www.unclic.ro   Cursuri online www.ittraining.ro
Prima pagina Informatii utile Numere de telefon Stiri Subiecte de barfa Revista presei Fotbal. Sport Filme Programe TV Mancare Bautura Distractii Amuzante Auto/Masini Imagini desktop Dictionare Turism. Vacante Sanatate. Frumusete Moda Muzica Jocuri Cursuri IT Distributie software Download Magazine online Telefoane mobile Servicii Job-uri Portofolii Anunturi Blog-uri vedete Pagini personale Site-uri interesante Nostalgii Contact
Stiri > februarie 2010
Chitaristul Holograf, scalpat în direct

Trupa Holograf a plătit scump pentru autopromovarea făcută ieri, la emisiunea 'Dănutz SRL', prezentată chiar de solistul vocal, Dan Bittman. Membrii formaţiei au venit pentru a-şi prezenta cele mai noi creaţii muzicale şi au sfârşit la spital.

Protagonistul întâmplării de ieri seara a fost Romeo Dediu, chitaristul trupei Holograf. După ce şi-a executat numărul la instrumentul care l-a făcut celebru, Romeo a fost provocat chiar de colegul său de trupă, Dan Bittman, să participe la o cascadorie realizată de un profesionist. Curajos, chitaristul nu s-a lăsat prea mult rugat şi s-a aşezat în mijlocul platoului, cu un fruct pe cap.

Ceea ce a urmat nu s-a mai întâmplat niciodată într-o emisiune în direct: exact ca într-un film de groază, sabia folosită de cascador a greşit cu câţiva centimetri ţinta şi aproape că l-a scalpat pe Dediu. După un moment de stupoare, timp în care sângele a început să-i şiroiască muzicianului din zona capului, acesta a fost luat de colegi şi dus imediat la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Aici, medicii de la neurochirurgie i-au cusut rana, i-au efectuat o radiografie şi l-au felicitat că a scăpat ca prin urechile acului de la moarte. Romeo a insistat să nu fie internat. Bittman a rămas în studio unde a reuşit să ducă la final emisiunea.

"E în regulă, din fericire nu a fost decât o tăietură superficială, care a necesitat câteva copci, dar nu e nimic grav, care să-l deranjeze la orice altceva", a declarat pentru Mediafax Iulian Vrabete, basistul Holograf, citat de jurnalul.ro.

"La un moment dat, într-un număr demonstrativ de arte marţiale, am fost invitaţi ca participanţi, neştiind ce vor face oamenii. Eram convinşi că e vorba de o glumă, de o joacă, nu am crezut că nişte profesionişti folosesc oameni din public (...). Ei şi-au facut treaba, dar nu foarte bine", a concluzionat Iulian Vrabete. (Sursa: Libertatea - 1 feb. 2010)

Au ascuns 500 grame de marijuana într-o cutie de detergent

Doi tineri din municipiul Hunedoara au fost arestaţi după ce au fost prinşi de poliţişti în timp ce încercau să introducă în ţară 500 de grame de marijuana într-o cutie de detergent plasată în autoturismul cu care se deplasau.

Potrivit poliţiştilor de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Hunedoara, drogul era adus din Spania şi dacă ar fi fost distribuit pe piaţa neagră a consumatorilor de stupefiante ar fi valorat aproximativ 5.500 de euro. Cei doi tineri au fost prinşi de poliţiştii hunedoreni în cadrul unei acţiuni organizate, vineri noaptea, în punctul de trecere a frontierei Nădlac. Tinerii se aflau într-o maşină, pe sensul de intrare în ţară.

"La solicitarea ofiţerilor SCCO Hunedoara, poliţiştii de frontieră au procedat la controlul amănunţit al bagajelor şi al autoturismului, ocazie cu care au găsit ascunsă în interiorul unei cutii de detergent, de dimensiuni mari, cantitatea de aproximativ 500 de grame de marijuana având o valoare de aproximativ 5.500 euro, pe piaţa neagră", a declarat, astăzi, şeful SCCO Hunedoara, inspector principal Lucian Năboiu.

Cei doi tineri au fost arestaţi pentru trafic de droguri şi introducerea în ţară de droguri de risc, ancheta fiind continuată de procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Hunedoara. (Sursa: Libertatea - 1 feb. 2010)

Preţurile alimentelor ar putea creşte cu 20% din cauza taxei pe fast-food

Introducerea taxei pe fast-food ar putea creşte preţurile alimentelor în medie cu 20%, dar va duce şi la disponibilizarea a peste 36.000 de salariaţi din industria alimentară, anunţă reprezentanţii patronatelor.

Sorin Minea, preşedintele Romalimenta, a anunţat luni că taxa pe fast-food ar putea creşte preţurile alimentelor cu 20%, dar sunt unele produse ale căror preţuri vor creşte chiar şi cu mai mult de 30%.

Noua taxă va fi percepută începând cu luna martie 2010 şi impusă companiilor producătoare sau de import de produse cu conţinut crescut de sare, grăsimi, zahăr şi cu aditivi alimentari şi produse de patiserie-cofetărie, snacks-uri, chips-uri ori băuturi răcoritoare. Cuantumul contribuţiei urmează să fie stabilit prin negocieri de firmele respective. (Sursa: Libertatea - 1 feb. 2010)

A apărut prima patiserie din România, numai pentru câini!

Şi câinii trebuie să mănânce produse de patiserie, nu-i aşa?

Prima patiserie din ţară cu produse naturale, pentru câini, s-a deschis în Timişoara, produsele de bază folosite pentru hrana acestora fiind cerealele, fructele sau carnea fiartă de pasăre.

Potrivit presei locale, proprietara patiseriei, Ana-Maria Petriţan, a simţit nevoia să vină în ajutorul patrupedelor, după ce căţeluşul ei a suferit din cauza alimentaţiei uzuale.

"Am început să pregătesc mâncare specială pentru câinele meu, după ce produsele din comerţ i-au creat mai multe probleme: de la o hiperaciditate gastrică a avut dureri mari la stomac, care au dus la zile întregi de lipsa poftei de mâncare şi la nenumărate alte probleme digestive, pentru care trebuia să merg des la urgenţe, la medicul veterinar", a relatat Ana-Maria.

La patiseria cu produse naturale pentru câini se găsesc o multitudine de specialităţi printre care biscuiţi din carne de pui şi mazăre (15 lei porţia de 200 de grame), biscuiţi cu mere (9 lei cutia de 500 de grame), pişcoturi cu mere sau banane, preparate din cereale şi fructe. Biscuiţii au termen de valabilitate, în medie, două săptămâni, iar în cazul comenzilor din oraş, livrările se fac la domiciliu. (Sursa: Libertatea - 1 feb. 2010)

BMW-ul soţiei lui Mădălin Ionescu, prădat!

Persoane rămase, deocamdată, necunoscute au furat, zilele trecute, oglinzile de la maşina (un BMW seria 1) soţiei lui Mădălin Ionescu, realizatorul emisiunii “Acces direct”, de la Antena 1.

Poliţiştii spun că oglinzile sustrase nu pot fi valorificate de bandiţi, pentru că sunt inscripţionate cu numărul bolidului de la care hoţii le-au furat. (Sursa: Libertatea - 2 feb. 2010)

Japonezii transformă hârtia folosită, din birouri, în hârtie igienică

Inventatorii niponi au găsit soluţia de reciclare pentru companiile mari care irosesc multă hârtie. Hârtia folosită va fi transformată în altă hârtie: igienică.

Aparatul, denumit "White Goat" costă aproximativ 75.000 de euro şi are nevoie de 40 de foi A4 pentru a produce o rolă de hârtie igienică. Pentru fiecare rolă costul de producţie este de 7 cenţi. Foile folosite sunt introduse printr-o fantă, după care sunt mărunţine şi amestecate cu apă. Procesul continuă cu presarea materiei şi uscarea sa înainte de a rezulta rola de hârtie igienică. (Sursa: Libertatea - 2 feb. 2010)

Cadavrele a patru bebeluşi au fost găsite abandonate într-un frigider!

In puţinele clipe de viaţă, nu au simţit căldura de la sanul mamei, iar cand sufletele lor curate s-au ridicat la cer, nu a fost nimeni să-i plangă sau să-i ingroape creştineşte. Este vorba despre patru bebeluşi abandonaţi de părinţi care au murit in ultimii ani la Spitalul de Copii Louis Țurcanu din Timişoara. Cadavrele lor zac şi acum într-un frigider de bucătărie, în morga unităţii medicale, deoarece autorităţile nu au reuşit să dea de urma rudelor pentru a obţine acordul de înhumare.

Micuţii nu există în acte

Trupurile mici, înţepenite în nefiinţă, sunt înfăşurate în saci sau în cârpe şi îngrămădite pe rafturile unui frigider, în morga de la Spitalul de Copii Louis Țurcanu din Timişoara. Aici ajung corpurile bebeluşilor decedaţi şi care au fost abandonaţi la naştere, pentru că nu pot fi înmormântaţi sau incineraţi deoarece nu există în acte. Acum sunt patru mogâldeţe, ascunse în cârpe sau în saci, care zac pe rafturi.

Cea mai veche “chiriaşă” este Andreea Petrovici. Fetiţa s-a născut în anul 2006, din părinţi toxicomani, astfel că şansele ei la viaţă erau minime. Cu toate acestea, s-a încăpăţânat să trăiască. Din păcate, cu minţile înceţoşate de droguri, părinţii ei nu au fost înduioşaţi de curajul cu care fiica lor se pregătea să ia lumea în piept şi au părăsit- o. Înainte să împlinească o lună de viaţă, Andreea s-a stins în braţele unei asistente. De atunci, trupul ei stă închis într-un frigider de bucătărie, în morga spitalului. La fel şi cadavrele altor trei micuţi, de care părinţii nu au mai vrut să audă.

“Aceşti patru bebeluşi au fost abandonaţi de către părinţi, înainte de a li se face certificate de naştere. Astfel, în momentul în care mor, micuţilor nu li se pot întocmi actele de deces, pentru că, practic, ei nu există. Pentru a-i înhuma am avea nevoie de măcar de un acord scris al mamei sau al tatălui”, ne-a declarat Rodica Ilie, şefa morgii de la Spitalul de Copii Louis Țurcanu din Timişoara.

Potrivit Ordinului 1134/C/ 2000 al Ministerului Justiţiei, de cadavre trebuie să se ocupe administraţia localităţilor pe raza cărora se află spitalul unde respectivele persoane au decedat. Însă aceas tă prevedere nu este în măsură să rezolve situaţia.

«În Bucureşti, nou-născuţii nu mai stau cu anii prin morgă»

Spitalele din Bucureşti au reuşit să rezolve problema cu procedurile de înmormântare a copiilor morţi şi abandonaţi în morgă.

- “Copilul abandonat şi decedat care nu are acte este declarat mai întâi de asistenta-şefă, apoi de primărie, i se dă un nume, se eliberează certificat, în baza căruia e înmormântat”, afirmă medicul Dan Viorel, şeful Secţiei nou-născuţi din Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu.
- “Copiii prematuri care mor la noi şi sunt abandonaţi, după toate procedurile de autopsie, sunt preluaţi de asociaţia care funcţionează pe lângă biserică”, ne-a spus prof. dr. Gheorghe Peltecu, managerul Spitalului de Obstetrică- Ginecologie Filantropia.
- “Micuţii abandonaţi nu mai stau cu anii prin morgă, ca acum cinci-şase ani, datorită asistenţilor sociali angajaţi de spital”, ne-a declarat şi medicul pediatru Alin Stănescu, de la Institutul de Ocrotire a Mamei şi Copilului din Capitală.

Reforma sistemului sanitar tot nu rezolvă situaţia

Problema copiilor fără CNP decedaţi în spitale este atinsă de un ordin al Ministerului Justiţiei, dat în 2000, însă nu e inclusă în pachetul legislativ privind reforma sistemului sanitar. Fostul secretar de stat în Ministerul Sănătăţii Virgil Păunescu şi şeful Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, au cerut de mai multe ori umplerea acestui vid legislativ, dar până acum nu au ajuns la nici un rezultat. (Sursa: Libertatea - 2 feb. 2010)

Iulian Vrabete îl atacă pe Bittman

In ediţia de duminică a emisiunii "Dănutz SRL" pe care Dan Bittman o prezintă la TVR 1, unul dintre membrii trupei Holograf s-a ales cu o rană la cap in urma unei cascadorii nereuşite. După acest incident, unul dintre colegii lui Bittman l-a atacat indirect pe acesta, pe motiv că a pus formaţia in pericol.

Chitaristul Romeo Dediu a avut ghinionul să fie cobaiul unui număr de cascadorie executat în direct la TVR 1, în platoul emisiunii prezentate de colegul lui, Dan Bittman. “Holografii” au fost aşezaţi pe jos, fiecare cu un ananas pe cap, pe care cascadorii Ştefan Solcan şi Cristian Prisăcaru (după cum i-a prezentat Dan Bittman) voiau să îl taie în bucăţi. Sabia lui Solcan a despicat nu doar fructul, ci şi capul lui Romeo Dediu. Chitaristul a fost dus la cabinetul medical al TVR, iar de acolo, la Spitalul de Urgenţă, unde i s-au pus câteva copci.

«Romeo Dediu a scăpat uşor»

După acest incident, Iulian Vrabete l-a acuzat voalat pe colegul lui, Dan Bittman, că a pus trupa în pericol: “Dacă ştiam ce au de gând să facă acei oameni, nu participam, pentru că noi avem în derulare nişte proiecte destul de importante, iar nu să ne jucăm prin emisiuni televizate”, a declarat Iulian Vrabete pentru Agerpres.

Soţia lui Romeo Dediu, Carmen, a declarat la Realitatea TV că a fost şocată când a văzut ce i s-a întâmplat soţului ei. “Nu s-a ajuns la os, ci doar pielea a fost crăpată. Mă uitam la TV şi m-a şocat”.

“Romeo Dediu a scăpat uşor”, ne-au declarat surse din Spitalul Floreasca, acolo unde artistul a primit îngrijiri medicale imediat după incident. Duminică seara, doctorii de gardă la Neurochirurgie i-au cusut plaga tăiată de la nivelul capului şi i-au făcut şi o radiografie. Din fericire, rana a fost superficială, astfel că Dediu nu a necesitat internare. El a revenit ieri la medic pentru a-i fi schimbat bandajul şi, cel mai probabil, firele suturilor îi vor fi scoase în următoarele zile.

În şedinţa de azi a CNA se va decide ce măsuri se vor lua în cazul emisiunii “Dănutz SRL” în care un membru Holograf a fost rănit în direct în faţa a sute de mii de români.

Şi ei au păţit-o în direct

În 2003, invitat în emisiunea pe care Andrei Gheorghe o prezenta la Antena 1, Emil Boc a făcut... poc. Actualul premier al României a căzut de pe o platformă de 2,5 metri înălţime şi s-a ales cu o contuzie serioasă la şoldul stâng. În 2007, pe când lucra la Naţional TV, Dani Oţil şi-a făcut ditamai cucuiul după ce şi-a dat în cap cu o tigaie cu mâner rabatabil.

«Tăietorii de capete» nu sunt cascadori

Daniel Tomescu), preşedintele Asociaţiei Cascadorilor Profesionişti T.S., susţine că invitaţii lui Bittman nu erau cascadori. “Ceea ce au făcut acei indivizi nu se numeşte cascadorie, ci, mai degrabă, un număr de circ. În plus, îi cunosc pe amândoi şi nu sunt cascadori. Ştefan Solcan, cel care l-a tăiat pe Romeo Dediu, este, de fapt, pilot de maşini şi nu cascador”, a declarat Tomescu pentru Libertatea.

Realizatorii emisiunii îşi asumă răspunderea

Legat de incidentul cu Romeo Dediu, TVR a reacţionat imediat, trimiţând un comunicat de presă prin care se absolvă de orice vină: “Realizatorii emisiunii au obligaţia să se asigure că invitaţii lor nu sunt puşi în pericol. Emisiunea este o coproducţie TVR-MondoFilm, iar aceasta din urmă îşi asumă întreaga răspundere pentru partea editorială, inclusiv pentru cele întâmplate”. (Sursa: Libertatea - 2 feb. 2010)

Soţul Andreei Esca nu-l dă în judecată pe cel care a accidentat-o: «Se putea întâmpla oricui»

Andreea Esca a fost operată, ieri, la o clinică particulară din Austria, după ce sâmbătă a suferit o fractură la picior în urma unui accident pe pârtie. Ea e însoţită la Viena de soţul ei, omul de afaceri Alexandre Eram.

“Andreea a decis să mergă la Viena să se opereze, la recomandarea medicilor din România, care i-au spus că cel mai bine este să opteze pentru o clinică privată din străinătate. Nu avem nimic de reproşat medicilor din ţară, s-au comportat exemplar cu Andreea, în special cei din Braşov, care au avut mare grijă de soţia mea. Suntem la Viena, Andreea e chiar acum în operaţie şi nu ştiu nimic despre starea ei, însă sper să fie bine. O să rămân alături de ea până va putea reveni în ţară”, a declarat ieri, Alexandre, pentru Libertatea.

Andreea a suferit, sâmbătă, un accident bizar pe o pârtie din Poiana Braşov. În timp ce urca panta, trasă de un teleschi, un snowboarder a pierdut controlul şi a lovit-o în plin.

“Nu se pune problema să-l dăm în judecată. Nu are nici o vină, se putea întâmpla oricui”, ne-a mai declarat Eram.

Andreea şi Alexandre s-au cazat la un hotel din Viena, urmând să revină în ţară peste câteva zile. În perioada următoare, vedeta PRO TV va urma un program de recuperare. (Sursa: Libertatea - 2 feb. 2010)

Vladimir Potanin îşi donează averea estimată la 2,1 miliarde $

Oligarhul rus Vladimir Potanin a anunţat, astăzi, că vrea să îşi doneze întreaga avere, pentru a-i proteja pe moştenitorii săi - o fiică şi doi băieţi -, considerând că marile averi îi pot ucide pe cei care le moştenesc, relatează agenţia rusă RIA Novosti.

Marile moşteniri îi pot ucide pe moştenitori", a spus Potanin când şi-a anunţat planurile de a-şi dona averea, urmând exemplul multimiliardarului american Bill Gates. Averea lui Potanin este estimată la 2,1 miliarde de dolari, el fiind unul dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia.

"Un milion (de dolari) obţinut prin moştenire ajută un om să primească o educaţie bună, să îşi poată găsi de lucru fără grabă şi să se descopere. Un miliard (de dolari) moştenit îl omoară şi îl lipseşte de un sens al vieţii", a mai spus Potanin.

Miliardarul rus în vârstă de 48 de ani a mai precizat că nu s-a hotărât deocamdată ce proiecte caritabile va susţine. Pentru moment, el a promis că va mări donaţia anuală către propria sa fundaţie, sub patronajul căreia se află Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg, de la 10 la 25 de milioane de dolari. (Sursa: Libertatea - 2 feb. 2010)

I-a introdus în casă 19 şoareci fostei soţii şi a băgat-o în spital

Un suedez a decis să se răzbune pe fosta soţie, "infiltrând" în locuinţa acesteia zeci de şoareci, scrie publicaţia The Local.

Bărbatul a ales acest mod de răzbunare, ştiind foarte bine că soţia sa suferă de fobie în faţa oricărui tip de rozătoare. În dimineaţa zilei de duminică, suedezul s-a deplasat la locuinţa fostei soţii, situată la periferia Stockholmului, şi a introdus şoareci prin deschizătura pentru poştă a uşii.

Când s-a trezit, femeia a văzut în apartamentul său zeci de şoareci. Sosiţi la faţa locului la apelul victimei, poliţiştii l-au arestat pe bărbat. Femeia a suferit un şoc atât de puternic, încât a necesitat spitalizare. Din apartament au fost scoşi 19 şoareci. Fostul soţ al femeii a fost acuzat de ameninţări şi de rele tratamente la adresa fostei soţii şi a animalelor. Potrivit publicaţiei suedeze, bărbatul a solicitat ca şoarecii să-i fie restituţi, însă poliţia a predat micile rozătoare unui veterinar. (Sursa: Libertatea - 3 feb. 2010)

Vocile copiilor lui Michael Jackson, pe noua piesă "We Are The World"

Vocile copiilor lui Michael Jackson vor putea fi auzite la începutul piesei "We Are The World", care va fi reînregistrată, la 25 de ani de la prima imprimare, în scopuri caritabile pentru întrajutorarea victimelor cutremurului din Haiti.

Prince Michael şi Paris, care au acceptat, în numele tatălui lor, Premiul pentru întreaga carieră a Regelui Pop la ceremonia Grammy de pe 31 ianuarie, au înregistrat un poem şi au spus câteva cuvinte care vor reprezenta introducerea melodiei "We Are The World". Alături de cei doi copii va participa şi Blanket, cel mai mic dintre fiii lui Michael Jackson, care a fost prea emoţionat pentru a urca pe scenă la Premiile Grammy.

"Copiii au vrut să imprime un mesaj special acestei piese", relatează o sursă din familie, "un mesaj care să reflecte tot ceea ce tatăl lor şi-ar fi dorit pentru lumea asta". Se pare că în grupul soliştilor care vor cânta melodia se va afla şi Janet Jackson. (Sursa: Libertatea - 3 feb. 2010)

Ţurţurele i-a tăiat piciorul!

Bucureştiul devine, pe zi ce trece, un adevărat teren minat pentru locuitorii oraşului! Gropi imense, canale desfăcute, balcoane şi copaci care se rup şi ne cad în cap: acesta este tabloul Capitalei. Mai nou, o altă nenorocire a apărut în peisajul dezastruos al oraşului. Gheaţa! Reporterii Libertăţii au stat, ieri, câteva ore la Urgenţă, unde zeci de oameni au venit cu fracturi după ce au alunecat pe gheaţă, iar o fată era să moară, după ce a fost lovită de un ţurţure imens, căzut de pe clădirea Universităţii!

Accidentul s-a întâmplat când ieşea de la metrou

Irina Bădiţescu (21 de ani) studiază la Universitatea din Bucureşti. Ieri, în jurul prânzului, tânăra ieşea de la metrou, moment în care un ţurţure imens, care a căzut de pe Universitate, a lovit-o, străpungându-i laba piciorului. “ţurţurele mi-a tăiat piciorul”, zbiera fata de durere, când a ajuns la spital. Din fericire, Irina a avut nevoie doar de câteva copci. (Sursa: Libertatea - 3 feb. 2010)

Nu scăpăm de frig şi de ninsori

Meteorologii ne spun ce ne aşteaptă în perioada următoare:

Precipitaţii peste normele climatologice în majoritatea zonelor ţării şi temperaturi mai mici decât mediile multianuale. Asta ne aşteaptă în lunile următoare, potrivit prognozei dată publicităţii de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Februarie: Temperaturile se vor situa peste valorile normale, adică peste mediile multianuale (între -5 grade şi 0 grade Celsius), în estul şi sudestul ţării. Precipitaţiile pot depăşi normele climatologice în vest, centru şi nord.
Martie: În vest va fi mai frig, regimul termic situându-se sub mediile multianuale (între -1 şi 7 grade Celsius). Va ploua mai mult în jumătatea de nord a ţării, în restul teritoriului precipitaţiile fiind apropiate de valorile normale.
Aprilie: Va fi mai frig în vestul ţării, unde temperaturile medii lunare se vor situa sub valorile normale (între 4 şi 13 grade Celsius). Cantităţile de precipitaţii pot depăşi normele climatologice în majoritatea regiunilor.

A degerat în grajd

O femeie de 80 de ani, din Dorohoi, judeţul Botoşani, care a fost ţinută de familie toată săptămâna trecută într- un grajd neîncălzit, a ajuns la spital cu degerături grave. Din păcate, medicii au fost nevoiţi să îi amputeze degetele de la piciorul stâng. În Slobozia, judeţul Ialomiţa, frigul a ucis un om fără adăpost, în noaptea de luni spre marţi. (Sursa: Libertatea - 3 feb. 2010)

Şoferii vor cumpăra de anul viitor doar maşini cu asistenţă la frânare!

Constructorii auto vor fi obligaţi, începând din luna februarie 2011, să livreze pe piaţa UE doar autoturisme şi vehicule utilitare uşoare echipate cu sisteme de asistare la frânare, potrivit prevederilor unei directive a CE referitoare la îmbunătăţirea gradului de protecţie a pietonilor.

Directiva a fost aprobată la sfârşitul anului trecut şi prevede că toate modelele de autoturisme şi autoutilitare uşoare noi din UE trebuie sa fie echipate cu sisteme de asistare la frânare, până la începutul anului 2011.

"Costul dotarii cu sistem de asistare la franare nu este unul semnificativ. Uzina Dacia are posibilitatea implementarii acestui sistem, fiind conceputa sa faciliteze montarea lui. In prezent, cele mai multe masini de pe piata romaneasca nu sunt dotate cu un astfel de sistem", a declarat vicepresedintele Dacia, Constantin Stroe (foto), citat de Mediafax.

Conform directivei UE, aprobata la finele anului trecut, din anul 2010, automobilele si vehiculele comerciale pot obtine calificativul maxim de siguranta, de cinci stele, numai daca sunt dotate standard cu echipamentul electronic de stabilitate (ESP).

De asemenea, din noiembrie 2011 intra in vigoare reglementarile comunitare care prevad dotarea tuturor modelelor noi de autoturisme si autovehicule utilitare cu sistemul ESP, iar incepand cu anul 2014, aceasta directiva va fi extinsa pentru toate autovehiculele noi.

Totodata, autovehiculele utilitare trebuie sa fie echipate suplimentar, incepand cu anul 2015, cu sisteme de franare de urgenta cu functie de anticipare, precum si cu sisteme de asistare la mentinerea benzii de rulare. (Surse: incont.ro şi ProTV - 3 feb. 2010)

Andreea Esca: «Mi-am văzut şuruburile»

Andreea Esca va scăpa de acestea abia peste o jumătate de an

La cateva zile după operaţia la picior, Andreea Esca a făcut prima radiografie, conform căreia totul decurge normal. Totodată, ştirista şi-a văzut şuruburile implantate in os. Vedeta se află incă la Viena şi urmează să revină in ţară cat mai curand.

Libertatea
: Care au fost concluziile imediate ale medicilor, după accident?
Andreea Esca: Doctorul Butum de la Braşov mi-a prezentat exact cele două soluţii pe care mi le arătase şi medicul chirurg de la Viena. Mi-a sugerat să aleg prima variantă, şi anume operaţia de fixare a zonei fracturate cu două şuruburi de titan, ceea ce am şi făcut.

- De ce ai ales o clinică din Austria?
- Întregul tratament mi-a fost dat în spitalul din Braşov, iar la Bucureşti am decis împreună cu ai mei colegi că, pentru un tratament mai eficient, cu o recuperare cât mai rapidă, ar fi bine să aleg această variantă.

- Ai ceva de reproşat medicilor de la Braşov?
- Nu, dimpotrivă, nu pot decât să-i felicit şi să le mulţumesc foarte mult pentru tot ce au făcut pentru mine. Îmi pare bine că am cunoscut nişte cadre medicale care sunt şi oameni în acelaşi timp.

- Dar celor care s-au ocupat de tine la spitalul de la Bucureşti?
- Sâmbătă noaptea, când am ajuns la Bucureşti, am fost supravegheată de doctoriţa de gardă până a doua zi după-amiază, când am plecat la Viena.

Cel care a lovit-o nu a căutat-o

- Care sunt cele mai noi veşti despre starea ta de sănătate?
- Azi m-a văzut din nou chirurgul şi mi-a arătat poza cu cele două frumoase şuruburi, spunându- mi că, dacă totul merge bine, va putea să le scoată după o jumătate de an. Mi-a spus că de acum înainte cea mai importantă este perioada de recuperare, mai exact exerciţii pe care le voi face acasă cu un kinetoterapeut, care va fi coordonat de un medic de aici.

- Cel care te-a lovit te-a mai căutat? S-a interesat de tine?
- Nu, nu m-a căutat deloc sau cel puţin eu nu ştiu.

(Sursa: Libertatea - 4 feb. 2010)

Americanii sunt încântaţi de decizia României privind scutul antirachetă!

Departamentul american de Stat si Casa Albă au salutat anuntul Romaniei privind gazduirea, pe teritoriul sau, a unor componente ale sistemului american antiracheta, subliniind ca acesta nu este indreptat impotriva Rusiei.

"Acesta este primul pas in revizuirea arhitecturii pe care Statele Unite - presedintele au anuntat-o in septembrie. Iar Romania a acceptat sa gazduiasca un interceptor Standard Missile-3 in cadrul noului plan antiracheta al administratiei, Phased Adaptive Approach, pentru a proteja trupele Statelor Unite mobilizate in strainate impotriva amenintarilor cu rachete balistice, actuale si viitoare, din partea Iranului", a declarat asistenului secretarului Departamentului american de Stat, Philip J. Crowley.

"Decizia ca Romania sa gazuduiasca SM-3 este o reflectare a strategiei noastre de a ne asigura ca aceasta arhitectura se dezvolta si creste si va proteja Europa. Alegerea Romaniei extinde apararea antiracheta in sudul Europei si ne asteptam ca aceasta sa fie operationala pana in 2015", a explicat el, precizand ca in prezent, Statele Unie discuta si cu alte tari, pe masura ce sistemul evolueaza.

Va reamintim ca dupa o sedinta extraordinara a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii invaluita intr-un mister total, presedintele a facut marele anunt: sistemul american antiracheta se instaleaza in Romania, la cererea lui Barack Obama.

Astfel dupa ce oficialii de la Bucuresti au spus "Yes we can", adica, "Da, putem", pe teritoriul nostru vor fi amplasate radare si baterii antiracheta, capabile sa contracareze orice atac terorist. O astfel de masura poate insa sa ne puna tara pentru prima oara concret in vizorul terotistilor, sunt de parere analistii militari.

Noul scut antiracheta, imaginat de administratia Obama pentru interceptarea rachetelor cu raza scurta si medie de actiune, prevede amplasarea, pana in 2015, de radare si baterii antiracheta.

Daca tara noastra va gazdui un sistem complet, unitatile de lupta ar putea fi amplasate in Marea Neagra, la bordul fregatelor, la sol, dar si in aer, pe avioane. Nu va fi cazul - cel putin asta sustine si ministrul apararii, Gabriel Oprea - pentru ca in Romania vor fi amplasate doar baterii antiracheta la sol. Acestea vor fi capabile sa anihileze toate atacurile cu racheta balistica declansate asupra statelor europene.

Polonia si Cehia fac parte in continuare din proiectul de aparare. Insa oficialii Federatiei Ruse s-au aratat in numeroase randuri deranjati de proiectul american.

Si cum securitatea costa, amplasarea scutului antiracheta va presupune un efort financiar substantial din partea tarii noastre. De ordinul sutelor de milioane de euro.

Reactiile politicienilor

Intrebat cum comenteaza implicarea Romaniei in dezvoltarea sistemului de aparare antiracheta, Ion Iliescu a replicat: "Nu stiu, nu am vazut, nu pot sa ma pronunt".

Presedintele Comisiei de politica externa din Senat, Titus Corlatean, a declarat ca solicita o dezbatere la nivelul comisiilor de aparare si de politica externa din Parlament cu reprezentantii Executivului, in scopul fundamentarii unei decizii privind scutul antiracheta: "Ca presedinte al Comisiei de politica externa, simt nevoia unei discutii pentru a vedea in detaliu aspectele legate de acest proiect, pentru ca este o responsabilitate pe care trebuie sa o asumam cu totii, atat la nivel guvernamental, cat si la nivelul Parlamentului, care are un cuvant de spus in materie legislativa si institutionala".

El a mai aratat ca scutul antiracheta este "o responsabilitate importanta care, probabil, va starni nervozitate ceva mai la Est, asa cum a starnit nervozitate si fata de Polonia si Cehia anteriorul proiect american legat de scutul antiracheta".

Si europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pascu, fost ministru al apararii, a sustinut ca probabil Federatia Rusa va obiecta la decizia Romaniei privind scutul antiracheta: "Singura chestiune este ca noi nu avem enclave rusesti pe teritoriul nostru, cum se intampla in zona respectiva cu Kaliningradul si, ca atare, cred ca ecuatia ar trebui sa fie mai simpla, insa nu ma astept la o acceptare, desi banuiesc, fara sa am date, ca totusi o anumita consultare intre rusi si americani a existat pe acest subiect".

Europarlamentarul PSD Adrian Severin este de parare insa ca decizia CSAT privind scutul antiracheta "este o solutie buna": "Din ceea ce eu stiu, este vorba despre alta varianta decat cea pe care administratia Bush o avea in vedere. Este o varianta care ar urma pe de o parte sa acopere mai bine intreaga suprafata a tarilor europene membre NATO si, in acelasi timp, o varianta care sa nu antagonizeze, asa cum se intamplase anterior, Federatia Rusa. Din acest punct de vedere, eu cred ca este o solutie buna".

Ce inseamna scutul antiracheta?

Conform planurilor actuale ,scutul antiracheta se vrea a fi un sistem de aparare apt sa doboare rachete balistice aflate in zbor, in spatiul extraatmosferic, cu ajutorul unor proiectile de interceptie lansate de la sol.

Primele semnale privind un atac cu rachete balistice impotriva SUA sunt emise de catre satelitii de detectie plasati pe o orbita geostationara la 36.000 de km deasupra Ecuatorului. Satelitii vor detecta racheta inca din momentul lansarii, o vor monitoriza pe parcursul fazei de urcare, timp in care vor depista locul lansarii si vor furniza informatii cu privire la traiectoria proiectilului si a zonei de impact.

Dupa ce motoarele de propulsie se opresc, alte sisteme de senzori vor prelua sarcina detectiei, monitorizarii si izolarii focoaselor de tintele false sau de alte reziduuri eliminate de proiectil. Acesti senzori reprezinta baza sistemului de aparare antiracheta si constau in radare in banda X (ansambluri de inalta rezolutie operationale in banda de 10 GHz ), versiuni imbunatatite ale radarelor de detectie timpurie existente si un sistem de monitorizare a focoaselor pozitionat in spatiu. (Sursa: ProTV - 5 feb. 2010)

Statuie de 17.000 € pentru Cozma

Aproape 3.000 de oameni au suportat ninsoarea şi frigul de la Veszprem pentru a-l omagia pe fostul handbalist român

La un an de la uciderea lui Marian Cozma, municipalitatea din Veszprem, împreună cu Fan Clubul lui MKB Veszprem, au inaugurat statuia în memoria handbalistului.

Evenimentul a avut loc în faţa sălii de sport din Veszprem. Ceremonia a început cu intonarea celor două imnuri naţionale, maghiar şi român, de către Fanfara Aviaţiei Militare din Veszprem, alături de corul municipal.

Pe timpul întregii comemorări, ninsoarea nu a contenit în oraşul din apropierea lacului Balaton. În ciuda vremii câinoase, cei aproape 3.000 de suporteri al echipei MKB Veszprem nu s-au mişcat din loc, mai bine de o oră.

Pe scenă, amenajată special pentru acest eveniment, au urcat, printre alţii, primarul oraşului Veszprem, ambasadorii celor două state, Mocsai Lajos, antrenorul echipei MKB Veszprem, Dejan Perici, căpitanul handbaliştilor, cât şi Petre Cozma, tatăl lui Marian Cozma.

Suporterii au avut ocazia să vadă şi un scurt film despre Marian Cozma, proiectat pe un ecran gigant.

Portarul Dejan Perici, căpitanul echipei MKB Veszprem, a ţinut să vorbească în numele colegilor săi, adunaţi şi ei la ceremonie.

"E o mare tragedie care ne-a marcat pe viaţă. Marian nu a fost doar un mare sportiv, ci şi un mare om. Am luptat cu el împotriva celor de la Kiel, Barcelona, îmi aduc aminte de fiecare dată când înscria şi se întorcea spre mine cu mâna sus", a spus Dejan Perici.

Statuia a costat 4,6 milioane de forinţi, adică aproximativ 17.000 de euro. Soclul este înalt de 2,5 metri, iar bustul lui Marian Cozma, realizat din bronz, are 1,5 metri. (Sursa: Click! - 6 feb. 2010)

Cristi Chivu: «Mi-a fost teamă că o să mor!»

Fundaşul lui Inter, la primul interviu după accidentarea suferită acum o lună

6 ianuarie 2010. Meciul Chievo – Inter. Minutul 48. La un duel aerian Chivu se dă cap în cap cu Pellissier şi rămâne căzut pe gazon.

Atunci a început coşmarul. Ambulanţă, spital, operaţie, emoţii, recuperare. La fix o lună de la accidentare, căpitanul naţionalei a vorbit despre incidentul care-i putea curma viaţa.

Cotidianul italian Gazzetta dello Sport, care tipăreşte zilnic peste 500.000 de exemplare, i-a dedicat ieri lui Chivu primele trei pagini, între care şi coperta, cu titlul „Chivu, a doua mea viaţă".

Internaţionalul român a povestit reporterilor veniţi la Bucureşti prin ce a trecut din momentul accidentării. „În momentul impactului nu am auzit un zgomot care să semene cu cel de cap spart, însă senzaţia de teamă m-a copleşit imediat. Am realizat că e ceva grav, deoarece simţeam o gaură în cap. În ambulanţă am priceput imediat că mă vor opera. Doctorul Combi, de la Inter, mi-a confirmat asta, spunând că e nevoie de operaţie", a povestit Chivu, care a mărturisit şi la ce s-a gândit în acele momente.

Cristi Chivu a purtat la ieşirea din clinica milaneză un fes cu care şi-a acoperit urmele operaţiei

„M-am gândit la tot ce e mai rău. Îmi deschideau capul şi dacă ceva nu ar fi mers? Natalia şi Adelina s-ar fi descurcat fără mine? Fotbalul ar mai fi fost viaţa mea? Aveam multe în cap. Cunoştinţa nu mi-am pierdut-o decât două trei secunde", a mai mărturisit Chivu.

El a precizat că îşi aminteşte săritura la cap, lovitura, dar nu şi căzătura: „Abia după operaţie, la spital, am văzut. Trebuia să ştiu ce s-a întâmplat, unde am greşit.Imaginile TV şi cele de pe internet au demonstrat că a fost vina mea. Nu mai aveam şanse să ajung la minge şi trebuia să mă opresc, dar unele lucruri le realizezi prea târziu. Pellissier mi-a spus când m-a vizitat la spital că a văzut doar o umbră ridicându-se, dar era prea târziu".

Lovitura - 6 ianuarie 2010; Chievo-Inter 0-1

Chivu a recunoscut că această accidentare i-a schimbat perspectiva asupra vieţii. „Dacă înainte de 6 ianuarie cineva m-ar fi întrebat de ce mă tem cel mai mult, aş fi răspuns că mi-e frică să nu i se întâmple ceva rău fetiţei mele.Pe 6 ianuarie mi-a fost frică că ar putea să nu îmi mai fie frică pentru ea!".

Întrebat de reporterii italieni dacă asta se numeşte teama de a muri, Chivu a acceptat această variantă. „Când eşti operat la cap, te gândeşti că poate nu te vei mai trezi. Până la operaţie m-am gândit la multe lucruri, dar totuşi am fost un pacient bun".

În ce a constat operaţia

Intervenţia chirurgicală la cap, la care fotbalistul a fost supus, la Verona, timp de două ore, a constat în închiderea unei fracturi craniene din zona parietală dreaptă şi îndepărtarea unui hematom aparut în urma contactului cu Pellissier.

Noapte de coşmar la reanimare

Pentru el prima noapte de după operaţie a fost un coşmar pentru pacientul de la reanimare.

„Eram trezit din oră în oră şi întrebat „Cum te cheamă?" „Cristi Chivu", apoi „Unde eşti?", „La Verona", „Cum se numeşte spitalul?", „De unde să ştiu", „Cât a fost scorul la meci?" „1-0, mi-aţi zis voi" Aveam puterea să glumesc".

Va reveni la sfârşitul lunii martie şi va purta o cască

Ultimele veşti sunt însă îmbucurătoare pentru căpitanul echipei naţionale de fotbal a României. Se va întoarce pe gazon la finalul lunii martie.

Spitalizare

„Vreau să câştig titlul şi Liga Campionilor cu Internazionale Milano", a declarat el. E posibil ca la început el să poarte o cască protectoare, precum a cehului Petr Ceh, pentru a fi ferit de emoţii la duelurile aeriene.

A minţit-o pe Adelina

În ambulanţa care îl transporta de la stadion la spital, Chivu şi-a sunat soţia, pe Adelina. „ I-am spus să stea liniştită, că am puţin sânge sub piele, pe care mi-l vor scoate, iar apoi voi veni acasă. Era o minciună, dar ce puteam să îi zic? După operaţie am fost atât de euforic încât am început să dau mesaje la toată lumea, să-i sun pe toţi, să le mulţumesc. M-au prins însă medicii şi mi-au luat telefonul pentru două zile", şi-a amintit Chivu.

A mai avut belele

2007 Şi-a fracturat nasul. Pe vremea când îmbrăca tricoul Romei, Cristi Chivu a suferit o accidentare asemănătoare, într-un meci cu Lyon, din Liga Campionilor. Fractura de piramidă nazală suferită atunci l-a obligat pe Chivu să ia o pauză de 10 zile şi să poarte ulterior o mască specială de protecţie.

2008 Şi-a rupt umărul. Într-un meci cu Lazio, din Cupa Italiei, Chivu a căzut pe umărul stâng în urma unui duel aerian şi a suferit o ruptură de ligamente la claviculă. Cristi s-a operat la finalul lunii iunie, cu două săptămâni înainte de nunta sa.

S-a întâlnit cu Răzvan Lucescu la aeroport

Chivu a plecat ieri în Italia şi a avut parte la aeroport de o surpriză plăcută. El s-a întâlnit cu selecţionerul Răzvan Lucescu, care se îmbarca pentru Varşovia, unde va participa azi la tragerea la sorţi.

Cei doi s-au îmbrăţişat şi au discutat minute bune desprea starea fotbalistului şi soarta echipei naţionale. În perioada de convalescenţă, Lucescu jr. l-a sunat aproape zilnic pe Chivu pentru a vedea cum se simte, dar n-a apucat să-l viziteze la Milano. (Sursa: Click! - 6 feb. 2010)

Brigitte Bardot: "Autorităţile române îşi bat joc de scrisorile noastre"

Vestea că autorităţile de la Bucureşti vor să reintroducă în Legea pentru protecţia animalelor posibilitatea eutanasierii câinilor abandonaţi pe străzi a revoltat-o pe Brigitte Bardot.

Cunoscuta actriţă protestează de la distanţă deoarece sănătatea nu îi mai permite să se deplaseze în România, aşa cum a făcut în 2001, când a venit în vizită de două ori pentru a-l convinge pe primarul de atunci, Traian Băsescu, să renunţe la ideea eutanasierii.

Brigitte Bardot a declarat într-un interviu acordat pentru „Adevărul de Seară“ că este scârbită de autorităţile române pentru felul în care tratează animalele. Problema eutanasierii a fost repusă pe tapet de prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaie, marţi, la fix nouă ani după ce Traian Băsescu se declara de acord cu proiectul de eutanasiere a maidanezilor.

Şi de data aceasta, autorităţile susţin că ar trebui luată în calcul şi varianta eutanasierii, măcar a câinilor bolnavi.

Ce părere aveţi despre ideea Prefectului Bucureştiului, care a propus schimbarea Legii privind protecţia animalelor, astfel încât unii câini fără stăpân să poată fi eutanasiaţi?

Este o decizie laşă şi revoltătoare. Bieţii câini sunt ţinta tuturor atacurilor, tuturor cruzimilor, încă de mult timp în Romania. Fundaţia mea şi-a adus aportul, aveam chiar şi un birou la Bucureşti, am făcut o clinică mobilă şi am angajat români pentru a gestiona cât mai uman posibil populaţia de animale, prin sterilizare.

Această operaţiune a fost finanţată în întregime de fundaţia mea, dorinţa noastră fiind să continuăm această campanie. Dar autorităţile române ne-au dat la o parte pentru a face masacrul pe care noi îl plângem astăzi!

Veţi interveni din nou, prin scrisori, pentru a convinge autorităţile din România să renunţe la această idee?

Nu o scrisoare aş trimite în faţa acestui prefect... Oricum, autorităţile române îşi bat joc de scrisorile şi de mailurile noastre. Apoi este rândul românilor să se trezească, să protesteze şi să reacţioneze în ceea ce priveşte aceste persoane care nu se gândesc decât să omoare.

Când aţi venit la Bucureşti în urmă cu câţiva ani aţi reuşit să-l faceţi pe primar să-şi schimbe opinia faţă de câinii maidanezi. Veţi reveni în România pentru a vorbi cu prefectul, cu primarul sau cu parlamentarii referitor la schimbarea Legii pentru protecţia animalelor?

Din păcate, sănătatea nu-mi mai permite să mă deplasez. Eu am venit de două ori în România, chiar dacă nu merg niciodată în străinătate. Toată lumea mi-a făcut atunci promisiuni frumoase, începând cu Traian Băsescu, dar cum m-am întors în Franţa câinii au fost executaţi. Sunt scârbită de cei care conduc România.

Cum vă ocupaţi în acest moment de câinii din România prin fundaţia dumneavoastră?

Fundaţia mea sprijină peste 20 de refugii în România livrând, în fiecare lună, hrană pentru animale. Este o cheltuială enormă pe care noi nu putem să ne-o asumăm la nesfârşit, căci ajutorul adus în România este în detrimentul altor ţări cu aceleaşi probleme şi aceleaşi nevoi.

Trebuie ca autorităţile din această ţară să-şi asume responsabilitatea şi să vină în ajutorul adăposturilor care sunt foarte aglomerate de câinii luaţi de pe străzi, acolo unde sunt persecutaţi. (Sursa: Click! - 7 feb. 2010)

Sorin Oprescu vrea să închidă şcolile din Capitală din cauza zăpezii

Primarul general Sorin Oprescu a anunţat, duminică, la Comandamentul de iarnă, că va propune primului-ministru şi Ministerului Educaţiei închiderea şcolilor pentru o perioadă de două-trei zile, din cauza zăpezilor abundente din ultimele 24 de ore.

Guvernul României a decis ca elevii din clasele I - VIII să nu înceapă mâine şcoala.

Primarul Capitalei a cerut sprijin din partea Brigăzii Rutiere pentru a facilita utilajelor operaţiunea de pluguire, în special la intrările şi ieşirile din Capitală, în pante şi rampe, în condiţiile în care bucureştenii se întorc din week-end.

În cadrul Comandamentului de iarnă s-a luat decizia ca fiecare societate de salubritate să intre pe străzile din sectorul 5 pentru a degaja zăpada.

Altă prioritate avansată de primarul general a fost cea a îndepărtării zăpezii din zonele de intrare în spitale şi alte instituţii publice.

Ridicarea maşinilor parcate sau staţionate pe artele principale sau în locurile în care pot crea probleme a fost o altă chestiunea la care s-a referit primarul general.

De asemenea, s-a solicitat curăţarea indicatoarelor rutiere, semafoarelor, stopurilor, iar bucureştenii sunt rugaţi să renunţe la a se deplasa cu maşinile personale în această perioadă şi să apeleze la transportul în comun.

Totodată, au interdicţie de a se deplasa în Capitală maşinile de transport greu, de peste 3,5 tone, tot pentru facilitarea pluguirii în condiţii bune.

La rândul său directorul general al RATB, Gheorge Aron, a raportat că oamenii aflaţi în subordine acţionează pentru degajarea zăpezii din staţiile mijloacelor de transport în comun pe tot parcursul acestei zilei, iar utilajele pe care de care dispune - 20 de pluguri- sunt pentru curăţirea liniilor de tramvai.

Următorul Comandament de iarnă se va întruni la ora 18:00. (Sursa: Click! - 7 feb. 2010)

Leonard Cohen, rănit în zona lombară, şi-a amânat turneul european

Compozitorul şi interpretul canadian Leonard Cohen, 75 de ani, a trebuit să-şi amâne turneul european cu şase luni după ce s-a rănit la spate, au anunţat sâmbătă producătorul şi agentul acestuia, potrivit AFP.

"În timpul unui recent exerciţiu fizic, Cohen s-a rănit în zona lombară", conform unui comunicat al organizatorului de concerte AEG.

"Medicii i-au recomandat regimul obişnuit de convalescenţă, de patru până la şase luni, prescris atleţilor care suferă de aceeaşi problemă", adaugă AEG.

Turneul european, ce include nouă concerte, urma să înceapă pe 1 martie, la Caen (Franţa), însă a fost amânat până pe 15 septembrie şi se va încheia pe 7 octombrie, la Moscova.

De când a revenit pe scenă, în mai 2008, Leonard Cohen a concertat de 191 de ori în lumea întreagă, cu casa închisă.

La sfârşitul lui ianuarie, cântăreţul a primit la Los Angeles un Grammy de onoare pentru întreaga sa activitate.

Leonard Cohen s-a făcut cunoscut marelui public prin anii '60, cu primul său album "Songs Of Leonard Cohen", care cuprindea unul din cele mai cunoscute cântece ale sale, "Suzanne".

A părăsit scena la începutul anilor '90, retrăgându-se într-o mănăstire budistă din California, unde a devenit călugăr. (Sursa: Click! - 7 feb. 2010)

În scurt timp se va deschide Sun Plaza, cel mai mare mall din România

Cel mai mare mall din România, "Sun Plaza", situat în cartierul bucureştean Berceni, îşi deschide porţile pe data de 25 februarie.

Sun Plaza are o suprafata inchiriabila de 80.000 de metri patrati, cu 4.000 de metri patrati mai mare decat cea a AFI Palace Cotroceni, si are toate sansele sa reprezinte cea mai importanta deschidere a unui centru comercial din Romania anului 2010.

In noul mall vor fi 150 de magazine, cei mai importanti chiriasi ai noului mall fiind hypermarketul Cora, cu 23.000 metri patrati suprafata construita si care face circa 800 de angajari, Baumax, care isi deschide pe o suprafata de 10.000 de metri patrati prima unitate din Bucuresti, Mobexpert, cu un magazin de 10.300 metri patrati, si lantul de electrocasnice Flanco, cu 2.500 metri patrati. In total, in Sun Plaza, vor veni la lucru in fiecare zi circa 2.000 de oameni.

Totodata, centrul comercial va gazdui si un magazin C&A, precum si brandurile Inditex, respectiv Zara, Pull and Bear, Bershka si Stradivarius, care vor ocupa o suprafata de 2.800 de metri patrati.

Pe langa cele 150 de magazine, centrul comercial va avea si 2.000 de locuri de parcare si o conexiune cu statia de metrou Piata Sudului, printr-un pasaj subteran. Va exista si un cinema, Cinema City, dar si curte interioara cu mese pentru si teresa exterioara ce vor avea circa 1.200 de locuri disponibile.

Dupa mai multe amanari, Sparkassen Immobilien si firma EMCT au comunicat ca noua data stabilita pentru "Marea Deschidere" este 25 februarie.

Potrivit declaratiilor anterioare ale reprezentantilor celor doua companii, proiectul era inchiriat in proportie de peste 90%.

Proiectul, dezvoltat de firma EMCT, investitorul fiind Sparkassen Immobilien, parte a grupului austriac Erste Bank, a necesitat investiti de 200 milioane de euro si are o suprafata construita de 210.000 de metri patrati.

Initial, Sun Plaza trebuia sa isi deschida larg portile in 2008.

Sun Plaza, situat in sudul Capitalei, la intersectia soselelor Calea Vacaresti, Oltenitei, Berceni si Vasile Nitu, va mai cuprinde si o cladire de birouri clasa A, cu o suprafata inchiriabila de 8.300 de metri patrati, care vor fi finalizate in vara acestui an. (Sursa: StirileProTV - feb. 2010)

Telefon care traduce convorbirea, de la Google

Grupul american Google dezvoltă un program pentru primul telefon mobil capabil să traducă o limbă străină instantaneu, în timpul convorbirii, iar un sistem de bază ar putea fi operaţional în următorii câţiva ani, potrivit cotidianului The Times, citat de Mediafax.

Google a creat, deja, un sistem automat de traducere de text pentru computere, care este imbunatatit constant prin scanarea a milioane de pagini de internet si documente in diferite limbi. Programul pentru PC-uri acopera, in prezent, 52 de limbi, ultima fiind creola haitiana, adaugata saptamana trecuta.

Totodata, grupul detine si un sistem de recunoastere vocala care permite utilizatorilor de telefoane mobile sa efectueze cautari pe internet fara a utiliza tastele.

Gigantul IT lucreaza acum la combinarea celor doua tehnologii pentru a obtine un software capabil sa recunoasca vocea unei persoane si sa o transforme intr-o redare sintetica intr-o limba straina. La fel ca un interpret uman, programul va analiza secvente mai lungi dintr-un discurs, ascultand pana intelege sensul propozitiilor si frazelor inainte de a incerca sa realizeze traducerea. (Sursa: incont.ro - 8 feb. 2010)

S-a deschis magazinul care vinde iubire

Eşti singur? Vrei să ai pe cineva lângă tine cu care să împarţi şi bune şi rele? Un magazin deschis recent în China are soluţia problemelor tale. Supermarketul "Te caut pe tine" vinde dragoste pentru cei care-şi caută jumătatea.

Tot ce trebuie să faci este să plăteşti trei dolari dolari pentru a te înregistra şi să laşi o poză pe peretele dragostei. Cei care sunt în căutarea unui partener de viaţă pot intra în magazinul aflat în Beijing şi te pot alege din mulţimea de fotografii.

"Magazinul 'Te caut pe tine' nu a fost realizat ca să satisfacă un capriciu sau pentru o ocazie specială. Este gândit pentru ca burlacilor să li se schimbe norocul şi să lase în urmă rapid singurătatea", a declarat managerul Gao Shan Saying.

Până în prezent, proprietarii magazinului se laudă cu peste 1.000 de clienţi fideli şi 50 de persoane care şi-au găsit perechea. (Sursa: Libertatea - 8 feb. 2010)

Monica Dascălu, binecunoscuta "ştiristă" PRO TV, s-a căsătorit

Monica Dascălu a avut parte de un weekend de vis. Vedeta s-a căsătorit cu Mihai Băjenaru, de profesie avocat.

După cununia civilă, încheiată pe 5 februrie la Primăria Sectorului 3, sâmbătă, pe 6 februarie, cei doi au ales să se cunune religios la Biserica Sfântul Spiridon. Ambele ceremonii au fost foarte discrete şi au avut loc cu un grup restrâns de invitaţi.

"Sunt emoţionată şi fericită pentru că în acest weekend a avut loc unul dintre cele mai frumoase evenimente din viaţa mea. M-am căsătorit cu iubitul meu Mihai. Am ales ca jurămintele în faţa lui Dumnezeu să le facem la Biserica Sfîntul Spiridon şi să-i avem alături de noi doar pe cei dragi: familia şi prietenii noştri. Mi-aş fi dorit din tot sufletul ca mama mea să se bucure şi ea de acest eveniment, dar am simţit că de acolo de sus a fost alături de noi", declară Monica Dascăl, pe care românii din afara ţării o urmăresc la ProTv Internaţional.

Vedeta va pleca spre sfârşitul săptămânii, împreună cu soţul ei, în afara ţării, unde cei doi vor mai avea "o ceremonie simbolică şi petrecerea de nuntă în două ţări diferite", mai precizează Monica. (Sursa: Libertatea - 8 feb. 2010)

Trenul Moscova-Bucureşti-Sofia a deraiat

Trei dintre vagoanele care alcătuiau componenţa trenului internaţional care circula pe ruta Moscova-Kiev-Bucureşti-Sofia au deraiat azi-dimineaţă, transmite Agerpres.

Vagoanele cu numerele 2, 3 şi 4 au ieşit de pe şine la gara Kurilo (regiunea Sofia), la ora 9.48, iar incidentul nu a făcut victime, potrivit unui comunicat al Căilor Ferate Bulgare.

Trenul, compus din opt vagoane, patru bulgare şi patru ruse - dintre care cele care au deraiat erau toate vagoane bulgare, transporta 49 de călători.  Aceştia îşi vor continua drumul până la Sofia cu un alt tren. (Surse: Agerpres şi Libertatea - 8 feb. 2010)

Top 10: Coincidenţe incredibile

Ai momente in care eşti uluit de coincidenţele din viaţa ta? Li se întâmplă şi altora. Pare incredibil, dar este adevărat.

1. Blestemul masinii lui James Dean
In septembrie 1955, James Dean murit intr-un teribil accident de masina. In urma incidentului, Porsche-ul său a adus numai nenorociri.
a) Cand masina a fost ridicata de la locul accidentului pentru a fi transportata intr-un garaj, motorul a alunecat, strivindu-l pe mecanic.
b) Motorul a fost cumparat de un doctor, care l-a instalat in propria masina de curse. Acesta a murit in scurt timp, tot intr-un accident.
c) Cand Porsche-ul lui James Dean a fost reparat ulterior, garajul in care se afla a fost mistuit de flacari.
d) Mai tarziu, masina a fost expusa in Sacramento, dar a cazut de pe postament, ranind grav un adolescent.
e) In Oregon, trailer-ul cu care a fost mutata masina a distrus un magazin.
f) In sfarsit, in 1959, masina s-a dezmembrat intr-un mod misterios, in 11 bucati, in timp ce se sprijinea pe o structura de otel.

2. Un bebelus cazut de la etaj, salvat de doua ori de acelasi barbat
In anii 30, Joseph Figlock mergea o strada din Detroit, cand s-a trezit cu un copilas in brate, care cazuse de la etaj. Un an mai tarziu, pe aceeasi strada, de la acelasi etaj, acelasi copil a cazut in mainile aceluiasi Joseph Figlock.

3. Un glont care si-a atins destinatarul dupa cativa ani
In 1883, Henry Ziegland s-a despartit de iubita sa. Indurerata, aceasta s-a sinucis. Fratele acesteia a hotarat sa o razbune, asa ca l-a urmarit pe Ziegland si l-a impuscat, apoi si-a pus capat zilelor. Numai ca Ziegland a supravietuit focului de arma. Glontul doar i-a zgariat fata, apoi s-a oprit intr-un copac. Ani mai tarziu, Ziegland a decis sa taie copacul in care se afla glontul. Incercarea s-a dovedit atat de dificila, incat a fost nevoie de dinamita ca sa-l puna la pamant. Explozia a propulsat glontul, care l-a strapus pe Ziegland, ucigandu-l.

4. Gemeni identici, vieti identice
Doi gemeni din Ohio au fost separati la nastere, apoi adoptati de doua familii diferite. Amandoi au fost botezati James. Si coincidentele abia incepusera. Cei doi James au crescut nestiind nimic unul de celalalt, dar amandoi au dovedit abilitati deosebite in tamplarit si desen tehnic, apoi s-au casatorit cu doua femei, pe nume Linda. Au avut fiecare cate un baiat, pe care l-au botezat James Alan, respectiv James Allan. Au divortat de prima nevasta, recasatorindu-se cu alte femei, numite Betty. Si-au cumparat doi caini pe care i-au botezat Toy. Cand au implinit patruzeci de ani, cei doi s-au reintalnit intamplator. Cei doi au murit ucisi de un camion, in timp ce traversau aceeasi autostrada, pe bicicleta.

5. Mark Twain si cometa Halley
Mark Twain s-a nascut in 1835, in ziua in care a aparut cometa Halley si a murit in ziua in care a reaparaut, in 1910. In 1909, scriitorul chiar si-a prezis propria moarte, declarand: „Am venit odata cu cometa Halley, in 1935. Se intoarce anul viitor si ma astept sa ma ia cu ea.”

6. Scriitoarea care si-a regasit o carte din copilarie
Americanca Anne Parrish colinda anticariatele din Paris, in 1920, cand a descoperit una dintre cartile care i-au incantat copilaria. A luat-o de pe raft si i-a aratat-o sotului sau. Acesta a deschis-o si a citit pe prima pagina: „Anne Parrish, Strada Weber, nr 209, Colorado Springs.” Era chiar cartea lui Anne.

7. Budinca de prune
In 1805, scriitorul francez Emile Deschamps a mancat pentru prima data budinca de prune de la un domn numit Fortgibu. Zece ani mai tarziu, a gasit budinca de prune intr-un restaurant din Paris si a dorit sa comande. Chelnerul l-a anuntat insa ca ultima portie fusese comandata de un alt client, care s-a dovedit a fi domnul Fortgibu. Peste ani, in 1832, Emile Deschamps se afla la o cina la care s-a servit budinca de prune. Si-a amintit incidentele precedente si le-a spus prietenilor ca doar Fortgibu mai lipseste ca sa fie totul complet. Nici n-a terminat bine, ca in incapere a intrat insusi Fortgibu.

8. Dublura regelui Umberto I
In Monza, Italia, regele Umberto I a luat cina intr-un restaurant insotit de generalul Emilio Ponzia-Vaglia. Cand i s-a luat comanda, regele a remarcat ca arata izbitor cu proprietarul. Au inceput sa discute despre asemanarile dintre ei si au descoperit urmatoarele:
a) se nascusera in aceeasi zi a aceluiasi an (14 mai 1844);
b) se nascusera in acelasi oras;
c) nevestele lor se numeau Margherita;
d) proprietarul isi deschisese restaurantul fix in aceeasi zi in care regele fusese incoronat.
Pe 29 iulie 1900, regele Umberto a aflat ca proprietarul restaurantului a murit intr-un accident de vanatoare. Acesta a trimis condoleante familiei indoliate, apoi a fost asasinat de un anarhist din multime.

9. 21, data fatala pentru Ludovic al XVI-lea
In copilarie, regele Frantei, Ludovic al XVI-lea fusese prevenit de un astrolog sa fie foarte atent pe data de 21 a fiecarei luni. Regele s-a speriat atat de tare, incat pe 21 n-a incheiat niciodata nici o afacere. Din pacate insa, pe 21 iunie 1791, in urma Revolutiei Franceze, Ludovic si regina sa au fost arestati la Varennes, in timp ce incercau sa fuga din Franta. Pe 21 septembrie, in acelasi an, Franta a abolit monarhia si proclamandu-se republica. Pe 21 ianuarie 1793, Ludovic al XVI-lea a fost ghilotinat.

10. Doi frati, accidentati mortal de acelasi sofer de taxi, la un an distanta
In 1975, in timp ce conducea un scuter, in Bermuda, un barbat a fost accidentat mortal de un taxi. Un an mai tarziu, fratele acestuia a fost accidentat mortal de acelasi taxi, condus de acelasi sofer, transportand acelasi pasager! (Sursa: StirileProTV)

Ne dă clasă la toţi! Puşti de 9 ani, inginer angajat cu acte la Microsoft!

La prima vedere, este un puşti normal. Stă în Macedonia şi este pasionat de calculatoare ca orice copil de vârsta lui... însă Marko Calasan are ceva ce alţi copii nu au: o diplomă de administrator de sistem şi o slujbă de inginer la Microsoft.

Ce fac copiii la vârsta de 9 ani? Se joacă pe calculator, cu prietenii lor, colectioneaza diferite lucruri, merg la scoala si se eschiveaza atunci cand trebuie sa isi faca temele... Marko Calasan are alte pasiuni. Se pare ca este cel mai tanar inginer de sistem de la Microsoft.

Calasan si-a obtinut prima diploma recunoscuta de Microsoft, cea de administrator de sistem, la varsta de 6 ani. Recunoaste ca petrece cam 4 ore pe zi in fata calculatorului, insa se intampla ca, atunci cand este pasionat de ceva, sa stea si cate 10 ore.

Potrivit site-ului sau, Marko a inceput sa citeasca la varsta de 2 ani, si-a instalat primele programe pe calculator la 5 ani si tot atunci a inceput sa lucreze - voluntar - ca administrator de sistem pentru ONG-uri.

Pentru ca petrece atat de mult timp in fata calculatorului Marko a obtinut permisiunea de la guvernul macedonean sa mearga la scoala atunci cand are timp. Si face acest lucru atunci cand scapa de la ore.... pentru ca este si PROFESOR! Le preda elevilor de 8-12 ani lectii de informatica.

Ca totul sa fie din ce in ce mai ciudat, singurul lucru pe care Calasan nu il face pe calculator este sa se joace: " Nu ma joc pe calculator pentru ca mi se pare o pierdere de vreme. Nu este nimic serios in jucatul pe calculator... daca vrei sa te distrezi poti iesi afara cu prietenii!"

Trist este ca Marko a realizat ca nu se poate implini din punct de vedere profesional in Macedonia: "Mi-as dori sa raman aici, insa nu sunt suficiente resurse pentru mine. Vreau sa merg in America, acolo unde pot avea tot ce imi trebuie. Desi vreau sa ma dezvolt aici, in tara mea... nu imi ofera posibilitatea!"

Aceasta este o problema pe care o infrunta si tinerii talentati de la noi din tara, iar autoritatile nu fac decat sa fie indiferente, sa nu ia masuri, sa nu le ofere resurse! (Sursa: StirileProTV - 8 feb. 2010)

Iată şi topul copiilor geniali! Citiţi şi minunaţi-vă!

Dacă nu ţi-ai luat doctoratul la şase ani, dacă nu ştii să citeşti de la 2 ani sau dacă nu esti nominalizat la Nobel, la vârsta de 12 ani, sigur te vor ului cazurile acestor copii.

Kim Ung Yong: Admis la universitate la 4 ani

Nascut in 1962, este cel mai inteligent om din lume. A intrat in Cartea Recordurilor cu un IQ estimat la 210. La varsta de patru ani era capabil sa citeasca in japoneza, coreana, germana si engleza. La cinci ani, rezolva ecuatii diferentiale si calcule cu integrale. Mai tarziu, invitat la o televiziune japoneza, si-a demonstrat fluenta in chineza, spaniola, vietnameza, tagalong, germana, engleza, japoneza si coreana. La trei ani, cand alti copii sunt fascinati de cartile de colorat, Kim a fost invitat sa participe la cursurile de fizica ale Universitatii Hanyang, iar la sase ani isi petrecea timpul alaturi de savantii de la NASA. A lucrat aici pana in 1978, cand s-a reorientat, alegand ingineria civila, domeniu in care si-a luat doctoratul. I s-a oferit ocazia sa studieze la cele mai prestigioase universitati din Coreea, dar a ales o universitate de provincie, unde lucreaza si in prezent.

Gregory Smith: Nominalizat al Premiului Nobel la 12 ani

Nascut in 1990, Gregory Smith a invatat sa citeasca la doi ani, iar la 10 era deja student. Totusi, geniul este doar o parte a vietii lui Gregory. Cand nu devoreaza orice carte ii cade in mana, baiatul bate Globul in lung si-n lat ca activist pentru drepturile copiilor. Este fondator al International Youth Advocates, o organizatie care promoveaza pacea si buna intelegere intre tinerii din intreaga lume. S-a intalnit cu Bill Clinton si Mihail Gorbaciov si a tinut discursuri la ONU. Pentru toate acestea, Gregory a fost nominalizat de patru ori (!!!) la Premiul Nobel pentru Pace. Ultima lui realizare? Si-a luat permisul de conducere.

Akrit Jaswal: Chirurg la şapte ani

Cu un IQ de 146, Akrit a fost desemnat cel mai inteligent copil din India, tara cu peste un miliard de locuitori. Akrit a intrat in atentia publica in 2000, cand a realizat prima operatie chirurgicala. Avea doar sapte ani, iar pacienta lui, o fetita de opt ani, suferise arsuri grave la una din maini, astfel ca degetele sale erau lipite unul de celalalt. Desi Akrit nu avea cunostinte medicale, a reusit sa-i desprinda degetele, astfel ca fetita si-a putut folosi mana din nou. In prezent, studiaza la Universitatea Chandigarh din India si sustine ca este pe cale sa descopere un leac impotriva cancerului.

Michael Kevin Kearney: Absolvent de facultate la 10 ani, profesor la 17

A devenit cel mai tanar absolvent de facultate, la varsta de 10 ani. In 2008, a castigat varianta americana a jocului de cultura generala „Vrei sa fii miliardar?”. Nascut in 1984, Michael a vorbit pentru prima data cand avea patru luni! La sase luni, i-a spus medicului sau pediatru: „Am o infectie la urechea stanga”, iar la zece luni deja stia sa citeasca. La patru ani lua punctaj maxim la un prestigios test de matematica, iar la sase ani termina liceul. A urmat Antropologia la o universitate americana, pe care a absolvit-o la doar 10 ani.

Saul Aaron Kripke: invitat să predea la Harvard încă din timpul liceului

Fiul unui rabin, Saul Aaron Kripke s-a nascut in 1940, la New York si a crescut un Omaha. Cand era in clasa a patra, a descoperit algebra, iar cand se afla inca in scoala primara stapanea deja geometria si se apuca de filosofie. In adolescenta, a scris o serie de eseuri care ulterior s-au transformat in studii de logica formala. Pentru unul dintre acestea a primit invitatia sa predea la Harvard, oferta pe care a refuzat-o, motivand: „mama a spus ca ar fi cazul sa termin mai intai liceul si apoi sa merg la facultate”. Kripke este laureat al Premiului Schock, echivalentul Nobelului in filosofie. Este considerat cel mai mare filosof in viata. (Sursa: StirileProTV - 8 feb. 2010)

Toni Tecuceanu, omorât de o bacterie contractată în spital?

După 31 de zile de la moartea actorului, familia lui Toni Tecuceanu a primit dosarul său medical, anunţă Mediafax.

Potrivit fişei medicale, Toni Tecuceanu a contractat, în spital, un germen întâlnit în aparatele de ventilaţie de la Terapie Intensivă, bacteria acinetobacter.

Conform informaţiilor date publicităţii la momentul respectiv, actorul de la "Cronica Cârcotaşilor" ar fi murit din cauza unor complicaţii la plămâni, după contractarea virusului gripal A/H1N1.

Fratele actorului, Paul Tecuceanu, a declarat că urmează să decidă ce cale va urma în continuare. "Urmează să mă văd cu un avocat. Apoi voi şti dacă merg sau nu mai departe", a declarat Paul Tecuceanu. (Sursa: Libertatea - 9 feb. 2010)

Mihaela Rădulescu şi Adrian Iovan şi-au împrietenit cei doi băieţi, care s-au jucat în avion

Mihaela Rădulescu a revenit în ţară duminică seara, cu un avion de la Blue Air, singura companie care are cursă Nisa - Bucureşti, şi, pe durata călătoriei, fiul vedetei, Ayan (5 ani), s-a împrietenit cu Albert (5 ani), băieţelul lui Adrian Iovan şi al Romaniţei, aflat şi el în acelaşi avion, împreună cu tatăl său.

Pasagerii cursei Blue Air, Nisa - Bucureşti de duminică, au avut ocazia să-i vadă în avion pe Mihaela Rădulescu şi pe fiul ei, Ayan, sporovăind pe toată durata zborului cu Adrian Iovan şi cu băieţelul acestuia, Albert. Pilotul se afla în calitate de pasager şi a revenit la Bucureşti dintr-o scurtă vacanţă petrecută la Nisa, împreună cu fiul său, în timp ce Mihaela s-a reîntors de la Monte Carlo, tot prin Nisa.

S-au distrat pe tot parcursul zborului

Cei doi copii s-au împrietenit imediat, au făcut schimb de jucării şi s-au distrat pe toată durata zborului. Ayan este pasionat de aparate de zbor şi i-a oferit lui Albert un elicopter de jucărie. Diva a fost încântată de compania pilotului. La coborâre, Mihaela şi Iovan s-au despărţit, dar şi-au promis că-i vor lăsa pe cei doi mici prieteni să se revadă, mai ales că au aceeaşi pasiune: avioanele.

Au lansat un nou magazin

Mihaela Rădulescu şi Ayan au fost prezenţi, ieri, la ora 16.00, la Braşov, în cadrul Complexului comercial Star, unde au inaugurat un nou magazin din reţeaua “Picioru’ gras”. Acesta e şi motivul principal pentru care cei doi au revenit în ţară. (Sursa: Libertatea - 10 feb. 2010)

O băbuţă de 71 de ani a pierdut 1.400 € la «alba-neagra»

O femeie de 71 de ani a pierdut 1.400 de euro, după ce a jucat “alba-neagra” într-o benzinărie din zona Vamei Nădlac, Arad.

Totul s-a petrecut luni, după ce bătrâna se întorsese din Italia. În momentul în care au coborât din autocar pentru ca vehiculul să fie alimentat cu combustibil, pasagerii au fost întâmpinaţi de o femeie care le-a spus că a câştigat 100 de euro jucând la “alba-neagra”. Imediat, bătrâna a mizat 1.400 de euro. Ea a pierdut suma, iar cei trei bărbaţi pe masa cărora a pus banii pentru joc au fugit, însoţiţi de mama lor, cea care le-a fost complice. Tâlharii sunt cercetaţi. (Sursa: Libertatea - 10 feb. 2010)

Andrei Gheorghe a rămas fără permis de conducere!

Şeful Departamentului de comunicare din Ministerul Finanţelor, Andrei Gheorghe, a rămas fără carnet de conducere după ce a refuzat proba biologică în urma accidentului rutier pe care l-a provocat aseară.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, măsura este una temporară, Gheorghe primind în schimbul permisului o dovadă înlocuitoare fără drept de conducere, deoarece se cercetează o infracţiune la Codul Rutier.

Andrei Gheorghe a refuzat în urma accidentului uşor pe care l-a provocat, aseară, în apropiere de Bulevadrul Kiseleff, să se prezinte la Institutul de Medicină Legală pentru recoltarea probelor biologice. Ciocan a declarat pentru Mediafax că Andrei Gheorghe poate depune plângere la Parchet pentru recuperarea permisului de conducere într-un timp mai scurt.

Dosar pe numele lui Gheorghe pentru vătămare corporală

Parchetul Judecătoriei sectorului 1 Bucureşti a înregistrat o plângere împotriva lui Andrei Gheorghe, şeful Departamentului de comunicare din Ministerul Finanţelor, reclamat pentru vătămare corporală din culpă, în urma implicării sale în accidentul rutier uşor petrecut marţi seară în Capitală.

Potrivit Mediafax, la Parchet s-a înregistrat un dosar pe numele lui Andrei Gheorghe, ca urmare a faptului că partea vătămată a depus o plângere împotriva acestuia. Andrei Gheorghe s-a prezentat, astăzi la sediul Poliţiei Rutiere, pentru audieri. (Sursa: Libertatea - 10 feb. 2010)

Andrei Gheorghe a provocat un accident rutier

Andrei Gheorghe, şeful Departamentului de comunicare din Ministerul Finanţelor, a fost implicat, în acestă seară, într-un accident rutier uşor în zona Pieţei Presei Libere, nefiind rănită vreo persoană.

"Am fost surprins de frâna intempestivă a partenerului de trafic din faţa mea şi l-am lovit uşor în spate. Ne-am dat jos din maşini, am privit avariile, am schimbat numerele de telefon şi am decis să părăsim locul faptei, în conformitate cu legea", a declarat, pentru Mediafax, Andrei Gheorghe, care a adăugat că accidentul a fost unul "uşor" şi s-a petrecut în jurul orei 18.45.

El a precizat că nu are cunoştinţă să fi fost victime colaterale în urma accidentului. "Nu am cunoştinţă şi nu cred că au fost victime colaterale", a mai spus Andrei Gheorghe.

Poliţia rutieră nu a înregistrat niciun accident în care să fi fost implicat Gheorghe, însă a precizat că termenul de declarare a unui incident este de 24 de ore, iar, dacă a fost unul uşor, acesta se rezolvă acum pe cale amiabilă. (Sursa: Libertatea - 9 feb. 2010)

Două treimi din ouăle pe care le mâncăm sunt nesănătoase! Vedeţi aici cum le alegem pe cele bune

Investigaţiile făcute de asociaţia Vier Pfoten în mai multe magazine şi supermarketuri din România arată că aproximativ două treimi din ouăle pe care le consumam provin de la găini stresate. Cu alte cuvinte, este vorba despre gaini crescute in baterii, intr-un spatiu mai mic decat o foaie de hartie A4, si hranite cu mancare nesanatoasa. Nutritionistii avertizeaza ca, pe termen lung, astfel de oua ne pun in pericol sanatatea.

Ouale cele mai sanatoase si cele mai bune sunt cele ecologice, stampilate cu cifra 0, de la gaini crescute in tarcuri in aer liber si hranite cu mancare organica. Dimpotriva, cele care provin de la gaini crescute in custi mici si hranite cu mancare ce contine substante artificiale sau coloranti au inscriptionata cifra 3.

Trei sferturi dintre supermarketuri si magazine vand oua de la gaini care nu vad lumina zilei niciodata si care practic sunt niste masinirii. Pentru asta sunt hranite cu alimente modificate genetic, care se transmit corpului uman, spun reprezentatntii organizatiei pentru protectia animalelor Vier Pfoten si profesorii in alimentatie.

Gheorghe Mencinicopschi, prof. dr. nutritionist, spune ca in timp consumul de astfel de oua are efecte negative asupra organismului nostru si ne predispune la boli cronice. Specialistii ne sfatuiesc sa cumparam oua de la tarani. Problematic, insa, pentru ca pana la intrarea in legalitate a acestora s-ar incuraja evaziunea fiscala.

Nu mai putin de 20 de magazine si 17 supermarketuri romanesti vand oua stampilate cu cifra 3, adica cele care provin de la gaini crescute in baterii. In acest moment, exista doar patru producatori de oua eco in tara noastra. Interesant este ca pretul oualor cel mai putin recomandate, inscriptionate cu cifra 3, este de aproximativ 60 de bani, iar al celor sanatoase, de tip 0, este de circa 90 de bani.

Mai avem 2 ani la dispozitie ca sa schimbam aceasta situatie, pentru ca din 2012 se va interzice cresterea gainilor in incubatoare numite si baterii, iar crescatorii vor fi obligati sa isi adapteze spatiile.

Cum aflăm care ouă sunt sănătoase?

Pentru a distinge ouale eco de cele din baterii, tot ce trebuie sa facem este sa cautam pe stampila de pe oua cifra ce reprezinta provenienta lor, altfel spus, cum a fost crescuta gaina ouatoare.

Iată ce arată fiecare cifră!

TIPURI DE CREŞTERE A GĂINILOR

3 = BATERII (ex. 3-AT-1234567)

Gainile traiesc in custi mici, fiecare gaina avand un spatiu vital de doar 550 centimetri patrati, mai putin decat suprafata unei coli A4. De cele mai multe ori, chiar si 6 gaini pot imparti aceeasi cusca. Custile sunt aranjate pe doua randuri si suprapuse pe 8 niveluri. Gainile stau inghesuite, pe plasa de sarma, fara lumina naturala. Nu isi pot misca picioarele si aripile si nu pot face baie in nisip. Vitamine sintetice, medicamente si coloranti sunt adaugati zilnic in hrana gainilor. Un numar impresionant de gaini isi pierd viata zilnic din aceasta cauza.

O interdictie la nivelul UE a acestor baterii este planificata pentru 2012, data de la care doar custile imbunatatite vor fi acceptate. Acestea confera un total de 750 centimetri patrati pentru fiecare gaina. Custile includ si un cuibar pentru depunerea oualor, un loc de odihna si o zona de scormonit in pamant. In Germania si Olanda, “cresterea in grupuri mici” nu intruneste conditiile pentru custile imbunatatite. Acest termen este inselator pentru consumatori, deoarece da impresia ca animalele traiesc intr-un oarecare confort. Cu toate acestea, fiecare pasare are doar 800 centimetri patrati de spatiu vital si sunt 60 de pui tinuti in fiecare baterie.

In toate aceste tipuri de crestere se folosesc baterii unde puii si gainile traiesc in conditii necorespunzatoare. Ouale din grupurile mici de crestere nu trebuie sa va induca in eroare: fiti atenti la stampila de pe ou! 3 inseamna gaini crescute in baterii!

2 = HALE LA SOL (ex. 2-AT-1234567)

In acest caz, noua gaini sunt crescute pe un singur metru patrat, in hale masive. Uneori, numarul gainilor tinute in aceste conditii poate fi dublat, ajungandu-se la 18 gaini pe metrul patrat. In aceste hale masive pot incapea si 6000 de gaini. Din aceasta cauza, gainile incep sa-si smulga penele una alteia si se ajunge chiar si la canibalism.

1 = AER LIBER (ex. 1-AT-1234567)

Gainile crescute in aer liber au fiecare un spatiu de cel putin 4 metri patrati in timpul zilei. Conditiile din spatiul respectiv sunt mult mai bune decat cele din halele la sol si cele din baterii. Gainile au la dispozitie cuibare pentru depunerea oualor, locuri de odihna si o zona de scormonit in pamant.

0 = AER LIBER, HRANĂ ECOLOGICĂ (ex. 0-AT-1234567)

Cresterea “organica” pune la dispozitia gainilor un minim de 4 metri patrati pentru fiecare gaina. Tarcul unde sunt tinute gainile poate adaposti un total de maxim 3.000 de pasari. Folosirea de medicamente si alte substante pentru hrana gainilor este interzisa. Pentru ca iarba pe care gainile o mananca nu este tratata cu pesticide sau fertilizatori sintetici sau chimici, ouale pe care acestea le produc sunt 100% naturale si sanatoase. (Surse: Vier Pfoten şi incont.ro - feb. 2010)

Un nou centru comercial - gigant în Bucureşti: Pallady Shopping Center!

Din anul 2012, un nou centru comercial - gigant va apărea în Capitală, în urma unei investiţii de peste 80 de milioane de euro. Acesta va fi localizat pe bulevardul Theodor Pallady din sectorul 3 al Capitalei, au anuntat luni companiile Avrig 35 si Cascade Grup, dezvoltatorii proiectului, care mizează deja pe un trafic estimat la 9 milioane de vizitatori pe an.

Suprafata comerciala a Pallady Shopping Center va totaliza peste 100.000 metri patrati, iar in conditiile date, acesta ar putea fi cel mai mare centru comercial din Romania.

De exemplu, cel mai mare mall din Romania, Sun Plaza, situat in cartierul bucurestean Berceni, care isi deschide portile pe data de 25 februarie, are o suprafata inchiriabila de 80.000 de metri patrati. De notat ca Sun Plaza este cu 4.000 de metri patrati mai mare decat AFI Palace Cotroceni, mall-ul inaugurat la sfarsitul anului trecut si care are mai exact 76.000 de metri patrati suprafat inchiriabila.

Mai mult decat atat, reteaua Auchan va construi in cadrul complexului Pallady Shopping Center cel mai mare din estul Europei, cu o suprafata totala de 30.000 de metri patrati. Pallady Shopping Center va cuprinde pe langa hipermarketul Auchan si o unitate Decathlon.

Unde este situat şi câte magazine vor fi?

Concret, proiectul este localizat in sectorul 3, cel mai populat al capitalei, pe Bulevardul Theodor Pallady la numarul 50. In cadrul proiectului va mai fi construit un magazin de bricolaj de 15.000 de metri patrati, unul de mobila si decoratiuni de 25.000 de metri patrati, precum si o galerie comerciala cu peste 110 magazine, totalizand 20.000 de metri patrati (mp).

Principalele magazine vor fi Auchan cu 30.000 mp si Decathlon - cu 7.000 mp. Astfel, suprafata comerciala totalizeaza peste 100.000 mp, iar constructia va incepe in curand, urmand ca primele magazine sa fie deschise in al 2-lea semestru 2012.

Intregul proiect beneficiaza de 800 metri expunere stradala, ceea ce ii confera o foarte buna vizibilitate. Complexul comercial dispune, de asemenea, de 3.000 de locuri de parcare, amplasate atat subteran cat si suprateran, pentru un acces cat mai usor cu masina.

Auchan va avea 20.000 de metri patrati suprafata de vanzare si va fi situat pe doua niveluri - parter si etajul unu. Gama de produse va fi si ea extinsa la 75.000 de articole.

La randul sau, magazinul Decathlon, intins pe o suprafata de 7.000 mp, va oferi clientilor articole dintre cele mai diverse, pentru nu mai putin de 60 de sporturi, printre care: echipamente pentru sporturile de munte - drumetie, escalada, articole pentru sporturi de echipa, pentru sporturi cu racheta, echipamente pentru echitatie, vanatoare, pescuit, fitness si sporturi de oraş - role şi biciclete.

"In acelasi timp, data fiind amplasarea centrului comercial langa autostrada ce duce la mare, vom pune accentul pe sporturile de apa, inot, scufundari, windsurf. De altfel, vom avea o piscina in fata magazinului timp de o luna, in timpul verii, pentru a le permite clientilor nostri sa se bucure gratuit de inot sau scufundari", spune Fabrice Beschu, Director General Decathlon Romania.

Pallady Shopping Center este amplasat intr-o zona foarte usor accesibila atat cu masina cat si cu mijloacele de transport in comun - metrou, tramvai si autobuz. Bd. Theodor Pallady este una dintre principalele artere pentru iesirea din Bucuresti si leaga practic capitala de Constanta prin Autostrada Soarelui.

Pentru un acces si mai facil al celor ce vin cu metroul, statia Nicolae Teclu, recent deschisa, va avea acces direct in centrul comercial.

Care sunt brandurile ce ar urma sa fie prezente?

In ceea ce priveste inchirierea spatiilor comerciale din cadrul Pallady Shopping Center, importante branduri din comertul romanesc si international si-au aratat interesul si se afla in negocieri avansate. Printre cei mai cunoscuti viitori chiriasi se numara Deichmann, Burger King, KFC, McDonalds, Takko, New Yorker, Sprider, Cache Cache, Pet Center, Tina R, Jysk, Starbucks, Marks and Spencer, Forever 18 si Diverta.

In curand vor fi facute publice si numele magazinului de bricolaj si al celui de mobila, care, impreuna cu ancorele deja anuntate, vor face din Pallady Shopping Center unul dintre cele mai importante parcuri de retail din Romania, au mai spus dezvoltatorii. (Sursa: incont.ro - feb. 2010)

Andreea Esca nu va mai schia în România

Vedeta ProTV, Andreea Esca incepe sa-si revina de pe urma accidentului suferit la schi pe partia din Poiana Brasov, de acum zece zile.

Recuperarea merge destul de bine, ne-a spus o apropiata a prezentatoarei, dupa ce in urma cu cateva zile intreaga familie fusese ingrijorata pentru ca schiopata destul de serios.

Alexandre Eram a luat insa legatura telefonic cu medicii din Austria care au operat-o pe Andreea si care l-au asigurat ca este doar o reactie post-operatorie si ca e bine ca genunchiul s-a dezumflat. De aici si senzatia acuta de durere si frica de a pune piciorul in pamant, ceea ce dadea un "shioapat rezonabil". Cu toate astea, dupa ce a trecut prin toate chinurile, Andreea si-a jurat ca daca va fi sa mai schieze - ceea ce-i dorim din toata inima - nu o va mai face pe partiile din Romania. Vedeta ProTv va prefera locatiile din Austria. Cum, insa, sezonul acesta e exclus sa mai schieze, s-ar putea ca pana la iarna viitoare sa se rasgandeasca. (Sursa: Agentia de Investigatii Media - 11 feb. 2010)

Un meteorit căzut în Mexic bagă în sperieţi populaţia

Un meteorit a căzut joi în Mexic, în regiunea Ahuazotepec, distrugând un pod şi creând un crater de 30 de metri în diametru.

Impactul, insotit de un zgomot infernal si o lumina puternica, a fost simtit in orasele mexicane Hidalgo si Puebla, creand panica in randul populatiei, care a luat cu asalt liniile telefonice de urgenta, incercand sa afle ce s-a intamplat, anunta newsolio.com.

Echipe de interventie sosite la fata locului au crezut initial ca este vorba despre un avion, insa impactul a lasat un crater de 30 de metri in diametru, iar turnurile de control din zona sustin ca nu au pierdut legatura cu nicio aeronava. Autoritatile mexicane sustin ca un pod din zona s-a prabusit, iar ferestrele cladirilor au fost sparte de suflul unei explozii. Locul prabusirii a fost incercuit imediat de armata si politie, iar accesul in zona a fost restrictionat. Martori oculari au descris ca, inainte de impact, au vazut un obiect incandescent intrand in atmosfera. (vezi si http://www.cristiannegureanu.blogspot.com) (Sursa: Agentia de Investigatii Media - 11 feb. 2010)

Marca "Toni Tecuceanu" înregistrată de o femeie

La mai puţin de două săptămâni de la moartea actorului Toni Tecuceanu, la OSIM a fost depusă cererea de înregistrare pentru marca verbală "Toni Tecuceanu", dar nu de către familia acestuia, ci de o persoană străină.

Conform unui comunicat remis Ziare.com de "Inside Communication", "in data de 15.01.2010, la doar zece zile dupa moartea actorului Toni Tecuceanu, la OSIM a fost depusa cererea de inregistrare pentru marca verbala Toni Tecuceanu! Si mai frapant este faptul ca solicitarea a fost facuta de catre o persoana care aparent nu are nici o legatura cu familia Tecuceanu, pe nume Blidariu Anne-Marie Loveva". Potrivit sursei citate, "inregistrarea marcii confera acestei persoane dreptul exclusiv de a folosi numele Toni Tecuceanu pentru activitati sportive si culturale, educatie, instruire, divertisment pentru urmatorii zece ani". (Surse: ziare.com şi agentia.org - 11 feb. 2010)

Nu-ţi lăsa creierul să îmbătrânească!

Jocurile de memorie te ajută să îţi păstrezi mintea ascuţită.

În autobuz, în drum spre serviciu, când călătoreşti cu trenul sau cu avionul ori când te relaxezi acasă, găseşte-ţi câteva minute ca să îţi exersezi “muşchii”... minţii. Doar cu “antrenamente” frecvente vei reuşi să îţi păstrezi toţi neuronii activi şi să ai un creier care să nu te lase la greu cu trecerea anilor.

Cuvinte încrucişate

Nu doar că sunt cele mai accesibile jocuri pentru mintea ta, dar ele funcţionează sigur. Te ajută să “scormoneşti” după cuvinte şi, chiar dacă nu le ştii pe loc, ai la dispoziţie o multitudine de variante cu care poţi trişa. Da, când te uiţi în dicţionar sau pe internet după o soluţie, neuronii tăi sunt puşi la muncă.

Scrie

Poezii, basme pentru copii, aventuri sau chiar povestea vieţii tale. Toate pot fi puse pe hârtie şi, chiar dacă nu te decizi să îţi publici opera, ea poate reprezenta un exerciţiu bun pentru creier. În plus, te va provoca să îţi aduci aminte detalii despre viaţa ta sau despre locurile pe unde ai călătorit sau ai trăit.

Exersează-ţi cultura generală

Fie că este vorba de preşedinţii ţărilor europene sau de capitalele lumii, alocă-ţi câteva minute pe zi în care să îţi pui la încercare neuronii. Dacă nu ştii răspunsul, pune mâna pe carte şi află-l. Astfel, nu doar că îţi vei îmbogăţi cunoştinţele, dar mintea ta va deveni mai ascuţită.

Sudoku

Mai nou la noi, el a devenit preferatul multor persoane care, odinioară, nici nu îşi imaginau să rezolve altceva decât rebusuri. Acest joc cu numere stimulează zona creierului cu ajutorul căreia accesezi informaţia stocată. Acceptă provocarea Sudoku şi vei observa că după numai câteva zile de “exerciţii” mintea ta va deveni mai rapidă.

Memorează numere de telefon

Există persoane care s-au născut cu talentul de a reţine diferitele combinaţii notate în agenda telefonică. Altele îşi pot dezvolta acest “talent”. Nu trebuie decât să îţi propui să poţi suna pe cineva formând numărul de telefon din memorie. La început, fă acest lucru cu persoanele apropiate, apoi, treptat, treci la telefoanele cunoştinţelor. Un exerciţiu asemănător poate fi făcut cu parole sau pin-uri de card, însă există riscul ca memoria să te lase la greu exact când te afli în faţa calculatorului sau a bancomatului.

Scrabble

Este un joc de societate care te ajută nu doar să petreci clipe plăcute alături de familie sau de prieteni, ci şi să îţi exersezi vocabularul. “Goana” după litere care pot forma cuvinte cât mai interesante e de mare ajutor atunci când vrei să îţi stimulezi funcţiile creierului.

Puzzle

Dacă ai copii, e ocazia ideală să petreci ore bune cu ei rezolvând astfel de jocuri. Nu doar că îţi stimulează imaginaţia vizuală, dar îţi va ţine neuronii “în priză” până la ultimul cartonaş colorat care completează puzzle-ul. (Sursa: Libertatea - 12 feb. 2010)

De Valentine's Day, integramă cu "Te iubesc" în 50 de limbi

Îndrăgostiţii sunt invitaţi, de astăzi, să dezlege un joc de cuvinte încrucişate special creat pentru a marca Valentine's Day, în cadrul campaniei 'Fii responsabil! Iubeşte cu grijă!', organizată de Fundaţia Alături de Voi România.

În holul Bibliotecii Judeţene Mureş, ziaristul Alex Toth expune, astfel, 'Integrama iubirii', care conţine 1.500 de cuvinte şi expresia 'Te iubesc' în 50 de limbi. Integrama a fost realizată în două săptămâni, are 1,80 înălţime şi 1,22 lăţime şi va fi expusă până la completarea finală.

'Întrucât în aprilie 2007, când am devenit actor social al Fundaţiei Alături de Voi România, am promis că mă voi implica în susţinerea activităţilor şi programelor derulate, m-am gândit să compun o integramă tematică, în formă de inimă, pe care să o prezint de Ziua Îndrăgostiţilor şi să le ofer astfel posibilitatea reprezentanţilor fundaţiei să distribuie materiale promoţionale privind modul de transmitere a HIV-SIDA şi informarea tinerilor în ceea ce priveşte protejarea în vederea evitării transmiterii infecţiei cu HIV, mai ales pe cale sexuală' , a declarat autorul integramei, Alex Toth.

Întrebat de ce nu a expus integrama de Dragobete, care este sărbătoarea dragostei la români, Alex Toth a spus că a văzut cum a ieşit, i-a plăcut că ceea ce avea în minte s-a materializat şi pe hârtie şi nu a mai avut răbdare să o ţină 'la naftalină'. (Sursa: Libertatea - 12 feb. 2010)

Roxana Ionescu nu va mai prezenta Meteo la Observatorul de la ora 19

Consultanţii postului Antena 1 restructurează Observatorul de seară din temelii! După ce s-a anunţat faptul că începând cu data de 22 februarie, Lucian Mîndruţă şi Alessandra Stoicescu îi vor preda pupitrul Observatorului de la ora 19 Alinei Petrescu, site-ul Agentiadepresamondena.com dă ca sigură o nouă victimă: Roxana Ionescu, frumoasa prezentatoare a rubricii "Meteo".

Conform sursei citate, locul Roxanei Ionescu ar putea fi luat de Daniel Osmanovici, fost editor-prezentator meteo la Realitatea TV pentru o perioadă de doi ani.

Roxana va fi mutată cel mai probabil la rubrica Meteo a Observatorului de la ora 16. Motivul deciziei luate de consultanţi pare a fi lipsa de credibilitate a tinerei prezentatoare. (Surse: Libertatea şi Agentiadepresamondena.com - 12 feb. 2010)

Alin Oprea de la Talisman, amendat la Sinaia

Alin Oprea, solistul formaţiei Talisman, a fost amendat, în cursul weekendului trecut, de poliţiştii comunitari din Sinaia, relatează Observatorul Prahovean.

Potrivit publicaţiei, cântăreţul, care conducea o dubă Mercedes, a parcat duba neregulamentar pe spaţiul verde din faţa hotelului New Montana. Manevra a fost sancţionată imediat de poliţiştii comunitari, care i-au aplicat vedetei o amendă de 70 de lei pentru a evita blocarea roţilor. (Sursa: Libertatea - 12 feb. 2010)

Patronul Caritasului este bolnav de inimă şi e sărac lipit!

Fosta soţie a lui Ioan Stoica, patronul Caritasului, vorbeşte despre fondatorul jocului care a innebunit Romania la inceputul anilor ’90.

Ninge cu fulgi mari in Braşov şi şansele să găsim casa lui Ioan Stoica (69 de ani), patronul Caritasului, jocul piramidal din 1991 care promitea că returnează oamenilor de opt ori suma depusă, par de domeniul fantasticului. Montaţi de scandalul FNI, o altă înşelătorie uriaşă, pentru care plătesc Maria Vlas şi, mai nou, şi Nicolae Popa, arestat la Jakarta (Indonezia), uităm că au trecut 17 ani de când sistemul lui Stoica şi-a dat obştescul sfârşit. Dar norocul ţine cu noi şi ne răsplăteşte înzecit speranţele: într- o curte interioară, ascunsă pe străduţele din centrul oraşului, o uşă deschisă greu de o mână uşoară, de femeie, ne certifică alegerea: “Bună ziua, sunt Helen Stoica. Pe cine căutaţi?”. Teribil de intrigată, în faţa noastră stă chiar cea care i-a fost parteneră de viaţă, în perioada de glorie, lui Ioan Stoica.

Helen Stoica (69 de ani) recunoaşte franc că, în mod normal, n-ar fi stat de vorbă cu noi, “dar tocmai făcusem baie la cap şi mi-era că răcesc dacă mai vorbeam mult în uşă, pe lângă subiect”. Ne invită înăuntru, într- un apartament vechi, violet şi prietenos, şi discuţia se leagă brusc, ca atunci când nimeni nu are timp de pierdut. “Am fost soţia lui Ioan Stoica vreme de mai bine de zece ani, între 1990 şi 2002, parcă, nici nu mai ştiu când am divorţat. Ne-am despărţit dintr-o nepotrivire de caracter, să zicem. Mie mi-era foarte greu să mai fac rost de bani şi să întreţin familia, el era mai mult cu procesele, cu detenţia, cu avocaţii... Pe mine m-a deranjat foarte tare faptul că Ion nu a avut grijă deloc de familia lui”, răbufneşte doamna Stoica şi ne spune că a păstrat numele fostului soţ din comoditate.

Au divorţat acum 8 ani

Apoi, povestea se deşiră leneş, îmbrăcată în cuvinte reci şi impersonale, ca iarna de pe uliţă. “Ne-am cunoscut un pic înainte de Revoluţie, iar căsătoria am făcut-o imediat după. Eu aveam 50 de ani, tocmai ieşisem la pensie după 25 de ani în care am fost medic stomatolog în Braşov. Ion nu era la prima căsnicie, mai fusese însurat o dată, cu o femeie care a murit apoi de cancer, deşi se tratase mult timp în Italia. De fapt, ideea cu jocul ăsta i-a venit tot acolo, în Italia, că ţin minte şi-acum cum îmi povestea, în casa asta, despre jocul pe care vrea să-l lanseze în România”.

«Ion stă cu chirie»

Helen Stoica închide televizorul şi telenovela se mută în realitatea noastră: “După despărţire, eu am lucrat în Italia, de unde m-am întors acum câţiva ani. M-am văzut cu Ion în urmă cu ceva timp, întâmplător, undeva prin centru, şi am băut o cafea. La 69 de ani, e bolnav de inimă şi e sărac lipit, dovadă că n-a păstrat nimic pentru el. Are o pensie de 700 de lei şi stă cu chirie prin Braşov”. Pe picior de plecare, mai vrem să aflăm totuşi ceva. Regretă viaţa lângă fondatorul Caritasului? “Enorm. La ce am trăit anii aceia, ce stres era, n-aş mai lua-o niciodată de la capăt!”, oftează Helen Stoica şi taie aerul cu mâna, a lehamite. În faţa noastră, printre amintiri şi mileuri, primul păgubit Caritas parcă a îmbătrânit de opt ori mai repede în ultima jumătate de oră.

În Caritas s-au băgat un miliard de dolari!

Între 1991 şi 1993, jocul piramidal a rulat o sumă imensă de bani. În urmă a lăsat 300.000 de păgubiţi.

Ioan Stoica a lansat Caritasul în primăvara lui 1991, la Braşov, oraşul natal, pentru ca doar peste câteva luni să mute jocul piramidal la Cluj-Napoca, acolo de unde veneau cei mai mulţi deponenţi. Sistemul care a luat minţile a sute de mii de români era năucitor: la trei luni după ce depuneai o sumă de bani, o primeai înmulţită de 8 ori!

În total, orbiţi de posibilitatea unor profituri care să-i aranjeze pe viaţă, românii au investit peste 1.200 miliarde de lei (aproape un miliard de dolari) într-un joc care a funcţionat cu aprobarea complice a autorităţilor. De altfel, se pare că sume uriaşe s-au îndreptat spre oameni politici, spre poliţişti, spre securişti, care încasau banii peste rând.
Cum banii erau direcţionaţi în zone obscure, sistemul a dat rateul fatal în 5 octombrie 1993, când s-au făcut ultimele plăţi către deponenţi. Vestea că nu se mai dau banii i-a panicat pe oameni, care nu s-au mai înscris pe listele sistemului piramidal. Caritasul a agonizat până la falimentul oficializat la 14 august 1994, cu o datorie de 450 de milioane de dolari către cei peste 300.000 de români rămaşi pe listele de aşteptare. Trimis în judecată pentru fraudă, Ioan Stoica a fost condamnat în 1994 de Tribunalul Cluj la 7 ani de închisoare, dar pedeapsa i-a fost redusă la doi ani după ce a făcut apel. Stoica nu a fost mulţumit nici cu această sentinţă, trimiţând cazul la Curtea Supremă. Aici i s-au redus 6 luni din pedeapsă, fondatorul Caritasului scăpând cu un an şi jumătate de puşcărie. Stoica a fost eliberat din închisoare la 14 iunie 1996.

Unii s-au fript şi cu Mega Caritas

Mulţi dintre români nu s-au lecuit după scandalul Caritas, dând dovadă de lăcomie şi de naivitate. Imediat după falimentul jocului piramidal de la Cluj a apărut un altul, Gerald, care a păgubit 330.000 de oameni cu peste 100 de milioane de dolari. Iar ca ironia să fie desăvârşită, când pe piaţă şi-a făcut loc Mega Caritas, s-au găsit 12.500 de români care au bifat o pierdere totală de 20 de milioane de dolari.

Stoica avea 3% din toate încasările

Fosta consoartă a patronului de la Caritas jură cu mâna pe inimă că Ioan Stoica nu a reuşit să pună nici un ban deoparte, deşi avea un procent important din încasări.

Libertatea: Ce studii avea Ioan Stoica?
Helen Stoica: Făcuse înainte de 1989 Şcoala Medie Finaciară şi începuse ASE, tot la Finanţe, dar nu l-a terminat.

- Are copii?
- Are un băiat, din prima căsătorie, dar n-a putut să-l ajute cu nimic la nuntă, tot socrii i-au dat un apartament cadou. Mie, de exemplu, Ion mi-a reproşat că i-am vândut apartamentul din Făgăraş, că ar fi avut şi el acum unde să stea, dar eu n-am avut nici un amestec, apartamentul a fost vândut de rudele lui.

- Eraţi importantă în schema Caritas?
- La început, când jocul se lansase în Braşov, îl mai ajutam pe Ion pe la sediu, la firmă. Apoi, o perioadă am lucrat şi la sediul din Cluj, unde aveam grijă de bunul mers al treburilor. Dar asta nu a durat, eu n-am mai putut să continui şi am renunţat la implicare, ceea ce l-a supărat foarte tare pe Ion.

«A rămas cu 500 de lei după faliment»

- Ce procent avea din încasări Ioan Stoica?
- Eu ştiu că 3%, dar niciodată nu şi i-a încasat. Niciodată! Îi lăsa în casierie, să se înmulţească, probabil... Am avut nenumărate discuţii pe tema asta, dar nu ne puteam înţelege. La căderea Caritasului, soţul meu avea în buzunar doar 500 de lei.

- Aţi fost implicată într- un proces cu păgubiţii...
- Da, eu vândusem maşina mea, un microbuz Mercedes, ca să suport cheltuielile avocaţilor, atunci când el era închis şi aveam nevoie de bani. Ulterior, am aflat că maşina era şi ea trecută pe firmă, parcă, dar magistraţii au înţeles că eu n-aveam nici o vină şi nici o postură oficială în dosar. Mai ales că n-am fost trecută în actele firmei.

- Cum s-a prăbuşit jocul?
- S-au suprapus plăţile o dată, adică s-au luat mulţi bani peste rând. De aici a început totul. De fapt, eu i-am zis lui Ion de nu ştiu câte ori că jocul nu va dura, că va veni şi căderea, dar mă certa, îmi spunea că n-am încredere... (Sursa: Libertatea - 12 feb. 2010)

Maşina–scuter Twizy va fi lansată de Renault in 2011!

Renault va lansa in 2011 prima sa masina electrica, Twizy, care va costa 5.000 de euro. Twizy va avea 2,3 metri lungime si 1,13 metri latime, avand doua locuri dispuse unul in spatele celuilalt.

Masina este gandita strict pentru necesitaţile urbane, fiind destinat celor obisnuiti cu scuterele si cu atributele acestora: eficienta, simplitate si manevrabilitatea in trafic urban. Autovehiculul va fi asamblat in Spania, la uzina de la Valladolid. (Sursa: incont.ro - 12 feb. 2010)

Substanţa miraculoasă din mâncărurile delicioase-glutamatul, este dăunătoare organismului!

Mancarea delicioasa poate dauna grav sanatatii! Nu este o gluma, ci un pericol real anuntat, de oamenii de stiinta. Si asta pentru ca, in spatele unui produs savuros se poate ascunde o substanta alimentara avizata de legislatia europeana, dar care in cantitati mari creaza dependenta si poate deveni toxica pentru organism. Este vorba despre glutamat, un compus pe care industria alimentara il foloseste, din belsug si care poate face, din orice aliment banal, fara gust unul cerut de toata lumea. Asa se explica de ce unii oameni sunt dependenti de mancarurile asiatice, sau de produsele, din restaurantele fast-food.

Aceasta substanta a fost descoperita in Japonia acum o suta de ani si a fost preluata de industria mondiala a alimentelor. Producatorii de mezeluri, de condimente, chiar si bucatarii, il adauga in produsele lor pentru a crea senzatia de gust "savuros". De altfel, substanta a si creat un nou gust. Asa se face ca pe langa dulce, sarat, acru si amar, a aparut si gustul "delicios". Numai ca, substanta sintetizata din zahar poate fi periculoasa, dau alarma specialistii. Mai intai creaza dependenta, iar apoi, consumul in exces, devine toxic pentru organizm. Medicii sustin ca glutamatul poate provoca afectiuni cardiace, gastrointestinale si in special neurologice. Ultimele manifestandu-se prin depresie, migrene si ameteli.

Midii, caracatita, creveti... acest maestru bucatar gateste o mancare chinezeasca foarte gustoasa.

"Punem sare, piper si sarea de sodiu a acidului glutamic. Praful acesta in China se numeste QB, iar in Japonia- umami", afirma Nicolae Urs, maestru bucatar.

Mai exact, este vorba de glutamat, o substanta perfect legala care are rolul de a intensifica gustul fiecarui preparat din tigaie.

Cand savurezi mancaruri de contin glutamat, ai o senzatie pe cat de placuta, pe atat de greu de identificat. Tocmai de aceea se spune ca ea amplifica ceea ce specialistii au denumit cel de-al cincilea gust: gustul delicios care se adauga celor 4 existente: sarat, dulce, acru si amar. Gustul identificat pentru prima data in Japonia si denumit de inginerii japonezi "umami" este amplificat de glutamat, o substanta sintetizata din zahar. O substanta care stimuleaza neuronii, creand starea de placere.

"Suntem sclavii placerii pe care ne-o furnizeaza actul alimentar. Ca sa prelungim satisfactia pe care ne-o ofera consumul unui aliment continuam sa adaugam glutamate. Se creaza ceea ce se numeste dependenta", a spus Gabriela Berechet, inginer.

"Putem consuma produse indoielnice dpdv calitativ, dar cu un gust bun ceea ce ne face ca a doua a treia zi sa cautam acel aliment . Actionand la nivelul sistem nervos central poate conduce la aparitia migrenelor si poate simula simptomele foarte multor boli", a declarat Razvan Vasilescu,medic specialist in boli de nutritive si metabolice, la Spitalul Colentina din Capitala.

Potrivit legii, glutamatul nu trebuie sa reprezinte mai mult de 1 procent din totalul mancarii iar producatorii sustin ca nu depasesc aceasta cantitate.

"Este deja exagerat sa vorbim in domeniul mancarurilor a alimentelor de dependenta. Legea spune ca glumatatul se poate folosi si spune precis dozele. Nu cred ca cineva depaseste aceste doze pentru ca nu castiga nimic", a zis Mihai Visan, presedinte Asociatia Romana a Carnii.

Glutamatul se regaseste in prezent in aproape toate condimentele de pe piata, intr-o proportie covirsitoare in mezeluri si in mai toate sosurile si preparatele fast-food in diferent daca sint facute dupa retete americane, asiatice sau europene. (Sursa: incont.ro - 12 feb. 2010)

Paradisul cumpărăturilor: Dubai Shopping Festival! Reduceri de 70%, preţuri negociabile şi fără taxe!

Reduceri uriase de peste 70%, o imensitate de produse din care sa-ti alegi ce vrei, preturi negociabile, temperaturi de peste 25 de grade si multi romani plecati la cumparaturi, iata ce veti gasi in acest an la Dubai Shopping Festival, ce are loc intre 28 ianuarie si 28 februarie.

“Am fost si anul trecut, tot pentru Festival. In acest an, reducerile sunt mai mari, aproape peste tot sunt de 65-70%. Anul trecut, imi aduc aminte ca discounturile nu treceau de 60%”, a declarat pentru incont.ro Ina Tatu, o turista plecata in Dubai in aceasta perioada.

Potrivit acesteia, cele mai multe cumparaturi se indreapta catre imbracaminte, incaltaminte si bijuterii.

“Anul acesta, in comparatie cu anii trecuti, comerciantii sunt dispusi sa negocieze mai mult cu turistii, la produsele electronice, bijuterii sau haine de firma”, a marturisit si Cristina Marin, alta turista ce tocmai s-a intors de la Festivalul de Shopping din Dubai.

Atat turistii cat si agentiile de turism au confirmat prezenta mult mai mare a romanilor din acest an la Festival. Motivele sunt aceleasi din ambele parti: criza economica ce a lovit Emiratele si a determinat comerciantii sa lase din preturi si tarifele mult mai reduse pentru sejururile turistice din Dubai.

“Avem o crestere a vanzarilor pe Dubai de 20% comparativ cu anul trecut. Reducerile de preturi sunt de 15% fata de 2009. Spre exemplu, un pachet de cinci nopti, la un hotel de cinci stele cu avionul inclus, costa acum 600 de euro”, a declarat pentru incont.ro Mircea Vladu, director general al agentiei Prestige Tours.

Ina Tatu a platit in acest an pentru 10 zile de excursie 890 de euro, cu toate taxele incluse. In 2009, toata distractia a costat-o 1.100 de euro, adica cu 23% mai mult.
“Aici totul este la superlativ. Magazinele, serviciile, temperatura, locurile de vizitat, tot. Merita din plin sa iti pui cate un ban deoparte in fiecare luna ca sa poti sa faci o excursie de acest gen”, a conchis Tatu.

Peste 1.300 de romani s-au urcat in avion cu destinatia: Dubai

„ Înca de anul trecut a fost introdusa o oferta speciala pentru o calatorie dus-intors, de 167 euro, cu toate taxele incluse, care poate fi cumparata si de pe site. 70 de pasageri au beneficiat de zboruri la Dubai, la aceasta oferta avantajoasa, doar in cursul acestei luni. De cand a fost introdusa si pana acum, 1315 pasageri au beneficiat de această oferta”, au declarat reprezentantii Tarom.

Ce poti sa cumperi de la Dubai Shopping Festival?

Dubai Shopping Festival 2010, editia a 15-a, reprezinta momentul perfect pentru a achizitiona chilipiruri, haine trendy sau obiecte inedite. Anual, festivalul are in jur de trei milioane de vizitatori. Pe langa reducerile substantiale si oferta generoasa, Dubai-ul este un loc unde nu se percep taxe, adica in traducere libera: preturile sunt mai mici!

Este bines a nu ratezi bazarele, cunoscute sub numele de “souks”, pentru a te bucura de placerea negocierii pentru bunurile cumparate. Cele mai faimoase si interesante sunt Gould Souk, Fish Souk, Spice Souk. Gold Souk este cel mai cunoscut bazar din Dubai. Aici vei gasi bratari, coliere si cercei de 18, 21 sau 22 de carate.

“Poti sa cumperi de la haine, incaltaminte, bijuterii, electocasnice, la cosmetice, covoare, si chiar o fasie de pamant”, glumeste Cristina Marin.

Insa, pe langa ocazia de a alege dintr-o gama diversificata de produse, cadrul festivalului se organizeaza evenimente pentru divertismentul turistilor. Show-uri stradale, prezentari de moda, spectacole de artificii si festivaluri de film. (Sursa: incont.ro - 11 feb. 2010)

Mazăre va candida la preşedinţia PSD

Primarul oraşului Constaţa, Radu Mazăre, intră în cursă pentru şefia PSD, alături de Geoană, Năstase, Mitrea şi Diaconescu.

Anunţul a fost făcut de preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, înaintea Comitetului Executiv Naţional. Acesta a arătat că a venit cu dosarul primarului pentru a-l înscrie în cursă. (Sursa: Libertatea - 15 feb. 2010)

De Sfântul Valentin, Prinţul Paul al României şi-a răsfăţat soţia

Prinţul Paul al României nu ratează nici o ocazie pentru a-şi răsfăţa soţia, pe Prinţesa Lia, şi pe băieţelul lor, micul Carol Ferdinand. Cu o zi înainte de Sfântul Valentin, proaspătul tătic a fost surprins de fotoreporterii Libertăţii cumpărând cadouri în zona Dorobanţi din Capitală.

Însoţit de doi apropiaţi, Alteţa Sa Regală Prinţul Paul al României şi-a surprins soţia cu un cadou dulce, un tort impresionant, iar pentru micuţul Carol Ferdinand a cumpărat o jucărie. “Băieţelul a împlinit o lună, aşa că Alteţele Lor Regale au sărbătorit acest fericit eveniment într-un cerc restrâns de prieteni. Deşi sunt căsătoriţi de 15 ani, ei se iubesc la fel ca în prima zi, astfel că au petrecut Sfântul Valentin împreună, în familie”, ne-au spus surse din apropierea cuplului. (Sursa: Libertatea - 15 feb. 2010)

3 tipuri de încălţăminte pe care TREBUIE să le ai în 2010!

Dacă eşti o fashionistă convinsa, trebuie să ştii că încălţămintea este foarte importantă pentru orice ţinută! Nu doar că iţi pune în valoare outfit-ul, dar spune multe şi despre personalitatea ta! Aşa că, uite ce încălţăminte nu trebuie să-ţi lipsească din garderobă!

1. Pantofi în stil bărbătesc
Mai sunt cunoscuti si sub numele de “pantofi Oxford”  si sunt un adevarat must pentru noul an! Poti sa ii porti la pantaloni, fuste sau rochii, atat in tinute office, cat si in cele casual sau de petrecere! Vedetele le-au si facut loc in garderoba!

2. Pantofi în culorile naturii
In 2010, culorile vii ale naturii trebuie sa se regaseasca si in garderoba ta! Mizeaza pe verde si si corai care trebuie sa dea o pata de culoare tinutei tale. Fergie nu doar ca a adoptat trendul, dar a si creat o linie de incaltaminte in ton cu natura. La mare cautare sunt si nuantele de maro.

3. Sandale în stil gladiator
Da, poti sa iti porti si in acest an perechea de sandale gladiator de anul trecut, pentru ca trendul face in continuare valuri! Noutatea gladiatorilor din 2010 consta in variantele cu platforma si tocuri inalte, pentru un look cu adevarat chic.

Pentru a vedea imaginile cu încălţămintea respectivă, daţi clic pe link-ul sursei articolului. (Sursa: perfecte.ro - 15 feb. 2010)

Culori care trebuie să-ţi înveselească garderoba anul acesta!

Dacă vrei să spargi monotonia zilelor friguroase de iarnă, daca vrei să înfloreşti în ochii celorlalţi precum natura pe timp de primăvară, sau daca vrei să fii pur şi simplu o pată de culoare pentru cei din jur îin tot restul anului, culorile îndrăzneţe sunt un "must"!

Noua generatie de la Hollywood este innebunita dupa culorile tari. Ashley Olsen, Kirstin Bell, Carey Mulligan sunt doar cateva dintre vedetele care au renuntat pentru moment la celebra rochie neagra si au optat sa fie indraznete! Daca alegi pentru o petrecere la o rochie scurta, in culori aprinse, fii sigura ca vei avea succes si vei incita! In plus, look-ul tau va fi cu adevarat fresh!

Pentru a vedea imaginile cu culorile respective, daţi clic pe link-ul sursei articolului. (Sursa: perfecte.ro - 15 feb. 2010)

Vrei sa arăţi bine la birou? Iată de ce ai nevoie!

Ai un job sau o funcţie care presupun o imagine impecabilă la orice oră? Atunci, garniseşte-ţi poşeta cu următoarele accesorii!

1. Variante mini ale cosmeticelor preferate
Nu se stie niciodata cand trebuie sa-ti retusezi machiajul sau asa ca opteaza pentru firme care au variante mini de anticearcan sau crema de fata! Asta daca nu esti dispusa sa iei cu tine o trusa completa de machiaj.

2. Acetonă
Manichiura proaspata dureaza cateva zile, dar e posibil sa te trezesti cu bucatele sarite. Si cum nu ai timp sa ajungi la salonul de cosmetica in fiecare zi, mai bine indepartezi lacul de unghii atunci cand consideri ca bucatile lipsa sunt mult prea vizibile.

3. Ace de siguranţă
Ai mancat prea mult sau s-a rupt ata in care abia se mai tinea nasturelul de la camasa? Atunci ai grija sa ai la indemana un ac de siguranta care sa te salveze de ridicol.

4. Lichid care îndepărtează petele
Cafeaua, bat-o vina, sau sosurile nu dau bine deloc pe o bluza deschisa la culoare. Asa ca, daca nu vrei ca toata lumea sa se holbeze in sedinta la petele tale de pe haine, ia cu tine un pic de lichid care te poate ajuta in cazuri de urgenta.

5. Plasturi
Testezi o pereche de pantofi noi pe care i-ai luat cu un super pret de la reduceri? Atunci, fii pregatita sa combati durerile pricinuite de frecarea cu calcaiul tau. Plasturii invizibili sunt o solutie eleganta.

6. Analgezice
N-ai dormit bine, esti mahmura sau meteodependenta? Nu lasa sa-ti strice prezentarea din biroul sefului o durere de cap inerenta in aceste situatii. Un analgezic sau un antiinflamator ocupa foarte putin loc in poseta.

7. Minipastă, miniperiuţă şi aţă dentară
Salata light de la pranz poate lasa semne care sa-ti ameninte zambetul. Patrunjel, marar sau spana-sunt santoase, dar nu si frumoase cand ti se lipesc de dinti. Asa ca fuga la baie pentru o verificare de rutina.

8. Pudră de bebeluşi
Nimic nu e mai bun pentru ca tu sa fii ferita de o transpiratie vizibila, mai ales daca porti haine lipite pe corp. Asa ca daca stai intr-un birou supraincalzit, pudreaza-te pentru ca deodorantul s-ar putea sa fie depasit de situatie. (Sursa: perfecte.ro - 15 feb. 2010)

Microsoft a lansat Windows Mobile 7

Microsoft a anunţat, luni, lansarea sistemului de operare Windows Mobile 7, destinat telefoanelor mobile, în vederea reducerii decalajului pe acest segment faţă de companiile concurente, dar a dezminţit intenţia de a avea un model propriu de telefon.

Lansarea a fost anunţată în prima zi a Mobile World Congress, iar sistemul va fi disponibil pentru public în toamna acestui an.

„Noua generaţie a Windows Phone, respectiv Windows Phone 7, este o etapă majoră în strategia noastră, după lansarea Windows Phone 6.5 în octombrie”, a declarat Nicolas Petit, director al diviziei pentru servicii mobile la Microsoft France.

Grupul a transformat integral interfaţa, „cu un ecran dinamic pe care utilizatorul poate instala iconiţele dorite şi care se actualizează automat”, a explicat Petit.Microsoft s-a inspirat din interfaţa Zune, serviciul multimedia disponibil deocamdată doar în Statele Unite, a mai spus el.

Sistemul include şase centre tematice unde utilizatorul poate păstra şi accesa conţinutul şi permite conectarea la Xbox Live, pentru jocuri în reţea.

„Este o ruptură completă faţă de ceea ce s-a făcut până acum, dar şi faţă de ce se face în prezent, când toată lumea încearcă să copieze Apple”, care a revoluţionat sectorul cu iPhone, a explicat Petit. Printre partenerii Microsoft se numără operatorii ATT, Orange, SFR, Deutsche Telekom, şi producătorii de telefoane Samsung, LG, HTC, Sony-Ericsson precum şi Dell, nou intrat pe piaţa de profil.

Întrebat dacă Microsoft va lansa un telefon mobil propriu, aşa cum a procedat Google, cu Nexus One, fabricat de HTC, Petit a spus că grupul nu are în vedere acest lucru. (Sursa: Capital - 15 feb. 2010)

Ce trebuie să faci când vrei să începi o afacere

Cifrele arată că mediul economic din România nu este favorabil începutului unei afaceri. Conform unor cifre recente, numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în luna ianuarie a crescut de peste patru ori faţă de perioada similară a anului trecut, la 6.000 de cazuri. Descurajator, atunci când te gândeşti să începi ceva pe cont propriu. Totuşi, pentru cei care au curaj şi spirit antreprenorial, există nişte lucruri pe care mai ales începătorii în afaceri trebuie să le ia în seamă pentru ca business-ul să aibă şanse de reuşită.

1. Oferă-le oamenilor ceea ce vor ei să cumpere, nu doar ceea ce vrei tu să vinzi

De cele mai multe ori, scrie publicaţia "Entrepreneur", oameni intră în afaceri cu gândul de a vinde un produs sau un serviciu pe care ei îl consideră ca fiind de succes, fără ca acest lucru să fie demonstrat de către piaţă. Este bine să te uiţi înainte pe nişte studii de piaţă pentru a vedea ce anume se cere, mai ales în cazul în care vorbim de segmente largi de piaţă, care, de multe ori, sunt aproape de saturaţie.

2. Întotdeauna, caută metode de a reduce costurile

Până să înceapă criza, în aproape nicio companie sau firmă nu se vorbea nimic despre reducerea costurilor, operaţiune care a devenit singura cale de supravieţuire pentru cei care trebuie să facă faţă situaţiei actuale.

Specialiştii consideră că un om de afaceri trebuie să caute metode de a reduce costurile în orice moment, fără să fie neapărat criza care să-i "amintească" acest lucru.

Ca un exemplu în acest sens, putem aminti firmele de publicitate din România, care, înainte de criză au fost "foarte neantente cu overstaffingul şi managementul" aşa cum bine observa Bogdan Naumovici pentru capital.ro, într-un interviu publicat de curând.

3. Când îţi faci planul, întotdeauna supraestimează cheltuielile şi subestimează veniturile

Printr-o expresie românească, acest lucru s-ar traduce cu "a pune răul înainte". În termeni de business, studiile au arătat că întodeuna cheltuielile celor care încep o afacere sunt cu 30% mai mari decât erau în plan, în timp ce veniturile sunt mai mici decât ţinta propusă.

4. Testează şi măsoară orice

Nu poţi să schimbi ceea ce nu măsori şi nu poţi spune dacă o strategie este bună dacă nu ai testat-o suficient de mult şi nu i-ai văzut rezultatele. cu toate acestea, încearcă să te fereşti de strategii care implică operaţiuni costisitoare, pentru că o simplă testare a unei astfel de strategii ar putea să fie fatală pentru afacere.

5. Nu face discounturi, ci adaugă valoare

În momentul în care vrei să acorzi reducere de preţuri pentru produsul sau serviciul pe care îl vinzi, gândeşte-te că această reducere va fi suportată direct de către buzunarul tău. Cea mai bună metodă de a vinde un produs în cantitate mai mare este aceea de a-l face mai bun, mai atractiv pentru client şi de mai bună calitate, astfel încât să realizezi un anumit grad de fidelitate din partea clienţilor.

6. Ia-ţi pe cineva care să te sfătuiască

Chiar dacă eşti la început şi nu ai bani să investeşti într-un "business adviser", este bine să ai o persoană care să te ajute să vezi mecanismul afacerii tale din afară şi care să-ţi spună cum eşti văzut din exterior şi la ce anume mai trebuie să lucrezi. (Sursa: Capital - 16 feb. 2010)

4 reţete de post

Iată câteva reţete foarte utile pentru cei care ţin post:

Şniţel din soia

Ingrediente: o pungă de soia pentru şniţele, delikat, pesmet, ulei pentru prăjit.

Preparare: se pun şniţelele din soia la fiert în apă cu delikat, timp de 30 de minute. Apoi se scurg, se presează ca să se elimine excesul de lichid, se dau prin pesmet şi se prăjesc într-o tigaie de teflon, cu puţin ulei.

Supă de roşii

Ingrediente: un litru de suc de roşii, o ceapă, un morcov, o ţelină, un ardei gras, 50 ml ulei de măsline, o legătură de pătrunjel, sare.

Preparare: morcovii, ţelina şi ceapa se spală, se curăţă, se taie în bucăţi si se pun pe foc cu sare şi cu ulei. După ce legumele au fiert pe jumătate, se pun ardeii tăiaţi felii şi sucul de roşii. Când sunt gata, se mixează tot conţinutul în blender. Apoi se condimentează cu sare şi se adaugă pătrunjel.

Cartofi copţi

Ingrediente: zece cartofi noi, 60 g margarină, două cepe, o mână de rozmarin, sare.

Preparare: cartofii se spală bine, apoi se crestează un pic. În crestătură se aşază un strop de margarină, o frunzuliţă de rozmarin şi sare.

Se împachetează fiecare cartof şi fiecare ceapă în folie de aluminiu, se aşază într-o tavă şi se coc în cuptor cam 45 de minute. Se verifică cu o furculiţă: dacă intră uşor în cartof, înseamnă că sunt gata.

Reţeta săptămânii: Ananas cu fructe de mare

“Mă numesc Liana Toma şi sunt din Timişoara. Vreau să particip la concursul de gătit cu o reţetă afrodiziacă, acum că tot suntem în luna îndrăgostiţilor”

Ingrediente: un ananas, 130 g de orez, doi dovlecei, o ceapă, un ardei gras, un morcov, 200 g de fructe de mare fierte, pătrunjel, margarină, sare, piper, curry.

Preparare: se taie ananasul în două, iar o jumătate se scobeşte. Se pun în robot toate legumele. Fructele de mare gata fierte se amestecă cu orezul prefiert. Legumele, orezul şi fructele de mare şi câteva cubuleţe de ananas se condimentează cu sare, piper şi curry.

Apoi, într-un vas de Jena tapetat cu margarină, se adaugă compoziţia, 200 ml de apă şi se dă la cuptor 40 de minute. După ce s-a făcut, se umple jumătatea de ananas scobită cu această compoziţie. (Sursa: Libertatea - 16 feb. 2010)

"A uita" e un lucru pozitiv pentru creier

Cercetătorii afirmă că procesul de uitare este benefic pentru oameni, şi că organul central al sistemului nervos, numit creier, şterge amintirile de scurtă durată pentru a face loc noilor informaţii, conform The Telegraph.

Se pare că la nivelul creierului există o proteină (proteina Rac) care şterge în mod constant amintirile de scurtă durată. Dacă această proteină există într-o măsură mai mică, informaţiile vor fi stocate pentru o cantitate mai îndelungată de timp. Cercetătorii afirmă că procesul de uitare este un lucru pozitiv.

Studiul a fost efectuat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Tsinghua, din Beijing. (Sursa: Libertatea - 22 feb. 2010)

Simona Gherghe va prezenta ştiri mondene la Observator

Simona Gherghe, frumoasa ştiristă a Antenei 1, va avea, începând de astăzi, o nouă rubrică în cadrul Observatorului de la ora 19.00. Mai exact, prezentatoarea ştirilor de weekend vă va spune “Poveşti de Tabloid”, la Antena 1.

“Tot ce mişcă în showbiz veţi afla de la noi, în fiecare seară, la Observatorul de la ora 19.00, de luni până vineri. Dar nici în weekend nu şomez: sunt gazda principalelor ştiri. Dar să revin la «Poveşti de Tabloid»: nu vom enumera evenimentele mondene şi atât! E un fel de pamflet. Vom fi răi cu cei care merită! Cred că şi voi v-aţi săturat de starlete ca Moni, blonda lu’ Iri, blonda lu’ Bote şi lista este lungă! Ei bine, şi noi ne-am săturat! Aşa că ceva venin nu le strică! Îl livrăm noi, concentrat, în fiecare seară, la Observatorul de la ora 19.00!”, promite Simona Gherghe.

Frumoasa prezentatoare a ştirilor mondene lucrează pentru Antena 1 de mai bine de nouă ani. (Sursa: Libertatea - 22 feb. 2010)

Filmul "Eu când vreau să fluier, fluier" a primit Ursul de Argint la Berlin

Producţia româno-suedeză a regizorului român Florin Şerban, "Eu când vreau să fluier, fluier", a câştigat aseară, la cea de-a 60-a ediţie a Berlinalei, Marele Premiu al Juriului, echivalentul unui Urs de Argint.

Actrita Renée Zellweger a fost cea care a înmânat Marele Premiu al Juriului, pe scena urcând regizorul Florin Şerban si actorii Ada Condeescu si George Pistereanu.

"Vreau sa îi multumesc în primul rând lui Florin Şerban, care a vazut acel ceva în mine când altii nu au vazut si vreau sa multumesc colegilor mei de platou. Premiul acesta este si al lor, este al tuturor, multumesc foarte mult, multumesc, Berlin!", a declarat actorul principal al peliculei, tânarul George Pistereanu.

"Eu când vreau sa fluier, fluier" este primul lungmetraj regizat de Florin Serban si se bazeaza pe povestea unui adolescent care se hotaraste sa evadeze dintr-un penitenciar, cu numai cinci zile înainte de a fi eliberat. Actiunea filmului se complica în momentul în care Silviu, personajul principal, se îndragosteste de Ana, o studenta care face practica în penitenciar.

Ursul de Aur a fost decernat filmului turc "Miere", realizat de regizorul Semih Kaplanoglu, iar Roman Polanski a câstigat Ursul de Argint pentru regie cu triller-ul sau "The ghost writer". (Sursa: Libertatea - 21 feb. 2010)

Andreea Esca se întoarce: "Promit să nu cad pe spate şi să mă răsucesc către Busu cu aceeaşi plăcere"

Din 22 februarie, Andreea Esca revine la pupitrul Ştirilor ProTV. După operaţia suferită la picior, Andreea este acum pregătită să revină în faţa telespectatorilor ProTV în fiecare seară de luni până vineri, de la ora 19:00.

Vedeta si-a vizitat deja colegii din redactie si a testat cateva modalitati de a sta pe scaunul din platoul Stirilor ProTV. “In weekend am testat diverse modalitati in care sa pot sta la masa de prezentare cu piciorul cu probleme, intr-o pozitie cat mai confortabila. Desigur ca nu o sa ma simt ca si cum nimic nu s-ar fi intimplat, dar sper ca telespectatorii sa nu fie deranjati de pozitia mea pe alocuri mai "intr-o parte". Promit sa nu cad pe spate si sa ma rasucesc catre Busu cu aceeasi placere. “, a declarat Andreea.

Pentru ca trebuie sa-si tina piciorul intr-o anumita pozitie, vedeta ProTV a avut parte de o surpriza din partea colegilor. “Colegii mei au fost foarte draguti si mi-au pregatit si un scaun special pentru machiaj, deoarece nu am voie, sub nicio forma, sa stau cu piciorul in jos mai mult de citeva minute”, a mai povestit Andreea.

Sambata, 30 ianuarie, Andreea Esca a suferit o fractura la un picior fiind accidentata pe partie de un tanar care se dadea cu snowboard-ul. Vedeta a suferit o interventie chirurgicala in Austria, unde i-au fost introduse in dreptul tibiei doua suruburi de titan, pentru a ajuta la sudarea oaselor. (Sursa: perfecte.ro - 21 feb. 2010)

Trei tinere, ucise de tren pentru că au vrut să-şi facă poze pe şine

Trei adolescente şi-au pierdut viaţa ieri în statul american Florida, după ce au fost suprinse pe un pod feroviar îngust de un tren în viteză, în timp ce făceau poze.

Cele trei fete şi un băiat de aceeaşi vârstă s-au gândit să treacă podul sâmbătă, în jurul orei locale 18.30, a declarat lt. Curtis Barger, din cadrul poliţiei din localitatea Melbourne.

Băiatul a strigat la fete să fugă atunci când a văzut trenul apropiindu-se, iar apoi le-a spus să sară de pe pod în râul Crane Creek, aflat la circa şase metri sub pod, întrucât acesta are o adâncime de doar trei metri.

Se pare că ele nu au avut însă timp să sară din faţa trenului. Potrivit martorilor, fetele se urcaseră pe pod ca să-şi facă poze pe şine, iar când a apărut trenul, pur şi simplu s-au blocat. Acesta a frânat puternic, dar nu le-a mai putut evita pe cele trei adolescente. (Sursa: Libertatea - 22 feb. 2010)

La mulţi ani, Mircea Badea!

Vedeta Antenei 3, Mircea Badea împlineşte astăzi 36 de ani. Născut la Bucureşti, chiar în ziua de Dragobete, Badea este unul dintre cei mai controversaţi oameni de televiziune din România.

Vedeta Antenei 3, Mircea Badea împlineşte astăzi 36 de ani. Născut la Bucureşti, chiar în ziua de Dragobete, Badea este unul dintre cei mai controversaţi oameni de televiziune din România. Hulit şi apreciat deopotrivă, realizatorul emisiunii "În gura presei" îşi face cunoscut punctul de vedere ori de câte ori are ocazia şi nu a ezitat să intre în conflicte cu Şerban Huidu, Traian Băsescu, Robert Turcescu sau Roman Patapievici.

Mircea Badea a intrat de ceva timp şi în blogosferă, având unul dintre cele mai accesate bloguri din România: www.mircea-badea.ro. El a jucat şi ca actor, în roluri secundare, în filme ca: Oglinda (1993), Triunghiul morţii (1999), Milionari de weekend (2004). (Sursa: Libertatea - 24 feb. 2010)

Reclama "fără cap" la pufuleţii Gusto, în topul celor mai bune lucrări publicitare

Spotul pentru pufuleţii Gusto, reclama "fără cap" este în topul celor mai bune lucrări publicitare pe site-ul american BestAdsOnTV.com.

Spotul "Headless" (fără cap - n.r) a fost votat pe site-ul american de unul dintre cei mai cunoscuţi publicitari, Ari Merkin, care a realizat una din cele mai cunoscute reclame, printre care Lampa, pentru Ikea. (Sursa: Libertatea - 24 feb. 2010)

Tinerii utilizează internetul şi când sunt în pat cu partenera

Mai mult de o treime dintre bărbaţii tineri din Marea Britanie (38%) folosesc internetul pe laptop şi când se află în pat cu partenera, ceea ce indică faptul că sunt dependenţi de tehnologia pe care o folosesc în fiecare zi, informează blogul PDA al The Guardian.

Aproape toţi bărbaţii tineri folosesc zilnic internetul, aceasta fiind tehnologia de care depind cel mai mult, este concluzia unui studiu realizat în Marea Britanie, de Sparkler, pentru Microsoft Advertising.

Studiul a stabilit că 99% dintre bărbaţii tineri accesează internetul zilnic sau aproape zilnic, jumătate dintre ei utilizându-şi telefonul mobil în acest scop. În plus, 80% dintre ei spun că s-ar simţi pierduţi fără internet. Internetul este atât de important pentru tinerii bărbaţi britanici încât este, de multe ori, primul lucru la care se gândesc în momentul în care se trezesc. Astfel, primul lucru pe care îl fac britanicii este să îşi verifice e-mail-ul (25%) şi să acceseze, de pe telefonul mobil, site-urile de socializare (18%), înainte de a se da jos din pat.

Peste un sfert dintre bărbaţii britanici care locuiesc împreună cu un partener urmăresc programele de televiziune pe computer, în camera de zi, în timp ce celălalt membru al cuplului urmăreşte emisiuni la televizorul clasic. În plus, 38% dintre participanţii la studiu au declarat că accesează internetul chiar şi atunci când sunt în pat cu partenerul. (Sursa: Libertatea - 24 feb. 2010)

Detectoarele de radar vor deveni inutile

Poliţiştii din toată ţara vor începe curând să folosească noile sisteme radar care nu pot fi depistate. Mai în glumă, mai în serios, oamenii legii îi sfătuiesc pe şoferi să arunce la gunoi detectoarele de radar, pentru că în curând vor deveni inutile.

Noile sisteme radar cu care au fost dotate maşinile de poliţie vor fi funcţionale peste câteva zile. “Deocamdată le folosim în misiuni pentru supravegherea şi înregistrarea traficului rutier şi a contravenţiilor. Încă nu le utilizăm pentru acţiunile de sancţionare a celor care depăşesc viteza legală, pentru că nu a apărut metodologia de utilizare şi de funcţionare a noilor aparate radar”, a declarat subinspectorul Marius Ghiţă, din cadrul Poliţiei Rutiere Constanţa.

Se activează în cinci secunde

Acesta ne-a explicat şi de ce noul tip de radar face ca detectoarele şoferilor să devină inutile. “Când e pornit, aparatul îşi face măsurătorile, poliţistul introduce limita de viteză ce nu trebuie depăşită, iar radarul intră în stand by. În momentul în care în raza sa de acţiune intră un autovehicul care circulă cu viteză peste cea setată, aparatul se activează. Cu cinci secunde înainte de trimiterea undei radar şi alte zece du-pă aceasta, imaginile sunt înregistrate, pentru a putea fi folosite ca probă. Practic, nu mai aveţi ce face cu detectoarele de radar. Le puteţi arunca la gunoi”, a spus, râzând, subinspectorul Ghiţă. (Sursa: Libertatea - 24 feb. 2010)

Au deschis agenţie de turism pentru jucăriile de pluş

Incredibil, dar adevărat! O agenţie de turism înfiinţată recent în Cehia oferă călătorii cu escortă pentru jucăriile favorite ale clienţilor.

Potrivit Reuters, agenţia Toy Traveling îi îndeamnă pe oameni să-şi trimită animalul de pluş preferat, pentru ca acesta să fie plimbat prin cele mai cunoscute locuri din Praga, unde va fi fotografiat în punctele turistice atractive.

Conceptul după care se ghidează agenţia este inspirat din filmul "Le fabuleux destin d'Amélie Poulain", în care eroina aranjează ca piticul de grădină al tatălui ei să fie fotografiat în faţa mai multor locuri celebre din lume.

„Pentru început, ne vom concentra asupra pieţelor din America de Nord şi Japonia, unde foarte mulţi oameni au animale de pluş", a declarat Tomio Okamura, unul dintre oamenii de afaceri care au investit în proiect.

Deşi pare o idee nebunească, agenţia a primit deja primele cereri. O persoană din Japonia a dorit ca jucăria ei preferată să fie fotografiată în timpul unui meci de fotbal al echipei Bayern Munchen, iar altele au dorit fotografii în care animalul de pluş să apară bucurându-se de un picnic sau un masaj.

Pentru a-şi trimite jucăriile de pluş în călătorie, doritorii trebuie să scoată din buzunar între 100 şi 170 de euro. (Sursa: Libertatea - 24 feb. 2010)

Hummer se închide, după ce negocierile cu chinezii au eşuat

Cel mai celebru vehicul de teren din lume va înceta să mai fie fabricat, deoarece nimeni nu-l mai vrea.

Compania Tengzhong ar fi vrut să cumpere marca, dar până la urmă negocierile au eşuat, întrucât armata chineză nu doreşte să aibă maşini cu motoare atât de mari.

Închiderea companiei va duce automat şi la concedierea angajaţilor: aproximativ 3.000 de oameni.

Renumite de-a lungul anilor pentru performanţele lor offroad extreme, automobilele Hummer au intrat şi în producţia de serie în 1999. Primul nume cunoscut care şi-a cumpărat un astfel de "monstru" a fost Arnold Schwarzenegger, o potrivire cum nu se putea mai bine. Maşina avea aproape 3,5 tone şi se putea cumpăra cu 140.000 de dolari. Au urmat încă două generaţii al mărcii: cea de mijloc a înregistrat cel mai mare succes comercial, cu un record de 71.524 de unităţi vândute într-un an. Ultima generaţie, Hummer H3 a venit odată cu criza şi cu declinul industriei auto, dar şi al companiei: doar 9.046 de automobile a vândut Hummer în 2009. (Sursa: Libertatea - 25 feb. 2010)

Romsym Data IT Training Cultural ROMTOUR ENDO DERMA NIGHT PIZZA Curiero ANA PAN RODENTA VACANTA LA JUMBO MEGA OPTIK RusticArt-Sibiu
Link-uri recomandate:
www.gsp.ro
www.prosport.ro
www.sport.ro
www.cancan.ro
www.click.ro
www.libertatea.ro
www.evz.ro
www.acasa.ro
www.trilulilu.ro
www.ejobs.ro
www.kappa.ro
www.hotnews.ro
www.referat.ro
www.clopotel.ro
www.materiale-didactice.ro


Directoare web ClickLink.ro ACTIV - Birotica si papetarie Jocuri & Ghidul tau Web Federal - Director Web Promovare gratuita ClickMe - Director Web