorita naturaletii sale. “Era un om atat de plin de viata, un om foarte talentat, construia personaje autentice”, a declarat pentru Cinemagia Catalin Dordea, cel care s-a ocupat de castingul la Amintiri din Epoca de Aur. “Putea sa te faca sa razi o zi intreaga daca avea chef”, adauga Dordea, contrariat ca un om ca el poate muri de gripa A/H1N1.

Toni facea parte din echipa “Carcotasilor” de patru ani si spunea ca “sa lucrezi la Cronica inseamna ras cat cuprinde”. Printre personajele pe care le interpreta se numarau Cristian Tantareanu, Gigi Becali, Vadim Tudor, iar in noul sezon intrase in pielea unui mafiot de temut al Clanului Carcotasilor. Se descria pe sine ca fiind “un monstru cu sensibilitate de copil, cateodata nervos”, caruia ii placeau “lucrurile clare”. Despre hobby-uri, carcotasul povestea ca ii placea “tot ce inseamna arta spectacolului”, fie ca este vorba de teatru, film, circ, opera sau sincretism. In plus, ii placea natura, iar atunci cand avea putin timp liber mergea la munte, la mare sau la pescuit. Toni nu era casatorit, insa membrii familiei sale, colegii de la “Cronica” si prietenii i-au fost alaturi pana in ultimul moment.

(Sursa: Gardianul - articol scris de Corina Stoica şi Gabriela Dumba)

O femeie a condus maşina până acasă cu femeia pe care o lovise, înfiptă în parbrizul maşinii!

Michiko Sato, o studenta japoneza in varsta de 23 de ani, a fost arestata pentru ca a cauzat un accident auto mortal si a fugit de la locul accidentului, a anuntat luni politia din Tokyo citata de Telegraph.co.uk.

Conform informatiilor facute publice de politie, soferita a lovit duminica o batrana cu masina sa, in nordul orasului Tokyo, si apoi a condus aproximativ 7 kilometri cu corpul victimei infipt in parbrizul masinii. Ea a fost arestata dupa ce prietenul sau a sunat la politie pentru a anunta accidentul.

Politistii care s-au deplasat la locuinta lui Michiko Sato au descoperit cadavrul femeii in acelasi loc, adica intepenit in parbrizul masinii.

'Suspecta a declarat ca a fost atat de socata incat nu a stiut ce sa faca', a declarat un purtator de cuvant al politiei. El a adaugat ca Sato nu se afla sub influenta alcoolului in momentul accidentului.

Michiko Sato a fost acuzata de provocarea unui accident mortal si de fuga de la locul faptei. Daca va fi gasita vinovata, ea si-ar putea petrece urmatorii 17 ani la inchisoare.
(Sursa: Antena 3 - 12 ian.)

Românii nu mai au nevoie de viză pentru Turcia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anuntat ca in data de 7 ianuarie 2010 autoritatile turce au promulgat legea privind eliminarea vizelor pentru cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Republica Turcia pentru o perioada de pana la 90 de zile, in termen de 6 luni. Aceasta lege va intra in vigoare dupa informarea autoritatilor de frontiera turce.

Intrarea in Turcia se face doar pe baza pasaportului valabil, precizeaza MAE, recomandand totodata cetatenilor romani care doresc sa calatoreasca in aceasta tara sa detina, pe linga pasaport, si cartea de identitate, unde sint precizate date suplimentare de identificare.

Ministerul mai precizeaza ca au existat cazuri in care cetateni romani aflati pe teritoriul Turciei au fost retinuti de politia locala din cauza unor coincidente de nume cu cele ale unor persoane care au comis infractiuni pe teritoriul acestui stat.
(Sursa: Ziarul National - 12 ian.)

Google investeşte în industria energetică

A fost înfiinţată "Google Energy"

Google a infiintat o subsidiara, 'Google Energy', si cere statului american dreptul de a cumpara si vinde energie de pe piata.

Creata in luna decembrie, Google Energy da semnalul inspre o reorientare brusca a gigantului spre alte domenii de activitate. Miscarea inseamna pentru Google mai multa flexibilitate in efortul companiei de a deveni neutra din punct de vedere al emisiilor de carbon, arata CNET.

'In acest moment, putem cumpara energie regenerabila la un pret convenabil de pe piata. Vrem sa cumparam insa energie regenerabila de cea mai inalta calitate si la cele mai bune preturi', spune Niki Fenwick, un reprezentant Google.

Google are deja o instalatie solara gigant de 1,6 megawati aflata la sediul companiei din California. Capacitatea de a cumpara si a vinde energie la fel cum o fac marile companii energetice ofera celor de la Google sa utilizeze cantitati mari de energie regenerabila pentru a compensa ori de cate ori este nevoie consumul pe care il realizeaza operatiunile Google. Centrele de date sunt cele mai energofage operatiuni din portofoliul Google. Google.org a finantat o serie de start-up-uri in domeniul solar, geotermal si eolian.

Intr-un top anual al celor mai 'verzi' companii tech din lume alcatuit la sfarsitul anului trecut de Greenpeace conduce Nokia, laudata pentru reducerea utilizarii de materiale toxice. Sony Ericsson performeaza la fel de bine, desi nu exceleaza precum finlandezii la capitolul reciclare. Toshiba, Philips si Apple ocupa si ele locuri fruntase in topul celor mai prietenoase companii tech cu mediul. La coada clasamentului Greenpeace se afla Lenovo, Microsoft si Nintendo.
(Sursa: Realitatea - 12 ian.)

Se termină promoţiile, începe lichidarea stocurilor...

Aflaţi aici unde puteţi găsi reduceri

Magazinele de imbracaminte, incaltaminte si accesorii pot scapa de stocuri la mijlocul lunii, cand se anunta reduceri consistente de preturi. In asteptarea soldarilor, comerciantii au dat startul promotiilor de inceput de an.

Perioada reducerilor la romani ar putea ajunge la peste jumatate de an de cand criza a inceput sa taie puternic din incasarile retailerilor. De teama sa nu ramana cu marfa nevanduta, magazinele de imbracaminte, incaltaminte, accesorii si bijuterii au redus consistent produsele, cu pana la 70%, inca de la inceputul anului. Majoritatea acestor ieftiniri promotionale se termina pe 15 ianuarie, cand se da startul oficial la vanzarile de soldare pentru produsele din colectia de toamna-iarna. Nu toti cumparatorii au asteptat insa jumatatea lunii, mai ales ca preturi mai mici au afisat cam toate firmele din malluri si galerii comerciale. Mango, Pimkie, Catwalk, Vero Moda, Koton, Promod, Esprit sau Max Mara sunt o parte dintre cei care au ieftinit produsele cu 50-70%.

Deocamdata, bijuteriile nu au intrat la categoria promotiilor - cu exceptia perioadei de sarbatori - dar sunt magazine care vor ieftini cu 30% cerceii, colierele si bratarile odata cu mijlocul acestei luni. 'Intra la soldare o parte din bijuteriile din pietre semipretioase din colectia de toamna-iarna, din onix, agat si ochi de tigru, in diverse culori mai inchise', a declarat pentru Gandul Ioana Condurateanu, directorul magazinului de bijuterii Sheba.

Si luxul se ieftineste

Nu numai brandurile de masa fac reduceri, ci si cele de lux, si acum, dar si dupa 15 ianuarie, mai ales ca luna decembrie nu le-a adus profituri prea mari. 'Acum, retailerii de lux sunt mai speriati fata de acum doua luni, pentru ca de sarbatori vanzarile le-au crescut cu doar 5%, sub nivelul de pe pietele cu traditie, unde au avut plusuri chiar si de 15%', a declarat pentru Gandul Oliver Petcu, directorul general al companiei de consultanta CPP Management Consultants, specializata in industria de lux. In general, media reducerilor de preturi este de 50%, la moda si accesorii, dar sunt si reduceri de 70%.

In schimb, la bijuterii si ceasuri de lux nu se aplica genul acesta de soldare, ci o politica personalizata. Sunt si branduri de lux care in aceasta perioada au taiat 10% din preturile articolelor, cum este cazul bijuteriilor, ceasurilor si instrumentelor de scris de la Cellini. Romancele care viseaza la o poseta marca Vuitton nu vor avea insa ocazia sa o cumpere mai ieftin in aceasta perioada, acesta fiind unul dintre putinele branduri care nu acorda reduceri.

INFO: Cinci saptamani de reduceri la Paris

Perioada celor cinci saptamani de 'reduceri de iarna' de la Paris a inceput la 6 ianuarie (prima miercuri a anului), dar cine nu se grabeste va rata produsele cele mai cautate - care se vand din prima saptamana. Preturile vor scadea progresiv, cele mai mari reduceri (peste 80%) fiind inregistrate de-abia catre sfarsitul perioadei. La Milano, reducerile au inceput in prima sambata din 2010, dar fie si reduse, preturile ar putea fi mari pentru multi romani, care pot opta pentru Cracovia, unde pot gasi preturi cu 70% mai mici pana in februarie, sau Varsovia, unde peste 20 de mari centre comerciale scad preturile acum, uneori si cu 90%. (B.M.)

INFO: Mai multe notificari de soldare decat anul trecut

Numarul notificarilor pentru vanzarea de marfuri cu pret redus a crescut cu aproximativ 15% fata de anul trecut in Bucuresti, arata statisticile primariilor din cele sase sectoare ale Capitalei. Potrivit OG 99/2000, agentii economici care vor sa practice reduceri de preturi trebuie sa anunte autoritatile publice locale cu 15 zile inainte de a incepe sa-si comercializeze marfurile de pe stoc. Perioada legala in care se pot practica soldarile incepe pe 15 ianuarie si dureaza pana pe data de 15 aprilie. Vanzarea marfurilor la pret redus trebuie sa se faca din produsele care erau vandute in mod obisnuit, iar stocul propus pentru soldare trebuie sa fie constituit la momentul notificarii. Numai la Primaria sectorului 6, anul trecut, au fost depuse pentru intreg sezonul de soldari 26 de notificari, iar anul acesta, pana ieri, au fost depuse 30 de astfel de cereri. (Sursa: Gândul - 12 ian.)

Jurnalul Naţional concediază circa 50 de angajaţi

Jurnalul National concediaza circa 50 de angajati din toate departamentele ziarului, inclusiv colaboratori, in incercarea de a eficientiza costurile, au declarat pentru MEDIAFAX surse din cadrul publicatiei.

'Sunt aproximativ 50 de persoane, din toate departamentele, inclusiv colaboratori, la care se renunta, asta in conditiile in care sunt peste 300 de angajati cu carte de munca la Jurnalul National. (...) Nu e un numar prestabilit', au declarat sursele.

Totodata, potrivit surselor, au fost facute evaluari la nivel de personal, decizia de concediere fiind luata pentru eficientizarea costurilor companiei.

'Concedierea nu se face in transe, pleaca toti odata . Dar dureaza, pentru ca e o restructurare care se face legal, cu preaviz, cu notificare la inspectia muncii', au mai subliniat sursele.

Ziarul Jurnalul National a fost fondat pe 7 iulie 1993. In luna iunie 1995 a fost fondata Compania Jurnalul, care face parte din grupul media al holdingului Intact. In prezent, Jurnalul National este condus de Marius Tuca - director general, iar redactori-sefi ai publicatiei sunt Dan Constantin, Valentin Zaschievici, Marina Constantinoiu si Victor Ciutacu.

Jurnalul National face parte din trustul media Intact, controlat de familia Voiculescu. Intact Media Group mai detine televiziunile Antena 1, Antena 3, Antena 2, Antena International, Euforia TV si Gsp TV, posturile de radio Radio ZU si Romantic FM, publicatiile Gazeta Sporturilor, Saptamana Financiara, Financiarul, Felicia, Top Gear si Confidential.
(Sursa: Mediafax - 12 ian.)

Cât costă vaccinul pe care îl foloseste preşedintele Băsescu să-si crească imunitatea

In acest weekend, numai in Bucuresti, 13.189 de persoane s-au prezentat la medic pentru a se vaccina impotriva gripei pandemice. Pe de alta parte, medicii de familie si farmacistii spun ca romanii apeleaza la tot felul de produse farmaceutice care au rolul de a mari sistemul imunitar.

Chiar presedintele Traian Basescu a vorbit sambata, intr-o aparitie televizata, despre isteria de la spitalele unde romanii s-au dus sa se vaccineze impotriva virusului gripal nou. Seful statului i-a certat pe romani ca alearga tocmai acum dupa vaccin, desi acesta a fost disponibil inca din 26 noiembrie. De altfel, Basescu s-a dat exemplu afirmand ca s-a vaccinat si ca a sustinut intotdeauna produsul Institutului Cantacuzino. 'Eu, pentru protectie, anual fac un set de injectii, 10 la numar', a mai zis seful statului.

Prof. dr. Marian Negut, de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie 'Cantacuzino', a declarat pentru Gandul ca setul de injectii pe care Traian Basescu si-l face anual este 'Cantastim'. 'Fiecare tara are un astfel de produs. La noi este fabricat de Institutul 'Cantacuzino'. Produsul are rolul de a stimula capacitatea de aparare a organismului, intr-un cuvant de a creste sistemul imunitar', explica prof. dr. Negut.

Specialistul ne-a spus ca produsul contine cinci fiole, iar pentru un tratament complet avem nevoie de 10 fiole. 'Pacientul care doreste sa isi mareasca sistemul imunitar isi face o astfel de injectie pe saptamana. Pretul pachetului (de 5 fiole) este de 61 de lei si poate fi cumparat chiar de la noi de la Institut', a adaugat prof. dr. Marian Negut. In plus, medicul afirma ca stocurile acestui produs se epuizeaza rapid, asa ca persoanele care doresc sa apeleze la un astfel de tratament trebuie sa isi faca un control de specialitate la medicul de familie.

Produsele pe baza de echinaceea se vand ca painea calda

Denisa Bardas, asistent farmacist medical, a declarat pentru Gandul ca medicamentele pe baza de echinaceea sunt cele mai cautate produse pentru intarirea sistemului imunitar. 'De cand a inceput sezonul rece, toata lumea ne cere suplimente alimentare sau medicamente care au rolul de a intari sistemul imunitar. Pe locul doi in cerintele clientilor se afla produse homeopate', spune Denisa Bardas.

Medicii de familie sustin ca si ei se confrunta cu aceeasi problema. 'Piata farmaceutica este plina de astfel de medicamente, iar pacienti vin si cer produse imunostimulatoare, dar si cele pe baza de plante, care se gasesc atat in farmacii, cat si la plafar', a declarat pentru Gandul dr. Marina Luculescu, medic de familie. Pe piata farmaceutica din Romania exista si produse pentru marirea sistemului imunitar destinate exclusiv pentru copii. Aceste produse sunt de regula siropuri sau dropsuri care au diferite gusturi, precum cel de capsuni, zmeura sau portocale. Un astfel de produs costa aproximativ 35 de lei si se gaseste in toate farmaciile. Pentru a cumpara un astfel de produs, pacientii nu au nevoie de reteta. (Sursa: Gandul - 12 ian.)

NOU !!! Trei numere câştigătoare la tragerea LOTO 6/49 !!!

Loteria Romana a anuntat ca la extragerea 6 din 49 se va introduce si cea de a patra categorie de castig, pentru cei cu trei numere nimerite.

Masura va intra in vigoare, cel mai probabil, in primavara, iar conducerea loteriei a anuntat ca face tot posibilul pentru a nu modifica semnificativ pretul unei variante. Anul trecut, o treime din populatie a castigat la Loto, iar dupa ce initiativa va fi pusa in aplicare, numarul premiilor la 6 din 49 se va inzeci.

Liliana Ghervasiuc Minca, fostul sef al loteriei, spune ca propunerea actualei conduceri nu este fezabila.
'In 2006, si eu am propus introducerea categoriei. Insa, inainte de a anunta public, am cerut expertilor sa faca un studiu. Pretul biletelor se va mari, iar castigurile celor cu trei numere va fi chiar si mai mic decat pretul unei variante simple de joc. Acest lucru nu ar fi normal, asa ca am renuntat la idee. Eu vad ca ei au dat comunicatul si vor face analiza dupa.' (Sursa: Ring - 12 ian.)

Românii au inventat vaccinul volant. Citiţi cum s-au înghesuit trecatorii să se vaccineze în pasajul de la Universitate, crezând ca doar acolo e gratis

Sute de oameni s-au adunat ieri, 11 ian., in pasajul de la Universitate pentru a fi vaccinati impotriva gripei de tip nou. Multi dintre ei credeau ca este singurul loc unde se poate obtine un vaccin gratuit. Coada se intindea de la o scara la alta a pasajului .

Aproximativ 1.000 de persoane care au asteptat chiar si o ora si jumatate, in Pasajul Universitatii, pentru a fi vaccinate impotriva gripei de tip nou au devenit tinta ironiilor studentilor care aveau treaba prin zona. Tinerii erau uimiti la vederea multimii, cei mai pusi pe sotii dintre ei scapand cate un stranut intentionat catre oameni. In general, toata lumea simtea nevoia sa sune un prieten si sa-i povesteasca despre ceea ce vedea, iar odata terminata convorbirea, telefonul devenea camera foto si fiecare facea cate o poza cu multimea.

Spre ora pranzului, coada celor veniti sa-si faca vaccinul la Pasajul Universitatii incepea de la intrarea dinspre Muzeul de Istorie si se termina la iesirea dinspre Universitate. In total, cam 200 de persoane. Cei care au dorit sa se vaccineze in pasaj au fost nevoiti, mai intai, sa prezinte buletinul la un birou, unde o asistenta le dadea sfaturile privitoare la efectuarea vaccinului.

Oamenii erau intrebati daca sunt sau nu alergici la ou, femeile trebuiau sa spuna daca sunt insarcinate, iar celor cu figuri mai vesele li se recomanda sa renunte la alcool pentru urmatoarele 24 de ore. Erau avertizati ca o sa-i doara bratul, in functie de sensibilitatea fiecaruia, timp de minimum 20 de minute sau maximum o zi, dupa care treceau intr-un alt birou, unde li se facea vaccinul propriu-zis. Asistentele care se ocupau de aceasta ultima insarcinare isi formasera deja mana. Oamenii nici nu apucau sa dezveleasca bratul ca se si trezeau cu vaccinul facut.

Ironii A/H1N1

Cei aflati in trecere prin pasaj nu se puteau abtine sa nu le arunce oamenilor care stateau la coada cate o intepatura. 'Va cauta moartea pe-acasa si voi vreti vaccin', li se striga pensionarilor de la coada. 'Daca e sa mori, mori', cugetau altii cu voce tare, cand treceau prin dreptul multimii. '... in porcina voastra', injurau si cei mai suparati, care nu aveau suficient loc sa urce scarile spre Muzeul de Istorie. Oamenii asteptau, insa, la coada rabdatori. Majoritatea erau pensionari, multi dintre ei fiind convinsi ca in Pasajul Universitatii este singurul loc in care se pot vaccina gratuit.

'Daca ma duc la doctor, cine stie cat o sa coste', isi exprimau ei temerile. Atat paznicii care asigurau ordinea in pasaj, asistentele, dar si trecatorii mai binevoitori le explicau ca vaccinul este gratuit si poate fi facut in conditii mai bune la spital sau la medicul de familie. Oamenii nu se clinteau insa, afirmand ca vor sa se fereasca cat pot de spital.

La coada erau si tineri, multi dintre ei studenti, care voiau sa profite de apropierea Universitatii de pasaj si sa se vaccineze. La un moment dat, coada urcase pe scarile pasajului. Vanzatoarele ambulante devenisera mesageri ai sanatatii, lamurind fiecare client care trecea pe acolo ca se pot vaccina gratis, cativa metri mai incolo. Multi dintre trecatori se lipeau de coada, dar la fel de multi renuntau dupa cateva minute, cand isi dadeau seama cat de greu se avanseaza.

De azi nu se mai vaccineaza in pasaj

Directorul Administratiei Spitalelor si Servicii Medicale, Marius Savu, spune ca incepand de azi se va inchide centrul de vaccinare din Pasajul Universitatii, urmand ca in locul lui sa fie ridicate corturi incalzite in Piata Unirii. 'Intrucat foarte multi bucuresteni au venit luni in punctul medical al ASSMB din Pasajul Universitatii si am vazut ca nu este spatiu suficient pentru aceasta actiune si putin cam frig pentru cei care se dezbraca, am hotarat ca, de marti, sa inchidem aceasta unitate si sa instalam doua corturi incalzite la Piata Unirii, unde sa continue vaccinarea', a spus Savu.

In Bucuresti, vaccinarile se pot face in cele 18 spitale ale municipalitatii, la Institutul 'Matei Bals', Institutul Cantacuzino, Institutul de Sanatate Publica si Institutul Clinic Fundeni, dar si la Centrul medical din Grozavesti. Ieri, in spitalele ce apartin de Primaria Capitalei fusesera vaccinate 4.500 de persoane, alte aproximativ 1.000 beneficiind de vaccin in Pasajul Universitatii. (Sursa: Gândul - 12 ian.)

Fratele lui Toni Tecuceanu (actorul de la Cronica Cârcotaşilor) nu crede în gripa porcină!

Pentru ca simte nevoia sa vorbeasca, dar nu-l asculta nimeni, fratele lui Toni Tecuceanu, Paul, face dezvaluiri socante pe blogul bebelusei Oana. Reproducem citeva pasaje: 'Fratele meu a fost internat la spital in noaptea de 24 spre 25 decembrie 2009, in stare grava.

Plamanii i-au fost afectati aproape in totalitate. Doar varfurile plamanilor mai erau sanatoase. Medicii au spus inca de atunci ca sansele de supravietuire sunt mici, iar dupa simptome erau convinsi ca este vorba de gripa porcina. I s-au facut doua teste, iar rezultatele au fost negative. Abia dupa ce i s-a luat a treia oara secretie, rezultatul a fost pozitiv. Initial, medicii mi-au spus ca Toni avea virusul A H1N1 in organism, de opt zile. Apoi, profesorul Adrian Streinu-Cercel a anuntat ca acest virus se instalase in organismul fratelui meu de trei zile. Mai mult, uneia dintre bebelusele de la Cronica Carcotasilor i s-a spus: 'Toni Tecuceanu nu are gripa porcina'.

Racit fiind, Toni a petrecut foarte mult timp alaturi de carcotasi. Bebelusa Oana chiar s-a hranit din mancarea lui. Au mancat unul dupa altul. Au respirat acelasi aer in masina, timp de 8 ore. Totusi, niciunul dintre ei nu s-a imbolnavit, desi medicii au anuntat ca in lume este pandemie si ca gripa porcina se ia repede. (…) La 'Matei Bals' , medicii mi-au spus ca, in afara plamanilor, celelalte organe ale fratelui meu nu sint afectate. Apoi, dupa necropsie, m-au anuntat ca toate organele i-au fost afectate. (…) In ziua in care fratele meu a incetat din viata, doctorii mi-au spus ca a murit, cel mai probabil, din cauza unui infarct. Apoi, dupa efectuarea necropsiei, mi s-a raspuns ca inca nu se stie cu exactitate si ca in foile oficiale au trecut 'Insuficienta cardio-respiratorie acuta, bronhopneumopatie acuta bilaterala si obezitate-gradul II'. Am intrebat de infarct… 'Cauza decesului o puteti afla peste trei saptamani. Daca a fost vorba de infarct, vom vedea la microscop', a fost raspunsul, cel putin ciudat, care mi-a fost oferit. Acum, dupa moartea lui Toni, toti romanii dau navala la spitale pentru a se vaccina. Se vorbeste de 'Fenomenul Tecuceanu'… Oare e un fenomen sau doar o manipulare fara scrupule? Profesorul Streinu-Cercel sustine ca vaccinul nu are efecte secundare. Eu am aflat, din surse medicale, ca acest vaccin nu este prea indicat, ca dupa un an incepe sa atace organismul.'
(Sursa: Ziarul National - 12 ian.)

Paul Tecuceanu vrea să repete analizele fratelui său, în străinătate!

Familia actorului Toni Tecuceanu, a cărui moarte a starnit isteria vaccinării impotriva gripei porcine, e din ce in ce mai convinsă că actorul nu a murit din cauza virusului A(H1N1). Paul, fratele lui Toni, se teme insă de o muşamalizare a adevărului şi vrea să repete analizele în străinătate, în cazul în care necropsia va indica porcina drept cauză a decesului.

Pe măsură ce trece timpul şi amintirile i se limpezesc, Paul Tecuceanu (30 de ani), fratele actorului , pune cap la cap zeci de informaţii şi observaţii şi pare din ce în ce mai sigur că nu gripa porcină a fost cauza decesului lui Toni. În primul rând, nici unul dintre oamenii care au stat lângă Toni nu s-a îmbolnăvit.

A fost suspect şi de tuberculoză

Apoi primele două teste de la spital au ieşit negative, pentru ca abia un al treilea să indice, deodată, prezenţa A(H1N1). În plus, virusul puternic contractat în spital, dar şi faptul că, la un moment dat, medicii îl suspectau pe Toni de tuberculoză l-au determinat pe fratele actorului să fie extrem de rezervat. Tânărul aşteaptă rezultatul necropsiei, însă este decis să solicite tot dosarul medical al fratelui său – însemnând diagnostic, medicamentaţie, evoluţia bolii, dar şi probe biologice, iar dacă va avea senzaţia că la mijloc a fost o muşamalizare, se va adresa unei clinici din străinătate.

Toni n-a fost niciodată bolnav!

Deşi obez, Toni Tecuceanu, actorul de 37 de ani, nu a fost niciodată bolnav. “Era cam ipohondru”, a povestit fratele lui, Paul, “şi era în stare să se ducă la medic şi dacă îl ciupea un tânţar. Nu a avut niciodată probleme cu plămânii, se lăsase de fumat în urmă cu peste 5 ani şi, deşi avea o viaţă agitată, nu făcea abuzuri”.

Surse medicale au interpretat, pentru ziarul Libertatea, modul în care a fost întocmit certificatul de deces al actorului: "L-au încadrat la o răceală banală".

E Toni Tecuceanu victima virusului A(H1N1)? Voci medicale au spus, cu tărie, că da. Însă certificatul de deces al fostului “Cârcotaş” nu demonstrează acest lucru. Specialiştii în medicină legală susţin, după ce au văzut actul, că Toni a fost încadrat la o răceală banală.

“În normele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii de codificare a cauzelor de deces legate de infecţiile respiratorii trebuie să fie consemnaţi şi agenţii etiologici (germenii, viruşii sau bacteriile) care au stat la baza decesului.

Virusul nu apare în act

În acest caz vorbim, desigur, de virusul A(H1N1) care nu apare în respectivul act. În cazul lui Tecuceanu, diagnosticul a fost interpretat greşit. Din actul de deces reiese că doar plămânul a fost bolnav, că nu a trecut nici un virus pe acolo. L-au încadrat la o răceală banală care poate fi o infecţie respiratorie (laringită, amigdalită, faringită, pneumonie)”, ne-au declarat în exclusivitate surse medicale care au studiat actul de deces al lui Toni. (Cristian Burcioiu)

96 de decese în România

Autorităţile sanitare au raportat ieri două noi decese de gripă porcină în România, numărul total al acestora ajungând, astfel, la 96. Din mai şi până în prezent, au fost confirmate 6.255 de infecţii cu virusul A(H1N1).

200.000 de elevi vor fi vaccinaţi de luna viitoare

Imunizarea la minorii cu vârste între 6 şi 15 ani (inclusiv) va începe de luna viitoare, în toate şcolile. Autorităţile au anunţat că vor fi vaccinaţi toţi elevii pentru care părinţii nu refuză, explicit, injecţia. “Se va face o informare, prin avizier: «Mâine se va face vaccinarea. Părinţii care nu sunt de acord cu vaccinarea sunt rugaţi să-şi exprime dezacordul». Dacă nu va exista acest dezacord, vaccinarea se va face automat”, a declarat, pentru ziarul Gândul, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Astfel, vor fi imunizaţi şi copiii care uită să-şi anunţe părinţii sau nu se opresc pentru a citi avizierul şcolii până în ziua vaccinării. (Oana Timar)

Injecţia a făcut victime?

Ziariştii de la ŞtiriPrahova.ro susţin că o bătrână de 60 de ani din comuna prahoveană Cerasu a murit pe 8 ianuarie, la câteva ore după ce şi-a făcut vaccinul împotriva gripei porcine. Femeia suferea de afecţiuni cardiace cronice şi era programată luna viitoare pentru o intervenţie pe inimă. Mai mult, conform aceleiaşi surse, o altă femeie din satul Pleaşa a intrat în comă la câteva ore după ce s-a imunizat. Până ieri la închiderea ediţiei, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii nu au comentat această informaţie. (Sursa: Libertatea - 14 ian. 2010; articol de Oana Costea)

S-a câştigat marele premiu la Loto 6/49!

La doar trei săptamani de la câştigarea premiului de categoria I la Loto 6/49, în data de 24 decembrie 2009, astăzi, 17 ianuarie a.c., norocul a făcut din nou un câştigător fericit.

Acesta  a obţinut la categoria I la jocul Loto 6/49 suma de 3.723.2999,12 lei (904.000 euro).

Biletul norocos a fost jucat în judeţul Mures. Pe acesta s-au jucat două variante simple la Loto 6/49, preţul fiind în valoare de 8,9 lei.

La categoria a II-a s-au înregistrat 18 câştiguri a câte 16.819,59 lei. De asemenea, la categoria a III-a,  s-au înregistrat 732 de câştiguri a câte 620,39 lei.

În conformitate cu Regulamentul privind organizarea şi administrarea jocurilor loto, câştigătorii la jocurile de tip loto organizate şi administrate de catre Loteria Română au la dispoziţie un an, de la data efectuării tragerii, pentru a-şi ridica premiul. (Sursa: Biroul Comunicare şi Relaţii Publice al Loteriei Române şi Loto.ro - 17 ian. 2010)

Se iau în evidenţă terenurile agricole din Bucureşti

Serviciul Cadastru şi Fond Funciar din Primăria sectorului 2 a început înscrierea terenurilor agricole din sector, în registrul agricol.

Producătorii din sector au obligaţia de a-şi anunţa suprafeţele de teren agricol folosite, numărul de animale deţinute sau familiile de albine pe care le îngrijesc. Înscrierrile se fac la sediul din strada Chirigiilor nr. 11-13, la ghişeul nr. 11. (Sursa: www.libertatea.ro - 20 ian. 2010)

3 ciuperci asiatice previn cancerul

Secretele medicinei chinezeşti sunt disponibile şi în farmaciile naturiste de la noi

Vechii vraci sunt cei care au descoperit însuşirile vindecătoare ale ciupercilor medicinale. Folosite de mii de ani în medicina tradiţională asiatică, acestea sunt astăzi la mare căutare şi se găsesc în farmaciile cu profil naturist din întreaga lume. E drept, sub formă de capsule, dar păstrând aceleaşi proprietăţi miraculoase, spun specialiştii. Studiile efectuate de aceştia arată că ciupercile asiatice previn apariţia cancerului, au efect antioxidant şi cresc eficienţa tratamentelor antivirale.

Maitake

Numele acestei plante medicinale înseamnă, în japoneză, “ciuperca dansatoare” deoarece, în Antichitate, oricine o găsea, dansa de fericire. De ce? Pentru că Maitake era considerată un medicament foarte preţios, iar valoarea ei se calcula echivalând greutatea ciupercii în argint. Mai mult, cei care găseau locurile unde creştea păstrau acest secret cu sfinţenie şi îl dezvăluiau urmaşilor numai pe patul de moarte.

Abia în 1979 s-a descoperit secretul cultivării Maitake şi s-au înfiinţat adevărate “plantaţii” ecologice, de unde această ciupercă ajunge să fie folosită în industria farmaceutică. În ceea ce priveşte beneficiile ei pentru corpul uman, cercetătorii au stabilit că este un imunostimulator puternic, un antitumoral excelent (e folosită ca adjuvant în chimioterapie). Mai mult, ea ajută organismul să se adapteze fizic şi psihic la schimbările climatice şi creşte eficienţa tratamentelor antivirale în infecţiile cu HIV, Human Papilloma Virus (HPV), virusul hepatic B sau cel gripal. În farmaciile naturiste de la noi, găsiţi extracte de Maitake sub formă de pastile. Unul dintre acestea e “Maitake D-Fraction”, un produs Secom, care conţine 120 de capsule şi costă 134 de lei.

Reishi

Supranumită “ciuperca nemuririi”, Reishi a fost inclusă de autorităţile japoneze pe lista oficială de produse pentru tratarea cancerului. Ea inhibă metastazele, reduce durerile şi stopează dezvoltarea tumorilor. Mai mult, administrată în timpul chimio şi radioterapiei, ciuperca protejează organismul de efectele secundare ale acestora. În afară de beneficii, suplimentele alimentare pe bază de Reishi stimulează sistemul imunitar, reglează tensiunea arterială, scad glicemia, relaxează sistemul muscular şi împiedică formarea fibroamelor uterine. O cutie cu 100 de capsule costă în jur de 80 de lei.

Shiitake

Descoperită în China, această ciupercă a ajuns să fie folosită de toate popoarele asiatice pentru tratarea bolilor respiratorii, pentru probleme de circulaţie sangvină sau afecţiuni hepatice. Mai mult, chinezii erau convinşi că ea poate să încetinească procesul de îmbătrânire.

Studiile mai recente au dovedit că Shiitake stimulează sistemul imunitar şi previne formarea tumorilor canceroase. Cercetătorii japonezi au reuşit să extragă din această ciupercă o substanţă ce stă la baza unui trament anticancer aplicat în numeroase ţări. În România, suplimentele alimentare ce conţin Shiitake pot fi găsite în farmaciile naturiste şi costă în jur de 70 de lei. (Sursa: www.libertatea.ro - 21 ian. 2010)

Biciuită pentru că a mers cu telefonul mobil la şcoală

O copilă de 13 ani din Arabia Saudită a fost condamnată la două luni de închisoare şi 90 lovituri de bici pentru că a mers cu telefonul mobil la şcoală.

Tribunalul a hotărât ca fata să fie pepepsită în faţa colegilor de clasă, pentru a da un exemplu.

Legile saudite interzic folosirea telefoanelor cu cameră în şcolile de fete, iar pedeapsa primită de adolescentă este mai mare decât una pentru furt.

Sistemul de judecată saudit este controlat exclusiv de clericii Wahahbi/Salafi. Arabia Saudită este lider mondial în folosirea torturii prin biciurie sau crucificarea publică a condamnaţilor. (Sursa: www.libertatea.ro - 21 ian. 2010)

Teledonul “Hope for Haiti” este susţinut de peste 100 de vedete din întreaga lume

George Clooney a organizat unul din cele mai ample concerte de binefacere pentru Haiti, la care vor participa peste 100 de artisti si vedete, in New York, Los Angeles si Londra.

Haiti, statul care inca se afla sub teroarea cutremurilor de pamant, este sustinut de oameni din intreaga lume. Nici vedetele nu s-au lasat mai prejos, si isi vor uni fortele sambata dimineata, la ora 3 a Romaniei, in direct pe MTV.

La New York, gazda evenimentului va fi Wyclef Jean, care are de altfel si o fundatie in Haiti, iar vedetele care s-au inscris pe lista de participanti sunt Bruce Springsteen, Jennifer Hudson, Mary J. Blige, Shakira si Sting.

In Los Angeles, Alicia Keys, Christina Aguilera, Dave Matthews, John Legend, Timberlake, Stevie Wonder, Taylor Swift vor sustine recitaluri pentru a-i ajuta pe cele peste 1 milion de persoane ramase fara adapost.

La Londra, Robert Patinsson va gazdui concertele artistilor Jay-Z, Rihanna, Bono, The Edge, Coldplay. Mai mult, Bono si Jay-Z au scris o piesa care sa ajute la strangerea de fonduri.

Teledonul Hope For Haiti va fi difuzat LIVE pe MTV, sambata dimineata de la ora 03:00 si, in reluare, sambata de la ora 21:00 si duminica de la ora 23:00. (Sursa: www.perfecte.ro - 21 ian. 2010)

România este singura ţară europeană în care virusul AH1N1 încă se răspândeşte!

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, România este singura ţara europeană care încă se mai confruntă cu o trasmitere intensă a virusului gripei porcine.

România face parte dintr-un grup de state, printre care Austria, Estonia, Polonia, Republica Moldova şi Ungaria, pe teritoriul cărora trasmiterea virusului este cea mai intensă, se arata intr-un raport OMS.

Cu toate acestea, activitatea de ansamblu a gripei continuă să scadă în majoritatea ţărilor europene cu excepţia României, precizeaza OMS.

Potrivit ultimului raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, gripa porcină a provocat moartea a cel putin 14.142 de oameni din întreaga lume.

În România, numărul total de cazuri confirmate până în prezent este de 6.838, dintre care 111 decese. (Sursa: www.libertatea.ro - 23 ian. 2010)

Întreţinerea va fi mai scumpă cu 20% de luna viitoare

Gerul umflă facturile la bloc. Pentru cele cinci zile de frig năprasnic prognozate pentru perioada 22 - 27 ianuarie, în februarie vom plăti cu circa 20% mai mult la întreţinere.

Din cauza gerului puternic, bucureştenii vor plăti mai mult la întreţinere luna viitoare

"După 20 februarie se vor afişa listele de plată cu facturile la întreţinere pentru luna ianuarie. Acestea vor fi mai mari cu circa 20% faţă de decembrie. Motivul? Cele cinci zile consecutive de frig cumplit prin care vom trece", ne-a spus Radu Opaina, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari din România.

Iată, orientativ, costurile la întreţinere:
Garsonieră/o persoană: 200 lei
2 camere/3 persoane: 380-400 lei
3 camere/3 persoane: 450 lei
4 camere/4 persoane: 550 lei

Potrivit acestuia, cel mai mult vor avea de suferit bucureştenii care vor ţine caloriferele deschise non-stop, la maximum. "Este foarte important ca oamenii să aibă grijă, în aceste zile, de căldura din apartamente şi să nu o irosească inutil. Le recomand să nu ţină geamurile deschise mai mult de 10 minute şi să închidă caloriferele în momentul în care aerisesc", ne-a mai zis specialistul. (Sursa: www.libertatea.ro - 23 ian. 2010)

Elevii vor lua Bac-ul şi cu nota zero!

De anul acesta, absolvenţii claselor a XII-a vor lua Bac-ul chiar dacă obţin punctaj zero la probele orale

Fericire mare pe elevii de clasa a XII-a, care susţin, anul acesta, bacalaureatul! Orice candidat, indiferent cât de "bâtă" se prezintă la probele orale, va trece examenul fără probleme.

Nivelul de competenţe la probele orale de limba română şi la limba străină, precum şi la examenul de aptitudini digitale se stabileşte în funcţie de un punctaj. Astfel, dacă elevul obţine între 0 şi 25 de puncte se consideră că e începător, între 26 şi 50 de puncte candidatul e de nivel mediu, între 51 şi 74 de puncte, avansat, iar între 75 şi 100 de puncte e experimentat. Cu alte cuvinte, la bacalaureatul din acest an, probele orale se trec doar prin simpla participare la examen. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei recunosc că punctajele nu sunt compatibile cu cele folosite la nivel european. "Aceste lucruri se vor remedia în metodologia din noua lege a educaţiei", a afirmat Melania Mandas Vergu, purtător de cuvânt al ministerului. (Sursa: www.libertatea.ro - 23 ian. 2010)

Casa italiană de modă Versace lansează un telefon mobil de lux!

Casa italiană de modă Versace se extinde în domeniul acesoriilor de lux şi lanseaza primul telefon mobil care îi poartă numele.

Dupa succesul avut cu bijuteriile si ceasurile create, Versace face un nou pas. In colaborare cu firma franceza ModeLabs, va scoate pe piata in primavara lui 2010 un telefon mobil de lux. Gadget-ul se va remarca prin elementele distinctive ale brand-ului Versace, precum pielea si materialele pretioase.

Pentru inceput, telefonul va fi prezentat in cardul unui show privat de la Saptamana Modei Haute Couture de la Paris, care are loc luna aceasta. In mai 2010, Donatella Versace va lansa oficial noua sa creatie.

Versace nu este prima casa de moda care a intrat cu succes pe piata telefoanelor mobile. Christian Dior a dat lovitura cu un model a carui carcasa imita pielea de crocodil. Daca mai pui la socoteala si faptul ca a fost decorat cu 640 de cristale Swarovski, probabil ca isi merita toti banii. Chanel nu s-a lasat mai prejos si a scos pe piata un telefon slim, care functioneaza pe baza unui sistem de microfibre optice, ce redau imaginea intre doua lentile de sticla.

Casa de moda Prada s-a a lansat si ea pe piata telefoanelor mobile, in parteneriat cu LG. Dolce & Gabanna a preferat totusi sa mearga pe mana celor de la Sony Ericsson. Si Giorgio Armani a patruns in lumea gadget-urilor, prin telefonul lansat alaturi de cei de la Samsung. (Sursa: www.perfecte.ro - ian. 2010)

Aflaţi aici cum faceţi diferenţa între gripa sezonieră, gripa nouă şi o viroză

Gripa AH1N1 poate fi transmisă şi de persoanele care nu prezintă simptomele bolii, a anunţat secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu Cercel.

Să nu uităm că în această perioadă a anului, când se face tot mai frig de la o zi la alta, numărul virozelor este oricum in crestere. Asadar, sa nu confundam un banal guturai, cu gripa noua sau cu cea de sezon. Toate incep cu o stare de disconfort fizic, insa medicii ne invata cum sa le deosebim si mai ales, cand este cazul, sa mergem de urgenta, la un spital de boli infectioase.

Viroze: In cazul virozelor care ne fac probleme in fiecare an, ori de cate ori se schimba vremea, avem nasul infundat, inghitim cu oarecare dificultate, dar... nu facem febra.

Gripa noua: Cum stii daca ai AH1N1? Primele simptome pe care trebuie sa le iei in calcul sunt: tuse seaca, secretii nazale apoase, jena in gat, temperatura, atentie, intre 37,5-38,5 C si o stare de disconfort.

In cel mult doua zile, bolnavul trebuie sa se prezinte la medic. Altfel, exista riscul ca gripa sa capete o forma medie spre severa.

Gripa sezoniera: Daca, in schimb, aveti frisoane, febra de la 39 in sus, tuse, secretii nazale apoase, dureri in gat, musculare, de cap si ale globilor oculari, atunci este vorba despre gripa sezoniera. Diferenta este data, asadar, de dureri si frisoane!

Complicatii: Si totusi de ce se moare din cauza gripei, fie ea noua sau sezoniera? In ambele cazuri virusul duce intr-adevar la complicatii severe daca pacientul are imunitatea scazuta, alte suferinte grave si nu se prezinta la medic pentru tratament. Cei cu organism slabit pot face pneumonii sau bronho-pneumonii cu infectii bacteriene. In cele mai triste dintre situatii se ajunge la anumite forme de meningita.

Mortalitate la nivel global: Pe de alta parte, medicii spun ca la nivel mondial mult mai multi oameni se sting din cauza gripei de sezon si nu din cauza gripei AH1N1. Ca sa intelegeti, in prima tabara sunt 500.000 de victime, iar in cea de-a doua, aproximativ 6.000.

La fel de adevarat este si ca acest bilant a fost facut pe 6 luni si nu pe doi ani, cat se presupune ca o sa dureze pandemia provocata de virusul AH1N1.

Chiar si asa, daca aveti ghinionul sa luati gripa porcina, mergeti la medic, respectati tratamentul si stati acasa, izolati. Doctorii ne garanteaza vindecarea.

Adrian Streinu Cercel a declarat ca oamenii trebuie sa stea acasa cand sunt bolnavi, parintii sa nu alerge cu copiii bolnavi la gradinita sau la scoala, pentru ca gripa noua se va extinde rapid.

Atentie! In spatele unui om bolnav sunt zece purtatori ai virusului gripal.

Adrian Streinu Cercel recomanda populatiei sa se autoizoleze si sa ceara sfatul medicului prin telefon. Bolnavii trebuie sa mearga la consultatii, la medicul de familie, cand la cabinet sunt mai putini bolnavi.

Daca diagnosticul a fost confirmat, bolnavul este obligat sa respecte recomandarile medicului si sa se izoleze la domiciliu, pentru a nu raspandi boala, altfel risca o amenda penala sau chiar inchisoarea.

(Sursa: stirileprotv.ro - ian. 2010)

Vreţi vacanţă la vară? Profitaţi acum de reducerile hotelierilor!

Majoritatea agentiilor de turism promoveaza frumusetile patriei: marea, muntele si statiunile balneo. Daca vreti sa beneficiati de preturi cu pana la 30 de procente mai mici, atunci grabiti-va!

Asa s-au gandit hotelierii ca si-ar putea umple camerele.

E drept, nu toate unitatile sunt la fel de generoase. Unele nu scad din tarife mai mult de 5%.

In stabilirea preturilor, conteaza si perioada, mai ales in cazul vacantelor de pe litoral. Pentru extrasezon, adica lunile mai, iunie si septembrie, pot fi costuri de doua ori mai mici.

De exemplu, daca in luna mai se poate sta la un hotel de trei stele din Mamaia cu 400 de lei, fara inscrieri timpurii, in august preturile sunt de 800 de lei. Cu rezervari din timp, reducerea poate fi de 10-15%.

Pastrand proportia, in Eforie Nord, la un hotel de doua stele, cazarea este de 400 de lei in plina vara.

Pentru cei care prefera racoarea muntelui, se poate opta pentru un hotel de trei stele in Sinaia. Aici, reducerile sunt de aproximativ 20%. De exemplu, cinci nopti de cazare, costa 785 de lei, in loc de 980.

In statiunile balneo, insa, preturile nu vor scadea cu mai mult de 5%.

Mare atentie, pentru ca daca biletele raman nevandute, in plin sezon, preturile ar putea sa scada si mai tare, asa cum dealtfel s-a intamplat si anul trecut, mai ales in cazul vacantelor in strainatate.

Din cele 150 de hoteluri inscrise in program, 100 sunt doar pe litoral.

Pana acum doar 15% dintre romani au optat pentru programul inscrieri timpurii. Reducerile sunt valabile pana la sfarsitul lui martie. (Sursa: stirileprotv.ro - 29 ian. 2010)

Forfotă în toiul nopţii, într-un mall din Capitală! Reduceri de 70%!

Pasionatii de cumparaturi au avut parte de un vis implinit: si-au putut alege haine din colectia toamna-iarna 2009 si din cea de primavara-vara, la preturi chiar si cu 70% mai mici.

Cine a aflat de oferta a avut timp berechet sa scotoceasca prin rafturi si sa probeze, pentru ca magazinele au fost deschise si noaptea, pana la ora 2.00.

Si nimeni nu s-au indurat sa plece cu mana goala. Inainte sa se decida, insa, cumparatorii au studiat cu atentie etichetele, pentru a se convinge ca sunt reduceri. Si a invins tentatia, chiar si pentru clientii care nu au gasit chiar ce si-au dorit.

Chiar daca afisele postate la intrare in magazine imbiau de la distanta, cei care s-au grabit au avut de pierdut. Initial, oferta care a intrat in vigoare la ora 18:00 a fost de 50%, insa dupa cateva ore, cumparatorii au avut o surpriza. Preturile au scazut cu inca 20 de procente.

O ocazie potrivita, si-au spus unii, carora pana acum, nu le-a suras sa umble prin magazine, din cauza preturilor piperate.

Reduceri mari au fost la toate articolele: de la cosmetice si lenjerie intima, pana la imbracaminte si incaltaminte. Insa nu este vorba despre colectiile noi.

Cei care au ratat momentul mai au o sansa, pentru ca si in urmatoarea saptamana vor putea gasi imbracaminte la preturi mai mici. Trebuie sa se grabeasca, insa! Nu de alta, dar sa nu se termine stocurile! (Sursa: stirileprotv.ro - 30 ian. 2010)

ANAHI revine în România!

Anahi, fosta membră a celebrei trupe RBD, va reveni anul acesta în România pe 13 martie, pentru a susţine un super-concert la Sala Palatului din Bucureşti.

Evenimentul face parte din turneul de promovare a albumului "Mi Delirio", primul material lansat solo dupa despărţirea trupei RBD.

Turneul a început pe data de 5 decembrie 2009 şi va dura până în luna mai 2010, urmând să cuprindă ţări ca Argentina, Mexic, Statele Unite ale Americii, Columbia, Venezuela, România, Slovenia, Croaţia, Muntenegru, Polonia, Serbia, Italia, Spania, Republica Dominicană şi Puerto Rico. Show-ul pe care îl va prezenta carismatica solistă va fi o surpriză pentru toţi cei care vor fi prezenţi la concert.

Biletele pentru show-ul lui Anahi vor fi disponibile, în perioada 28 - 31 ianuarie, în exclusivitate, pe site-ul www.biletoo.ro.

Începând cu data de 1 februarie, acestea vor putea fi achiziţionate şi din reteaua magazinelor Diverta, Germanos şi Vodafone, de la casa de bilete a Sălii Palatului, magazinul Muzica, librăriile Cartureşti, dar şi online, de pe site-urile www.bilete.ro, www.myticket.ro, www.vreaubilet.ro, www.ticketpoint.ro, www.eventim.ro si www.blt.ro. Biletele vor avea preţuri cuprinse între 50 şi 250 de lei. (Sursa: ProFM - ian. 2010)

Aflaţi aici cum să cădeţi pe gheaţă, fara să vă rupeţi oasele!

Dacă tot nu curăţă nimeni trotuarele de gheaţă, există o soluţie! Au găsit-o sportivii de la o şcoală de judo din Constanţa, care au ieşit în stradă să-i Înveţe pe trecători cum să alunece pe gheaţă, fără să se rănească.

Un lucru deloc de neglijat, dacă ne gândim că numai în Constanţa, 300 de persoane au ajuns la spital in ultima saptamana, cu fracturi si luxatii!

Lectia numarul 1: cand simti ca iti fuge pamantul de sub picioare, trebuie sa iti protejezi in primul rand coloana, bratele si capul. Cu alte cuvinte, tine mainile pe langa corp, coatele in interior si formeaza un triunghi cu palmele, astfel incat capul sa nu pice direct pe gheata.

Trucuri simple, dar care te pot scapa de multe zile de spitalizare, spun sportivii.

Odata ce ai invatat cum sa cazi, iti intra in reflex si te poti proteja inclusiv atunci cand mergi pe role sau pe bicicleta.

Daca vrei sa fii sigur ca nu vei ajunge pe un pat de spital din cauza unor astfel de cazaturi, poti sa te inscrii, preventiv, la judo. Pretul unui abonament de o luna, cu trei antrenamente saptamanal, este de 100 de lei.

Pentru a urmări şi filmul cu lecţia aceasta, referitoare la căderi, accesaţi link-ul Ştirilor ProTV. (Sursa: stirileprotv.ro - 30 ian. 2010)

Romsym Data IT Training Cultural ROMTOUR ENDO DERMA NIGHT PIZZA Curiero ANA PAN RODENTA VACANTA LA JUMBO MEGA OPTIK RusticArt-Sibiu
Link-uri recomandate:
www.gsp.ro
www.prosport.ro
www.sport.ro
www.cancan.ro
www.click.ro
www.libertatea.ro
www.evz.ro
www.acasa.ro
www.trilulilu.ro
www.ejobs.ro
www.kappa.ro
www.hotnews.ro
www.referat.ro
www.clopotel.ro
www.materiale-didactice.ro


Directoare web ClickLink.ro ACTIV - Birotica si papetarie Jocuri & Ghidul tau Web Federal - Director Web Promovare gratuita ClickMe - Director Web